Cum să dezvolți atenția la un copil de 8 ani?

Conținutul

Foarte des, părinții studenților de clase inferioare se confruntă cu necesitatea de a dezvolta îngrijire în copilul lor. În definitiv, învățarea reușită fără acest lucru nu va funcționa. Un copil de 7-8 ani este încă greu să se concentreze asupra vârstei. Cu toate acestea, studenții care se confruntă deja cu acest lucru sunt mult mai rapizi și mai ușor de rezolvat sarcinile stabilite de profesor. Jocurile speciale și exercițiile interesante pot contribui la dezvoltarea atenției.

Care este atenția?

Se obișnuiește să se distingă trei tipuri de atenție:

 1. involuntar - apare în mod neașteptat de la sine. Acesta este răspunsul la luminoase, prins, făcând mult zgomot, provocând interes, dar dispare repede de îndată ce obiectul devine obișnuit. Acest tip de atenție prevalează la copiii sub 7 ani.
 2. arbitrar atenție - crumbul învață să se controleze în sine, făcând nu ceea ce este interesant în acest moment, ci ceea ce este necesar. Învață să se concentreze asupra misiunii sale. La începutul școlii, atenția voluntară începe să se dezvolte.
 3. posleproizvolnoe atenția apare atunci când copilul este deja îndepărtat cu sarcina și nu are nevoie de nici un efort să se concentreze asupra lui.

De asemenea, atenția este împărțită în vizuale, auditive și motor-motor.

Pentru dezvoltarea fiecăruia dintre aceste tipuri, puteți alege jocurile și exercițiile corespunzătoare.

Caracteristicile clasei

 • Alege timpul potrivit. Nu distrageți copilul dacă este pasionat de ceva. Mai bine să aștepți până când își termină activitatea.
 • Cereți gospodăriei să nu vă deranjeze pe tine și pe copil în timpul sesiunii.
 • Lăsați copilul, înainte de începerea lecției, să îndeplinească nevoile primare: băutură, du-te la toaletă, scoateți jucăriile.
 • Folosiți metode non-standard pentru a captiva agitația. Este mai bine dacă sunt însoțite de un număr mare de emoții pozitive din partea dvs. Exercițiile trebuie să fie interesante, ușor de înțeles și accesibile.
 • Începeți cu instrucțiuni pas cu pas pentru implementare. Asigurați-vă că copilul îndeplinește fiecare element al sarcinii până la sfârșit.
 • Controlează-ți emoțiile. Clasele ar trebui să aibă loc într-o atmosferă prietenoasă. Nu critica copilul, certa, ridica vocea. Încurajați, laudă, zâmbiți, vorbiți cuvintele bune, furnizați asistența necesară, dacă este necesar.
 • Toate funcțiile mentale sunt interdependente. Cu cât copilul a dezvoltat mai bine vorbirea și memoria, cu atât mai ușor va fi pentru el să se concentreze pe ceva. Prin urmare, este necesar să se aibă grijă nu numai de dezvoltarea atenției copilului, ci și de dezvoltarea intelectuală a acestuia - de a instrui memoriasă dezvolte vorbirea.
 • Foarte important este regularitatea și regularitatea cursurilor. Ocupațiile "din când în când" cu greu puteți obține succesul.

Jocuri utile și exerciții

Pentru a crește concentrația de atenție.

Test de corecție

Oferiți copilului o foaie de hârtie cu textul imprimat pe el. Fontul ar trebui să fie mare. Cereți copilului dvs. să găsească în text cât mai mult posibil cu aceeași literă (de exemplu, litera "a") și să-l trageți cu un creion. Sarcina se efectuează la timp. Un copil de 7-8 ani în 5 minute ar trebui să aibă timp să caute 350-400 de caractere și ar trebui să permită nu mai mult de 10 erori. Părintele trebuie să controleze filmele, urmărind că efectuează căutarea strict pe linii. Clasele trebuie să consacre 7-10 minute în fiecare zi. Treptat, poate fi mai dificil prin creșterea numărului de litere la 5.

Scrisoare criptată

Copilului i se oferă o foaie de hârtie cu un set de litere din alfabetul rusesc. Printre acestea este necesar să găsim cuvintele.

IPAODROTPMAMANGSHGSCHLDPSVASCHLRPAKETYKPOOPSRKYUTSYLOYUTVYEGLAZASHIANISVZHSFUTORAKRLOZHKATMVSVRODSHVYVCHSMIYUYUDMOLOKONUKTSYAIMVNLSHDSVRODZHDZHV

 • Labirinturi de diferite nivele de complexitate.
 • Dictări grafice - desene pe celulă.

Motor-motor atenție și capacitatea de a schimba dezvolta următoarele jocuri.

Jocul "Comestibil-inodibil"

Sarcina conducătorului este de a arunca mingea jucătorilor, numind cuvintele. Dacă liderul a numit un obiect comestibil, atunci jucătorul trebuie să prindă mingea, dar dacă nu este necesar - mingea este respinsă.

Pianul

Jucătorii stau alături unul de celălalt și își pun mâinile pe genunchii vecinilor din dreapta și din stânga. Trebuie să vă bateți mâinile alternativ într-un ritm dat. Primii și ultimii jucători pun genunchiul de două ori, iar jocul continuă în ordine inversă. Jucătorul care și-a pierdut bluza sau a ieșit din joc.

Mișcarea interzisă

La începutul jocului, toți jucătorii sunt de acord cu orice mișcare care va fi tabu, adică nu poate fi repetată. Apoi, liderul, într-un ritm rapid, arată jucătorilor diferite mișcări pe care trebuie să le repete după el. Jucătorul care a repetat mișcarea interzisă devine lider.

Joc "Half-nas-tavan"

Cereți copilului să arate ceea ce numiți. Apelați și arătați-i cu el. Când copilul începe să facă față sarcinii într-un ritm rapid cu ușurință, complicați-l. Acum puteți apela unul și arăta altul. Ar trebui să arătați doar ceea ce spuneți.

Pentru îngrijirea auditivă:

Găsiți o pereche

Este necesar să se ia un număr par de sticle opace identice. Umpleți-le în perechi cu conținut diferit. De exemplu, două sticle - cu nisip, încă două - cu pietre mici, cu două mai multe - cu orez, următoarele pot fi umplute cu monede, diverse cereale - mazăre, fasole, grâu, crenguțe, blistere din bomboane. Opțiuni pe care le puteți gândi la multe. Luați-vă câte o sticlă cu fiecare umplutură, iar cea de-a doua dați miezul. Agitați una din sticlele dvs., copilul dvs. trebuie să asculte cu atenție sunetul pe care îl face. Acum întrebați copilul printre sticlele lor să găsească o pereche de sunetul tău.

Copiilor mici li se poate oferi aceleași mănuși.

Prohlopyvaniya

Cereți copilului să sări peste ritmul sugerat pentru dvs. Treceți treptat sarcina.

Ghici obiectul de sunet

Arătați copilului dvs. sunetul diferitelor elemente. Acestea pot fi linguri de lemn, zuruitoare, diverse instrumente muzicale. Acum, cere-i să se întoarcă și să ghicească ce pare.

Viziunea vizuală se dezvoltă:

Amintiți-vă și spuneți

Răspândiți 5 jucării diferite în fața copilului și cereți-i să-și amintească de ele. Cereți-i copilului să se întoarcă sau să-și închidă ochii și să ascundă una din jucării în acest moment. După ce miezul își deschide ochii, trebuie să-i numească ce lipsesc jucăriile. Îmbunătățiți treptat sarcina prin creșterea numărului de jucării la 10. Acest joc poate fi jucat într-o altă versiune. Este necesar să nu ascundeți o jucărie, ci să schimbați ordinea.

Joc didactic "Poze asociate"

Cu acest joc, copilul învață rapid să caute imagini similare. Jocul este cel mai bun mod de a învăța câteva reguli, poezii și a dezvolta atenția cu copilul. Dar! Imediat ce copilul oboseste, jocul trebuie sa se opreasca si sa continue dupa cateva ore sau a doua zi.

Repetați secvența

Tăiați diverse forme colorate din carton colorat. Ele trebuie să fie diferite în formă, culoare și mărime. Acum, puneți o anumită secvență în fața copilului și cereți-i să-și amintească. Apoi, trebuie să amestecați toate figurile într-o singură grămadă și să le întrebați pe cei care nu-l vor mai repeta pe secvența care era în fața lui. Începeți cu 5 cifre. Îmbunătățiți treptat sarcina prin creșterea numărului.

Distribuția atenției

Exercițiile sunt potrivite pentru instruire în care un copil trebuie să efectueze două acțiuni în același timp. De exemplu, puteți cere o mână să deseneze un cerc, iar al doilea - un pătrat. Cereți copilului să citească o carte și să-și bată mâinile după fiecare paragraf sau fiecare propoziție cu un creion. Lăsați copilul să încerce simultan să atingă urechea stângă cu mâna dreaptă și nasul cu stânga, apoi cu mâna stângă la urechea dreaptă și cu dreptul spre nas. Această sarcină trebuie efectuată cât mai repede posibil.

Jucării care vor ajuta părinții în dezvoltarea îngrijirii

În prezent în magazine puteți găsi o mulțime de o gamă largă de jucării educaționale pentru copii de toate vârstele. Toate acestea, fără îndoială, vor avea un impact pozitiv asupra dezvoltării funcțiilor mentale ale prăjiților.

Pentru a dezvolta abilitatea de a se concentra asupra obiectului sunt potrivite:

constructori

Pentru elevi de școală elementară acest lucru poate fi un mic lego. Sau un constructor de metal. De asemenea, puteți achiziționa constructorul electronic pentru bebelușul dvs., constructorul magnetic, cu componente în mișcare sau control radio, constructori de transformatoare.

Jucarii Radio Control

Ei învață miezul să se concentreze asupra mișcării modelului, pentru ai ajuta să depășească diferitele obstacole, pentru a preveni coliziunile și daunele. Ei învață miezul să se concentreze asupra mișcării modelului, pentru ai ajuta să depășească diferitele obstacole, pentru a preveni coliziunile și daunele.

Jocuri didactice de bord, jocuri, jocuri, domino, loto, puzzle-uri, mozaic

Toate orele sunt foarte ușor de petrecut acasă, dându-le literalmente 20 de minute. Nu vor fi necesare abilități speciale sau educație pentru cadrele didactice din partea adulților.

Lecțiile video de mici dimensiuni vor ajuta părinții să facă față unei astfel de probleme la copii.

Calculați programul de vaccinare
Introduceți data nașterii copilului
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate