Cum să-i dai copilului un somn fără lacrimi și rău de mișcare?

Conținutul

În cazul în care mama alăptează, atunci problemele de înmormântare fără lacrimi nu se produc, de obicei, până în momentul în care copilul a încetat să alăpteze. De obicei, părinții copiilor de la 6 luni până la 2 ani se plâng de dificultățile de stabilire. În acest caz, mamele pot întâmpina dificultăți în ceea ce privește stabilirea pentru somnul în timpul zilei și pentru somnul de seară și trezirea noaptea.

În primul lună, când un copil crește și mama descoperă că copilul nu este în stare să adoarmă fără balanța obișnuită, problema de a pune copilul în somn fără lacrimi devine foarte urgentă. Copilul sa obișnuit să adoarmă în acest fel, iar mama adesea nu știe cum să pună copilul în mod diferit - aceasta este rădăcina acestei probleme. Ce să fac?

Rutina zilnică

Copiii mici se comportă mai calmi când trăiesc într-un anumit mod al zilei. Nou-născuții nu au un astfel de regim, deoarece nu disting între noapte și zi, dar deja în a doua lună de viață, miezurile își formează propria stare de veghe și de somn. La șase luni, bebelușul doarme de două ori după-amiaza, iar după un an - doar o singură dată.

Este important ca copilul să se culce în fiecare zi în același timp. Dacă este ziua, apoi după cină, dacă este seara, apoi după înot și alte proceduri.

Pentru copiii cu vârsta peste 2 ani, activitatea zilnică este importantă - dacă bebelușul rămâne pe tot parcursul zilei și nu se mișcă prea mult, va fi mai puțin obosit și adormi mai greu pentru el.

Copil adormit
Menținerea la rutina zilnică, ritualuri și activități vă va ajuta să vă ușurați adormirea.

Perseverență și răbdare

Acestea sunt calități foarte importante pentru o mamă care vrea să o învețe să adoarmă pe cont propriu și fără boală de mișcare. În cazul în care mama a decis să schimbe modul de stabilire, atunci ar trebui să fie consecventă și să nu se întoarcă la boala de mișcare. Începând să-l învârtiți din nou pe copil, ea confundă doar fâșiile.

Ambii părinți trebuie să fie încrezători și calmă și să înțeleagă cât de important este să stabilească somnul bebelușului, să respecte cu regularitate procedurile de seară și să acorde atenție elementelor externe (haine, jucării, pat și altele). Copilul va simți starea psihică a mamei și a tatălui - dacă sunt nervoși și anxiosi, copilul va fi mai greu să se încadreze în odihnă.

ritualuri

Pentru a facilita procesul de imersiune a bebelușului în somn ajută la "somn" ritual. Acestea sunt anumite acțiuni în ordine, care se repetă în fiecare zi pentru o lungă perioadă de timp. Astfel de acțiuni ajută bebelușul să meargă să doarmă. Printre acestea se numără:

 • înot;
 • Masaj relaxant;
 • Citirea cărților și vizualizarea imaginilor;
 • Adio la soare și draperii perdele;
 • Lullaby;
 • Jucării pentru jucării;
 • Spunând anumite fraze care se repetă zilnic.

Când copilul se obișnuiește cu un astfel de ritual, se va scufunda în somn fără lacrimi și capricii. Singura excepție poate fi tulburările, atunci când copilul are o febră sau un dinte este tăiat, ritualul poate să nu funcționeze și mama va trebui să depună eforturi suplimentare.

Durata ritualului va fi influențată de temperamentul karapuzului - bebelușii calmi pot adormi după una sau două acțiuni, iar pentru copiii foarte activi este necesară o perioadă mai lungă de pregătire pentru somn.

Baieti pentru copii
Ritualurile servesc ca și salvatorul pentru a pune copiii în temperament activ

Tehnici de somn de sine

Potrivit experților, copilul ar trebui să fie învățat să adoarmă pe cont propriu, așa cum este învățat să se îmbrace, să mănânce sau să învețe alte abilități.Există tehnici care îi învață pe copil să adoarmă pe cont propriu. Acestea pot fi folosite de la vârsta de 9 luni. De obicei, toate aceste tehnici au scopul de a elimina asocierea hrănirii și a somnului, prin urmare, ca urmare a utilizării lor, alimentele și somnul sunt separate în timp, ceea ce face mai ușor pentru copil să adoarmă:

 1. Cu un temporizator. Înainte de a mânca, copilul este introdus în cronometru și se spune că atunci când sună clopotul, laptele se va termina. De îndată ce timerul emite un semnal, pieptul copilului este luat și bebelușul este așezat în pat. Mama trebuie să fie răbdătoare și să-și liniștească copilul, dar nu-i mai dă pieptului. În primele zile ale cronometrului se stabilește timpul de 10 minute, apoi se reduce la 4 minute, iar după înțărcarea sânului, mama citește cartea copilului încă 5-10 minute. După câteva zile, ouarea este complet înlocuită de citirea cărții. Deci mai întâi afectează așezarea pe cățărări, apoi pe hrănirea de seară.
 2. Înțărcați încet și încet. Mama pentru o lungă perioadă de timp încearcă să-l așeze pe copil fără să suge, dar dacă miezul cere sânul, nu refuză. Treptat, mama reușește să găsească alte ritualuri pentru a ajuta bebelușul să adoarmă și, ca urmare, copilul se oprește să bea laptele matern noaptea. Următorul pas va fi abandonarea hranei de noapte. Dacă copilul are mai mult de 1,5 ani, el poate fi explicat de ce nu mai există lapte matern.
 3. Folosind ieșirea din cameră. Acesta este un mod foarte dureros pentru prăjituri, dar se poate potrivi cu unele. Mama, punând copilul în pat, părăsește camera timp de 5 minute, așteptând ca copilul să adoarmă. Dacă bebelușul începe să plângă, mama se întoarce, încearcă să calmeze copilul și pleacă din nou. După câteva zile, copilul începe să-și dea seama că nu are de ales decât să doarmă singur.
Pat adormit de tine
Un copil care adormeste pe cont propriu nu numai ca are nevoie de mai putina putere de a se stabili, dar, de asemenea, doarme mai tare

Sfaturi

 • Începeți să înțărcați bebelușul din cauza bolii de mișcare, în timp ce se recomandă seara. Înainte de somn de noapte, copilul este hotărât să adoarmă mai mult decât în ​​timpul zilei.
 • Dacă încercați să vă puneți bebelușul pentru o perioadă lungă de timp (o oră sau mai mult), faceți o scurtă pauză. Luați o pauză și opriți-o pentru o perioadă de 15-20 de minute, apoi reveniți la ritualul obișnuit (poate fi scurtat).
 • Nu este necesar să percepeți plânsul celui mic ca pe un semn că te distrați de copil. Faptul că cel mic protestă împotriva ordinului pentru care era obișnuit este absolut normal. Trebuie să vă gândiți la viitor - în curând bebelușul va înceta să plângă, iar brațele și spatele dvs. nu vor mai suferi tulpini excesive.
 • Este important să nu pierdeți momentul în care copilul dorea să doarmă. Dacă observați că bebelușul este căscat, a devenit lent, a început să acționeze sau își freacă ochii, atunci este timpul să mergem la culcare.
 • Nu uitați că condițiile din camera copilului ar trebui să fie confortabile pentru a dormi (temperatura trebuie menținută la +18 + 22 grade, iar umiditatea trebuie să fie de 50-60%), iar hainele pentru copil ar trebui să fie confortabile.
 • Excludeți o oră înainte de a pune orice factor iritant și stimulant, de exemplu, un joc activ sau vizionarea unui desen animat. De asemenea, este important ca atmosfera familiei să fie prietenoasă și calmă.
 • Lăsați copilul să adoarmă cu jucării dacă îl calmează. În cazul în care jucăria, cu care friptul continuu adormă, sa uzat, nu poate fi înlocuită cu una nouă. Doar spălați "prietenul" și dați-i înapoi copilului.
 • Dacă puneți bebelușul într-un pat separat, puteți pune un tampon de încălzire acolo pentru o scurtă perioadă de timp înainte de a pune copilul în el.

Cum să-i dai copilului să doarmă fără sân, vezi videoclipul lui Anna Gapchenko.

Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate