Cum se scrie numerele 1, 2 și 3?

Conținutul

Fiecare mama vrea să fie mândră de copilul ei, așa că încearcă să-l învețe cât mai mult posibil. Abilități esențiale - citire și scriere. Învățarea de a scrie la domiciliu va afecta succesul copilului la școală, scrisul său de mână, așa că ar trebui să abordați acest lucru în detaliu.

Vârsta potrivită pentru învățare

Nu vă grăbiți să vă plantați copilul pentru un notebook, dacă nu a învățat decât recent să țineți un creion strans în mână. Problema multor părinți moderni este că ei văd în copiii lor șansa de a se arăta și de a se exprima. La urma urmei, prodigy în creștere se poate lăuda cu prietenii. Cine, dacă nu părinții, a văzut și și-a dezvoltat abilitățile? Dar este imposibil să vă grăbiți să vă antrenați, ca și să întârziați cu ea.

Înainte de a vă învăța copilul să scrie numere, trebuie să-l învățați să numere până la zece. De obicei, un copil învață acest lucru cu cinci ani.

În trei sau patru ani, copiii sunt de obicei agitați. Este dificil să stea pentru o anumită ocupație, nu se concentrează pe un singur lucru, nu se pot concentra. Dacă copilul însuși nu are dorința de a învăța cum să scrie numere, nu-l forța. În cele din urmă, el va îndeplini sarcina la cererea dvs., dar o va face repede, fără mult entuziasm, fără griji, dacă doar pentru a scăpa de el. Va fi începutul formării scrierii urâte ilizibile și urâte.

Dacă decideți să luați această afacere (pentru a vă învăța pe copilul dvs. să scrie alfabetism), să acționați corect. Până la cinci ani de formare, muncă orală într-un mod jucăuș, și la cinci sau șase, copilul poate începe deja să-și încerce mâna într-o scrisoare. Mai ales că aceasta este doar vârsta de pregătire pentru școală. Se așteaptă ceva nou și semnificativ cuÎncearcă să te pregătești cât de bine poți pentru această etapă a vieții tale.

Ce este formarea utilă?

Rezultatul unei bune instruiri adecvate nu va fi doar abilitatea copilului de a afișa numere:

 • Clasele în numerele de studiu și de scriere cu materiale vizuale ajută la dezvoltarea abilităților creative ale copilului.
 • În procesul de învățare, comunicați cu copilul, petreceți timp cu el, deveniți pentru el un mentor, prieten, ajutor.
 • Dezvoltarea abilităților motorii fine.
 • Copilul face primele încercări de a conecta gândirea logică.
 • Abilitățile matematice, atenția, memoria sunt dezvoltate.

Încercați să dezvoltați la copilul dvs., de la o vârstă fragedă, dorința de a învăța ceva nou, și nu doar să vă îndepliniți comanda. Cu privire la felul în care vă veți comporta, va depinde de dezvoltarea ulterioară a auto-dezvoltării, auto-educării și auto-controlului.

Numere de învățare

Puteți studia cifrele cu o crumbă în moduri diferite - dacă nu numai el nu a fost plictisit. Trebuie mereu să-și consolideze interesul în acest subiect. De exemplu, contactați personajele favorite de desene animate ale copilului dvs. Poate unul dintre ei arata ca un numar. Sau vor fi eroii cărții.

în general recurs la imaginația lui. Lasă-l să gândească și să spună ce seamănă sau seamănă cu numărul 2. Poate că își va trezi fantezia. Folosiți cât mai des posibil proverbe, zicări, aforisme, ghicitori, puzzle-uri cu numerele studiate.

Desenați o figură în aer. Lăsați copilul să ghicească și apoi repetați-l. Puteți, de asemenea, să trageți din nisip, zăpadă, făină sau grâu.

Pregătiți figuri sub formă de numere (pot fi făcute din carton) și dați copilului o mână. Să-i studieze formele, contururile.

Puteți memora numerele cu ceasul și calendarul ceasului. Lăsați-l să găsească numerele pe care le apelați sau numerele pe care le afișați. Puteți asocia numere cu activități zilnice sau evenimente importante. De exemplu, două după-amiaza este o oră liniștită. 1 ianuarie - Anul Nou.

Lăsați-l să caute numere de oriunde și oricând, oriunde vă aflați: în magazin, în autobuz, în parc, acasă sau departe.

Puteți aloca sarcina de a stabili figura studiată prin garanție. Poate fi orice: calcularea bastoanelor, creioane, butoane, jucării etc.

Cel mai important, interesul, entrage copilul și nu-l lăsa să se plictisească. Și, desigur, să înveți cu el până la zece.

pregătire

Înainte de a învăța un copil cum să scrie, este necesar să se dezvolte abilitățile motorii fine ale mâinilor. Și, de asemenea, să explicați cum să stați (postura trebuie să se formeze din copilărie) și să țineți un creion.

Printre exercițiile care dezvoltă funcții cu motor mic, se pot evidenția următoarele:

 • ciubuc;
 • modelare din plasticină, aluat sau lut;
 • tăiere din hârtie, carton diverse figuri;
 • modelare pe hârtie;
 • proiectarea, ridicarea unui puzzle;
 • pagini de colorat;
 • aplicații ale diverselor materiale;
 • desen;
 • prescriptiilor;
 • de cereale de deget.

Înainte de a vă da un număr întreg copilului dvs., trebuie să-l exersați în scris în elementele sale individuale: linii, cârlige, cercuri, ovale, semi-ovale, bastoane etc.

Copilul are nevoie bine studiază celula. El trebuie să știe toate limitele sale, unde centrul, colțurile, mijlocul fiecărei margini. De asemenea, trebuie să clarificați imediat faptul că cifra ar trebui să rămână în interiorul celulei, să nu depășească aceasta. De asemenea, este necesar pune unghiul de înclinare, astfel încât copilul preșcolar să o respecte. Pentru a face acest lucru, trageți un segment din colțul din dreapta sus al celulei spre marginea inferioară, mai precis, spre mijlocul acesteia.

Aflați cum să scrieți pre urmează punctele. Lasă copilul să-i conducă în formă, iar o figură se va naște înaintea ochilor săi. Aceasta este o etapă pregătitoare bună și un fel de consolidare pozitivă. Unele vor vedea că numărul este obținut și se bucură de succesul său.

Explicație detaliată a ortografiei

Copilul trebuie să învețe și să rețină că înălțimea cifrei este egală cu înălțimea cuștii. Cifra umple un spațiu celular mai mare. Partea din cifra care este afișată în partea dreaptă a celulei este în contact cu limita sa dreaptă.

Numărul 1

Desenați o linie dreaptă dintr-un punct situat ușor deasupra centrului celulei în colțul din dreapta sus. Fără a scoate creionul, trageți o linie dreaptă aproape până la mijlocul marginii de jos. Punctul final este ușor în partea dreaptă a centrului.

Numărul 2

Din partea de sus, în sectorul drept, tragem o jumătate de picioare. Acesta ocupă jumătate din partea dreaptă dreaptă a celulei. Continuând la semi-salcie, conducem o linie dreaptă spre mijlocul părții de jos. Din acest punct conducem o linie de înfășurare în colțul din dreapta jos: rotunjim în sus, în jos și în sus.

Numărul 3

Facem un mic semi-oval în partea superioară a celulei spre dreapta, oprindu-se chiar în dreapta centrului. Piesele rotunjite trebuie să atingă marginile de sus și de dreapta. Fără a întrerupe, tragem exact același oval, doar puțin mai mare decât cel de sus. Punctul final este puțin peste mijlocul limitei inferioare a celulei.

Pentru instruire, obțineți cartea matematică. Pe rând, repetați un număr de mai multe ori. Puteți cumpăra un șablon și puteți urmări numerele pe el. Principalul lucru este că copilul nu își pierde interesul pentru această activitate.

Angajați în fiecare zi timp de aproximativ douăzeci de minute, astfel că a fost rezultatul.

Pentru informații despre scrierea numerelor, consultați următorul videoclip.

Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate