Încărcarea pentru copii 3-4 ani

Conținutul

Când copilul atinge vârsta de trei ani, activitatea sa crește de mai multe ori, iar în acest moment este important să se introducă exerciții de dimineață și, dacă este posibil, mai multe exerciții fizice suplimentare în timpul zilei. Efectuarea taxării cu copiii trebuie să înceapă acasă și să continue în grădiniță, astfel încât bebelușul să poată vedea consistența, ceea ce îl va ajuta să se implice mai rapid în acest proces și să se bucure de exercițiile de dimineață cu plăcere.

Caracteristici speciale

În creștere, copilul se schimbă nu numai în exterior, el se află în mod constant în curs de dezvoltare a tuturor organelor și sistemelor care prezintă noi oportunități pentru copii și adulți. Dacă copiii nu execută greu exerciții fizice, atunci în 3-4 ani creierul este deja suficient de dezvoltat pentru a înțelege comanda și corpul este capabil să-l reproducă. Gimnastica pentru copii de la 3 ani contribuie la realizarea unei dezvoltări armonioase a întregului corp prin exerciții alese în mod corespunzător și prin activități alternative și pasive alternante.

Pe masura ce copilul incepe sa se miste mai mult in fiecare an de crestere si sa incerce noi miscari, atunci exercitiile copiilor sunt pur si simplu necesare pentru stingerea rapida a oricarui element. În 2-3 ani va fi extrem de simplu, constând în mișcări și mișcări ușoare, în timp ce în 4 ani puteți da deja unele elemente de gimnastică. Exercitiile de dimineata vor ajuta copilul sa inceapa corect ziua, sa activeze toate procesele din organism, in timp ce primesc emotii excelente si beneficii tangibile.

Este de dorit să începeți o excursie la secțiile sportive la această vârstă, când copilul însuși poate decide ce îi place și ce nu, și fără o pregătire prealabilă (sub formă de gimnastică de dimineață) va fi dificil să stăpânească chiar și o lecție, mai puțin să se bucure de ea. . Fiecare instructor cu experiență știe că pentru copiii de 3-4 ani este important să se construiască activități de joacă cu accent pe sport și nu invers.

Cu cât copilul devine mai în vârstă, cu atât mai mic va fi proporția de jocuri, iar cu atât mai mare va fi activitatea fizică gravă. Secțiunea la care copilul trebuie administrat trebuie să fie localizată aproape de casă sau de grădiniță, astfel încât părinții sau alte rude să poată lua în mod constant atletul tânăr la antrenament. Antrenorul trebuie să aibă calificări și confirmări că este absolvent, dar cel mai important, experiența sa în lucrul cu copiii, fără de care este imposibil să devii un antrenor de succes și să educăm viitorii campioni.

Fiecare părinte dorește să-și vadă copilul sănătos și fericit, dar nu toată lumea are timp și bani pentru sport sau secțiuni similare, așa că este important să exersăm în fiecare zi împreună cu copilul pentru a-și ajusta independent dezvoltarea, pentru a-l ajuta pe el însuși, și fericit.

Ce este și cum să faceți?

Un copil în vârstă de 3-4 ani trebuie să se miște în mod constant pentru a se dezvolta normal. Pentru ca această activitate să aibă un anumit scop, puteți utiliza jocurile în aer liber incluse în taxă. Începerea zilnică a zilei prin taxare stabilește un anumit grad de organizare a copilului, cultivând în el calitățile corecte. În plus, după ceva timp de la sport, copilul va primi o adevărată plăcere. Folosirea exercițiilor de dimineață vă permite să vă liniștiți hiperactiv copii cu un set de exerciții și creșterea activității celor care preferă să stea în liniște și să se joace singuri.

Cursurile obișnuite la domiciliu și la grădiniță ajută copiii să devină mai persistenți, să obțină primele abilități de auto-disciplină și rezistență.Avantajul clasei de grădiniță este munca pe tot parcursul anului, care în sezonul cald este ținută în aer proaspăt, ceea ce este și mai util, în timp ce în condiții de locuit nu este întotdeauna posibil. Cu ajutorul exercițiilor selectate în mod corespunzător, preșcolarul primește o sarcină dozată pe mușchi, ceea ce le permite să crească și să se dezvolte în mod corespunzător. În plus, există o activitate activă a inimii și a plămânilor, ceea ce face posibilă într-o etapă timpurie identificarea oricărei anomalii sau împiedicarea lor totală.

Timpul optim de încărcare la această vârstă este de la 8 la 15 minute, timp în care vă puteți bucura și vă puteți pregăti pentru ziua următoare. Este important să se monitorizeze volumul de muncă și complexitatea exercițiilor astfel încât acestea să nu fie prea complexe sau ușoare. În efectuarea de taxare cu copii de 3 ani și peste, este important să se organizeze procesul astfel încât toți participanții să fie la fel de interesați și acest lucru este posibil numai cu ajutorul jocurilor. În grădiniță se ține astfel:

 • sport;
 • muzica;
 • învățământul general.

Pentru ca orice activitate să fie de preferința copiilor, este important să o organizați în mod corect, pentru care aveți nevoie:

 • să pregătească muzică activă care să îi încânte pe copii și să le creeze pentru a face exerciții fizice;
 • găsiți astfel de exerciții pe care copilul le va fi interesant și plăcut să le facă, unde el însuși va încerca să repete și să mărească numărul de repetări;
 • folosiți nume neobișnuite de atribuire pentru a intriga un copil;
 • pentru dezvoltarea paralelă a vorbirii, auzului și ritmului, puteți să cântați sau să citiți poezia în timpul exercițiilor;
 • o opțiune interesantă ar fi un tutorial video în care copii de vârstă similară fac exerciții;
 • Este important să se monitorizeze calitatea performanței fiecărui element din sarcină, astfel încât acestea să aibă efectul maxim, pentru care un adult ar trebui să laude și să îl încurajeze pe copil.

Cu ajutorul motivației corecte, un set interesant de sarcini, muzică distractivă, copiii pot forma o dorință puternică de a-și exercita în fiecare zi, în timp ce se confruntă cu emoții extrem de pozitive.

Set de exerciții pentru gimnastica de dimineață

Încărcarea ar trebui proiectată pentru a încălzi rapid corpul și pentru a-i face o mică efort fizic. Partea introductivă a lecției - încălzirea - ar trebui să conțină mersul pe jos și alergarea, care sunt oferite alternativ pentru a activa treptat copiii. Este important să aduceți în această parte tot felul de surprize, să adăugați muzică, obiecte sau să complicați sarcini. Durata acestei părți nu este mai mare de 3 minute.

În ceea ce privește partea principală a acuzației, atunci ar trebui să fie acele exerciții care activează activitatea musculară, ajută la dezvoltarea articulațiilor, formarea unei posture corecte și dezvoltarea armonioasă a întregului corp.

La sfârșitul încărcării, este necesar să se reducă treptat ritmul activității de exercițiu, să se adauge mersul pe jos și întinderea.

Încălzirea ar putea să arate astfel:

 • mers pe loc și cu avansare treptată;
 • alergând într-un cerc și în jurul oricăror obstacole (jocul poate fi numit "Catch", esența căruia va fi evitarea obstacolelor în încercarea de a prinde din urmă ceea ce este în față);
 • mersul pe jos este folosit din nou pentru a schimba activitatea, dar alternativ pe degetele de la picioare, tocuri, partea interioară și exterioară a piciorului, care este deosebit de eficient pentru picioarele plate;
 • din nou, exerciții de rulare cu frâne bruște pe baterea sau oprirea muzicii (jocul poate fi numit "Hide and Seek", esența căruia nu va fi doar o oprire bruscă, ci și o căutare pentru un loc de ascuns);
 • Ultimul exercițiu include și mersul pe jos, dar de data aceasta este complicat prin adăugarea de mânere, care, printr-un semnal, se ridică, se întinde și se prăbușește, puteți folosi și mersul cu o înălțime ridicată a picioarelor îndoite la genunchi.

După încălzire, este important să țineți partea de joc a antrenamentului, unde copiii vor primi partea sportivă a lecției cu alimentarea originală, ceea ce le va oferi o plăcere maximă. Luați în considerare o listă exemplificată a acestor exerciții.

 • "Bună ziua, toată lumea!" Pentru a efectua trebuie să te ridici după cum urmează: picioarele în afară, mâinile în spatele tău. Pe numărul 1 - inspirați și înclinați în jos, 2 - reveniți la poziția inițială. Exercițiul este ca un arc. Pentru mai multă activitate, vă puteți gândi la un quatrain care va fi rostit în timpul executării sarcinii.
 • "Unde sunt prietenii mei?" Picioarele se desprind, pun mâna pe centură. La numărul 1 - rotiți corpul într-o direcție, 2 - în cealaltă. Ca o complicație, puteți adăuga mișcări de mână pe față, ca și cum ați căuta pe cineva.
 • "Noi crestem ca ciupercile". Picioruși în afară, cu brațele în jos. Pe scorul 1 - prin laturi pentru a vă ridica mâinile în sus, 2 - pentru a întinde în sus, în picioare pe degetele de la picioare, 3 - pentru a cădea pe tocuri, 4 - pentru a reveni la poziția principală.
 • "Să facem plajă!". Stați pe spate și rotiți-vă spre burtă într-o direcție, apoi de la poziția de pornire la celălalt.
 • "Bunny Jumping". Picioarele împreună, brațele în fața ta, coatele îndoite. Efectuați sărituri într-un loc și în jurul unui obiect, un copac improvizat sau un tufiș.

În concluzie, este important să dați exerciții de mers și respirație pentru a restabili pulsul și a aduce copilul într-o stare calmă. Dacă rămâne timp, merită să oferiți un complex simplu de întindere, incluzând îndoirea înainte de o poziție așezată cu picioare drepte și divorțată în direcții diferite, îndoind în jos dintr-o poziție în picioare, de asemenea, cu picioare drepte și răspândite. Toate mișcările sunt efectuate fără probleme și încet, astfel încât să nu se deterioreze mușchii și să se relaxeze copilul.

recomandări

Utilizarea gimnasticii și a gimnasticii este importantă și utilă la orice vârstă, dar chiar și la copiii de 3-4 ani pot exista deja contraindicații sau o perioadă de complicații după boală, când terapia de exerciții fizice este recomandată în locul instruirii standard. Îmbunătățirea culturii fizice va oferi o oportunitate de a activa copilul, fără a-l provoca disconfort. Cu cât situația este mai complexă, cu atât mai important devine profesionalismul în alegerea complexului, conform căruia copilul va fi reabilitat.

Dacă abaterea este nesemnificativă, de exemplu, cu piciorus sau scolioză, trebuie să ajustați exercițiile astfel încât să includă tot felul de mușchi spate și picior pentru a le dezvolta și consolida. Numai în acest fel poți să scapi de astfel de probleme. Atunci când un regim calm este prescris unui copil după o boală și este necesar să se efectueze exerciții ușoare, gimnastica de parchet va ajuta în acest caz.

Folosirea exercițiilor pe podea și pe covor, cu un partener și fără, va oferi o oportunitate de a crește activitatea fizică în fiecare zi, întărirea corpului slăbit, revenirea la starea sa inițială.

Pentru a interesa copilul, pentru a-și spori interesul pentru formare sau pentru a complica un complex deja existent, puteți folosi echipament sportiv. Cel mai bine este să cumpărați copii specializați, dar puteți face totul de la mijloace improvizate, atât timp cât copilul este interesat, confortabil, iar echipamentul este sigur pentru tânărul atlet și anturajul său. Cel mai preferat inventar al copiilor este mingea, cu care puteți veni cu o mulțime de exerciții interesante pe diferite grupuri musculare. Nu mai puțin distractiv de a lucra cu un stick de gimnastică și un hoop.

Efectuarea de exerciții de dimineață cu copii de această vârstă este un eveniment extrem de important, care trebuie tratat cu toată responsabilitatea.

Aflați mai multe despre cum să faceți exerciții pentru copiii de 3-4 ani, veți afla din următorul videoclip.

Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate