Cum de a învăța un copil compoziția numărului la 10 și mai mult?

Conținutul

Începând să învețe și să studieze numerele și numărarea, copilul se confruntă cu conceptul de compoziție a unui număr. Mulți părinți nu cred și nu acordă atenție acestui lucru, implicându-se în învățarea secvențelor. Cu toate acestea, studiul compoziției numerelor va accelera memorarea, precum și înțelegerea de către copil a principiului formării numerelor.

De ce aveți nevoie de ea?

Predarea unui copil compoziția numerelor este importantă. Pornind de la un simplu 10 și introducând conceptul de "tens", "unități", veți facilita procesul de memorare a numerelor. De asemenea, copilul înțelege logic formarea numerelor de la 10 ani. Acesta va fi un plus pentru efectuarea operațiunilor aritmetice, comparând numerele.

Începutul școlarizării la domiciliu va fi un început de succes în educația copilului dumneavoastră. El nu va fi subliniat atunci când rezolvă exemple și probleme și rămâne în urma subiectului. În standardul modern al învățământului, accentul se pune pe scor cu ajutorul compoziției numărului, mai degrabă decât prin utilizarea bastoanelor de numărare și a degetelor, astfel încât formarea este mai intensă și mai eficientă.

Vârsta optimă

Conceptul de vârstă optimă este relativ, deoarece cineva la 4-5 este atras de scor și este dificil pentru cineva să o facă la școală. Cu toate acestea, o perioadă preșcolară importantă este de 5-6 ani. Atunci este important să cultivăm copilului dorința de a învăța și de a învăța ceva nou. Bonus pentru învățare - flexibilitatea minții copilului. În grupul pregătitor, accentul la clase se face exact pe proiectul de lege. Copiii cu imagini simple, exemple de viață sau degete sunt învățați să adauge și să scadă.

Pentru a facilita acest proces, acum este important să învățăm copilul compoziția numerelor. La școală, lucrul cu compoziția numerelor începe în clasa întâi. Dacă prima jumătate a anului trece într-un ritm ușor, atunci mai mult viteza de învățare crește: copiii sunt învățați numere de până la o sută.

Cum de a preda rapid conta?

A învăța un copil să numere până la 10 este mai ușor. Cu privire la modul în care merge acest proces, depinde de înțelegerea lui în continuare a numerelor. Începeți cu una simplă: învățați-vă copilul să numere tot ce vede (scări, mașini, copaci pe drumul spre grădiniță).

Asigurați-vă că vă concentrați asupra unității. Nu ar trebui să fie "una", ci "matematică". Nu uitați de goliciune - zero. Apoi, începeți să învățați numere din cărți, citiți basmele cu folosirea lor. Apoi, acordați atenție numărătoarea inversă (zborul rachetei, reducerea boabelor, dulciurile). Învățarea unui scor în termen de 10 este mai ușoară.

Pentru a fixa jocul în case pentru numere: setați două numere, iar copilul trebuie să spună ceea ce între ele sau înainte și după. De exemplu, 3 și 5. Între ele este numărul 4. Înainte de 3 este 4 și după 5-6. Scrieți un număr pe o bucată de hârtie și cereți să se găsească numărul necesar de obiecte (margele, boabe, mazăre). Asigurați-vă că utilizați vizibilitate: jucării, numere, plăci magnetice.

Cu cât mai des luați în considerare jocul, cu atât mai repede materialul va fi absorbit. Principalul lucru în acest caz nu este memorarea, ci înțelegerea numerelor și a cantităților.

Aflați cum să numărați corect

După ce studiați numerele, puteți trece la operațiile de numărare. Arătați-i copilului "focalizarea" pe măsură ce două numere se transformă într-una prin combinarea obiectelor sau, dimpotrivă, separarea. Afișați apoi cum puteți conta pe degete și cu ajutorul diferitelor obiecte. Comparați numerele. Învățați să determinați din două numere mai puțin și mai mult. Este important să se studieze semnele operațiilor și să se desemneze numele acestora.

Când vine vorba de numărul zece, începe să introducă conceptul de "unități", "zeci".

Lasă figura să devină o casă cu două etaje. Studiem compoziția.Zeci sunt podeaua, iar unitățile sunt apartamente. Explicați numerele celei de-a doua zece folosind jucării identice aranjate în două rânduri de zece - de la 11 la 18. Mai mult, rețineți că numărul 19 este ultima din al doilea zece, ceea ce înseamnă că trebuie să înlocuiți numărul unu cu doi - vom obține 20. Va fi mai ușor dacă Elementele vor fi numerotate de la 0 la 9.

Este necesar ca copilul să fie învățat să facă un număr de două simple și să-l numească. Oferiți două cifre și cereți un număr complex. Când materialul va fi învățat, aflați opusul - pentru a dezasambla numărul în unități și zeci. Instruirea ar trebui să aibă loc sub forma unui joc. Deci interesul copilului nu va dispărea și lecția va deveni o cunoaștere fascinantă a numerelor. Dacă urmați regulile, un cont verbal va fi dat cu ușurință.

Amintiți-vă că viteza nu este importantă, ci procesul. Este necesar să se înțeleagă formarea numerelor, și nu doar memorarea mecanică, faptul că copilul este mereu în auz.

Contul oral

Contul verbal vă permite să efectuați rapid sarcini. Pentru a face mai ușor, trebuie să explicați copilului compoziția numerică. Pentru a face acest lucru, aranjați numerele de la 2 la 10. Cu cât numărul este mai mare, cu atât trebuie acordată mai multă atenție. Explicați că, pentru a număra după zece, trebuie să rezolvați numerele componente în mintea ta. De exemplu, 8 + 7. Întreabă copilul câte 8 este necesar pentru a obține 10.

Sugerați-vă să descompuneți numărul 7 utilizând un deuce. Apoi copilul va intelege ca raspunsul va fi 5. Si adunarea ne va da 15. La inceput nu va fi usor, dar cand copilul stăpânește această metodă, contul oral va fi ajustat.

Nu exagerați, lecția nu trebuie să depășească 10 minute. Puteți să o luați de mai multe ori pe zi sau să faceți o pauză de o zi.

Când vă deplasați la contul oral, limitați copilul folosind materiale de numărare (degete, bastoane), toate acestea vor încetini procesul de învățare. Desigur, materialul nu ar trebui să fie eliminat drastic, fă-o treptat.

Numărarea materialelor

Alegerea materialelor de numărare de astăzi este foarte bogată. Cele mai renumite bețe de numărare. Părinții sunt atrasi de ușurința utilizării și de accesibilitatea acestora. Cu toate acestea, simplitatea nu oferă o eficiență ridicată. Copilul devine dependent de șablon și nu poate transfera un astfel de cont la cel oral.

Există mai multe carduri: "Compoziția numerelor", "Numere case", "Floare", "Domino". Toate acestea sunt seturi de materiale compozite compacte cu caracteristici variabile. Copilul învață să găsească în numărul de componente, adică învață că zece constau nu numai din două 5, ci și din 8 și 2, 7 și 3 și așa mai departe.

Seturile de numere și simboluri de calcule cu seturi din lemn și plastic din seturi vă permit să dezvoltați memoria vizuală, corelând numărul de bastoane și numărul. Punctele clasice, scorurile cu dublarea sunt, de asemenea, excelente pentru studierea compoziției numerelor. Aici este o metodă pronunțată de descompunere a numerelor cu adăugarea a până la zece, iar restul pentru a obține un răspuns.

Tobe digitale cu numere și semne sunt folosite pentru copiii mai experimentați. Principiul este simplu: copilul trece prin roți cu numere și semne și primește un exemplu clar pentru soluție. Pentru cei mici - piramide și pini. Simpla numărare și schimbare va ajuta la amintirea numerelor.

Este mai interesant pentru copil să creeze materiale de calcul cu mama sa. Desenați împreună, creați cutii cu numere și umpleți-le cu margele, numărați pixuri, creioane, faceți un număr și, în consecință, mazăre sau o gogoșă. Adică combinați diferite metode și metode de calcul pentru o mai bună memorare.

Tehnici populare

Metode pentru studierea compoziției numerelor, puteți găsi o mulțime și alegeți cea potrivită pentru copilul dumneavoastră.

Materialele didactice, cărțile, învățarea au ca scop facilitarea studierii numerelor, memorarea lor și aplicarea lor în formare.

  • "Trainer minunat", autorul Elena Bortnikova. Manualul este destinat copiilor între 4 și 6 ani. Scopul dezvoltării abilităților matematice și a logicii, care este necesar pentru un cont oral.Cu ajutorul poeziei, desenelor, sarcinilor, copilul se poate familiariza cu concepte atât de complexe precum numărul, numărul, numărul și așa mai departe.
  • Tehnica Nikolay Zaitsev. Instruirea pe carduri "Stoschet". Cifre de până la 100 cu compoziția lor. Sub fiecare cifră este numărul necesar de puncte, care corespunde zecilor și unităților. Această tehnică este adesea folosită în grădinițe.
  • "Pași matematici" de Elena Kolesnikova. Pentru copiii de la 3 ani și peste. Începe cu o simplă (forme geometrice, jucării numărare și cunoașterea numerelor într-o formă de joc), sarcinile devin mai complicate ca rezultat al orelor, copilul ajunge să realizeze conceptul de "compoziție numerică".
  • "Studiez compoziția numărului." Material didactic cu multe cărți. Cardul include numere, numărul de articole care corespund numărului (domino, zaruri), precum și compoziția unui număr dat.

Studierea compoziției numărului este foarte importantă pentru învățarea ușoară a copiilor în școală. Cu cât începeți mai devreme să familiarizați copilul cu numerele, cu atât mai repede el va înțelege compoziția numărului și va învăța scorul oral.

Următorul videoclip pe care îl puteți folosi în cursul predării copilului compoziția numerelor.

Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate