Cum să înțărcați un copil de la vânătoare?

Conținutul

Copiii învinsi de la naștere vă permit să creați condițiile ideale pentru somn. Când mișcările sale sunt limitate, el doarme mai calm, nu este înspăimântat de flăcările mâinilor și nu se atinge de el însuși. În timp ce crește, nevoia de a se despărți de scutece devine evidentă, dar copilul se obișnuiește repede să se îmbrace. Absența lui poate afecta în mod negativ calitatea somnului, dar fără ea în nici un fel, pentru că, mai devreme sau mai târziu, ambalajul va trebui să fie complet abandonat.

tipuri

Astăzi, înfășurarea se desfășoară în două moduri: tradiționale strânse și libere. Primul tip nu este altceva decât imobilizarea membrelor superioare și inferioare. În funcție de dimensiunea scutecului, este posibil să aveți nevoie de una sau două. Când un copil este înfășurat cu două scutece, gâtul său este închis, brațele și picioarele sunt extinse. Prin urmare, cu toată dorința în timpul somnului, se exclude teama de a agita și de a rupe mâna unui copil.

Cu înfășurarea liberă, situația depinde de cât de bine este înfășurat copilul. Spre deosebire de modul strâns de împachetare, picioarele copilului nu sunt întinse. Sunt într-o pungă slabă, îndoită de scutec. Această metodă de înfășurare a crescut din ce în ce mai recent, dovedind superioritatea sa în comparație cu metoda strânsă.

Cu toate acestea, în acest caz nu este atât de simplu. În ciuda faptului că, în acest caz, bebelușul poate respira mai confortabil, nu este atât de limitat în mișcare, de multe ori se confruntă rapid cu o astfel de împachetare. De aceea, mâinile îi privesc adesea din scutec, iar picioarele îi zdrobesc o pungă de dormit împăturită din ea. Fiecare mamă alege modul în care împachetează copilul. Va depinde de cât de repede copilul se adaptează să doarmă fără scutece.

actualitate

Astăzi, plânsul este adesea condamnat, este considerat unul dintre obiceiurile proaste pe care mamele le implantează în mod conștient copiilor lor și apoi le reintroduce într-o stare stresantă, obișnuită cu noi condiții de somn. Mamele tinere sunt deseori confuze, deoarece opiniile medicilor de azi sunt contradictorii. Cu toate acestea, dacă luăm în considerare problema din perspectiva aspectului copilului, situația va vorbi despre avantajele învățării. Pentru a înțelege acest lucru, trebuie să fiți atenți la câteva nuanțe.

Fiind în uter, copilul este limitat în mișcare. Scutecul creează condiții similare și oferă un sentiment de securitate. Bratele și picioarele lui nu vor face frică, nu se va trezi de ceea ce se atinge dramatic de el însuși. În plus, scutecul încălzește în plus copilul, care se relaxează înainte de culcare. Aceasta ajută la scăderea tensiunii, astfel încât bebelușul să poată adormi mai repede.

Este imposibil să nu luăm în considerare faptul că un copil într-un scutec nu se va întoarce în somn și nu se poate sufoca, îngropând accidental nasul său în suprafața pe care doarme. Copilul îmbrăcat doarme prost, menținând în același timp o temperatură normală.

Swaddling este necesar, mai ales în cazul în care bebelușii au displazie congenitală sau dezvoltarea incompletă a elementelor articulare ale extremităților inferioare.

Vârsta optimă pentru eșec

Nu există recomandări clare care să indice vârsta specifică a copilului, la care trebuie să abandonați treptat ambalajul. Acest lucru se datorează particularităților de adaptare a unui copil particular la lume, creștere și dezvoltare. Este imposibil să se facă fără să se învârtă deloc, pentru că, în afară de faptul că nu poate să adoarmă calm, pacea lui va fi deranjată. Iritabilitatea poate deveni permanentă, copilul va fi supus stresului.

Rar, ce fel de doctor vă va sfătui să renunțați la scutece în termen de 1,5-2 luni de la nașterea unui copil. Mai ales este necesar pentru copiii hiperactivi care nu își dau odihnă. Cu toate acestea, în cazul în care mama inițial a înfășurat copilul strâns, în timp, trebuie să schimbați abordarea învârtirii și să o slăbiți, deoarece în fiecare zi copilul trebuie să se deplaseze mai mult. Rigiditatea poate provoca o deteriorare a dezvoltării sistemului osos și articulațiilor.

De obicei, copiii se opresc tremurând până la sfârșitul celei de-a patra luni din viața lor. Prin urmare, unii experți consideră că această perioadă este considerată cea mai favorabilă pentru înțărcarea copiilor de la vânat. Cu toate acestea, există o altă opinie, care spune: să înfrânge treptat un copil de la un scutec de la cinci luni. În același timp, este necesar să se uite la cât de calm copilul doarme într-o formă înfășurată, care este starea lui în timpul zilei când este îmbrăcat în haine libere și nu are scutece.

Este necesar să scoateți scutecele din viața de zi cu zi, deoarece copilul învață mai mult sau mai puțin să-și controleze brațele și picioarele. Nu puteți păstra în scutece tot timpul, pentru că va împiedica dezvoltarea, în care copilul examinează mult timp mâinile și apoi picioarele. Pentru a învârti un copil la această vârstă este necesar periodic pentru a putea să se odihnească și să doarmă. Din acest motiv, unele mame încearcă să nu umple complet copiii, ci doar prin închiderea picioarelor.

Cum să vă înțepați de scutec?

Este imposibil să opriți brusc înfășurarea copilului, pentru că va fi un nou stres pentru el. Nu poți conta pe faptul că, fără să se învârtă, va striga și se va opri, adormind singur. Sistemul nervos va suferi de astfel de înțărcări și, în plus, poate apărea o hernie ombilicală. Creierul copiilor face destulă muncă grea, procesând informațiile primite într-un vis.

Este important ca organizarea și configurarea rețelelor neuronale și a tuturor sistemelor creierului să nu fie însoțite de stres. Dacă vă opriți dramatic împachetarea copilului într-un scutec, acesta poate afecta în mod negativ dezvoltarea psihică, motorică și de vorbire. Vârsta de înțărcare este aleasă atunci când copilul este complet adaptat la noile condiții de viață după ce a fost în burta mamei.

De îndată ce se formează mecanismele de frânare ale sistemului nervos, frecvența înfășurărilor copilului trebuie redusă. Pentru a învăța un copil să doarmă fără scutece, fără a-și deranja somnul, ar trebui să țineți cont de câteva recomandări simple.

Dacă mama inițial împletește copilul bine, astfel încât să fie obișnuit să se culce, trebuie să slăbiți treptat țesătura. Slăbirea va permite trecerea la o înfășurare liberă, în care bebelușul va fi în scutece, dar nu este limitat în mișcare.

Când nu iese nimic și copilul nu dorește să adoarmă, fără a fi înțepenit, merită să recurgeți la trucuri. El este înfășurat într-un scutec, iar după ce adoarme, este slăbit. Acest lucru trebuie făcut cu atenție, astfel încât să nu trezim copilul. Este posibil să înceapă să slăbească ambalajul de la 4 la 5 luni, astfel încât până la 6 să se obișnuiască cu libertatea de mișcare. În același timp, merită acordată mai multă atenție așa-numitei taxări.

Este important să-i ajuți pe copil să învețe să-și administreze membrele, ceea ce va reduce șuierile aleatorii într-un vis. În nici un caz copilul să nu fie ținut în permanență înfășurat, deoarece acest lucru dăunează funcționării sistemelor sale corporale. El are nevoie nu numai de scutece, ci și de masaje, exerciții, mișcări ale mâinilor, picioarelor, capului. Astăzi nu va fi dificil să alegeți câteva exerciții care să vă ajute în dezvoltarea copilului. Puteți consulta un medic pediatru, care vă va spune exact ce și cum să faceți.

Astfel de exerciții și masaje sunt necesare pentru fiecare copil, precum și festivități în aer liber. De-a lungul timpului, bebelușul va dormi mai puțin, nu trebuie să-l înfășoare în mod inutil. Pentru somnul în timpul zilei în a patra până la a cincea lună de viață, glisierele obișnuite, cămășile și vestele sunt destul de comune.

Dacă copilul este obișnuit să doarmă în scutece și în timpul zilei, este necesar să înlocuiască treptat somnul în timpul zilei în scutecele cu somn în haine.

În viitor, să-i înveți pe copil să doarmă fără a se învârti va fi ușor. După etapa de tranziție de la învârtire strânsă la liber, picioarele pot fi înfășurate noaptea și destul de slab. Puteți purta așa-numitele zgârieturi sau mănuși de pânză pe mâini pentru a preveni zgârierea accidentală a feței. Dacă în acest stadiu este dificil pentru copil să adoarmă, ar fi bine să folosiți o pătură sau o pătură ușoară. În timp ce adormiți, puteți împacheta ușor copilul și când visul intră într-o fază puternică, desfaceți pătură (pătura) și acoperiți copilul.

Alte metode includ adormirea pe mâini. Se crede că va fi mai ușor și mai ușor pentru un copil să se obișnuiască să doarmă în haine. Cu toate acestea, această metodă are dezavantaje: copilul se va obișnui foarte repede să adoarmă pe mâini. Acest lucru va atrage o nouă problemă, deoarece va trebui să-l înțepenim nu numai să dormim fără scutece, ci și în mod independent, fără a fi nevoie de nici o boală de mișcare pe mâini.

Pentru înțărcarea bebelușilor din scutece, puteți cumpăra un sac special de dormit. El poate să-și înlocuiască rătăcirea liberă de ceva timp. Cineva ajută dispozitive speciale sau așa-numitele leagăne-coconi de formă neobișnuită, dar achiziția lor va fi costisitoare. Utilizarea acestora este încă controversată până în prezent, deși cererea pentru astfel de produse este ridicată.

Unele mame se îngrășesc în diferite trucuri pentru a-și împrumuta copiii de la învârtire. De exemplu, ei relaxează copiii înainte de culcare înainte de culcare. De regulă, după astfel de proceduri ierburi liniștitoarerecomandată de pediatru, bebelușii se calmează și se relaxează. După baie, este suficient să le hrăniți și să le puneți în pat. Când mama este aproape, copilul adoarme calm.

Ce altceva să ia în considerare?

Inițial, înainte de a înțărca un copil de la un scutec, merită să-i normalizeze somnul. Este important să mergeți cu el zilnic, cu excepția vremii nefavorabile. Din cauza lipsei de oxigen și a soarelui, acesta poate deveni agitat și încurcat. În plus, trebuie să te ocupi de copil - în ciuda faptului că sa născut abia recent, are nevoie nu doar de a se îmbrăca și de a dormi.

Maternitatea este o lucrare minunată, starea fizică și mentală a copilului depinde de atenția părintească.

Dacă mama este aproape, copilul se va simți în siguranță și, prin urmare, calm. Acest lucru va ușura adaptarea la somn fără scutece. Nu poate exista o creștere a vocii, cu atât mai puțin un strigăt. În ciuda faptului că copilul este mic, el intuitiv percepe o "anormală" intonație.

Sfaturi de la mame și psihologi experimentați

Recomandările mamelor experimentate și ale psihologilor profesioniști vor ajuta la înțărcarea copilului de la învârtire. De exemplu, experții recomandă înainte de culcare să ușureze tensiunea prin masaj. Aceasta poate fi atât o mișcare ușoară și mișcări relaxante de masaj. De regulă, această metodă este eficientă și vă permite să reduceți numărul de tremurări ale membrelor în timpul somnului.

Este important să monitorizăm dinamica pozitivă și să protejăm zilnic copilul de situațiile stresante în timpul zilei. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să luați mâinile unui copil cu fiecare manifestare a vocii sale. Cu toate acestea, merită deosebit când se cunoaște doar vocea lui, și când el plânge, să zicem, din cauza balonării sau a colicii. Dacă bebelușul este calm, somnul lui va fi calm. Și deja spune că mama va avea mai multe șanse de a slăbi scutecele sau de a le elimina cu totul în viitorul apropiat.

Este important să aerul în mod constant pepinieră. Este mai bine să faceți acest lucru în timp ce mama merge cu copilul sau când nu este în cameră. Aerul vechi afectează în mod negativ calitatea somnului, precum și condițiile de temperatură greșită, precum și umiditatea. Nu puteți supraîncălzi camera: 22 de grade sunt suficiente pentru un somn normal.

Nu trebuie să existe scutece de uscare, haine pentru copii și alte haine în grădiniță. Este necesar să se monitorizeze nivelul de zgomot. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să existe o tăcere perfectă în cameră, deoarece în timp va fi dificil pentru copil să adoarmă în diferite condiții.Cu alte cuvinte, înțărcarea copilului de pe scutec acoperă mult mai multe momente decât scutecul singur. Pentru ca acest proces să se desfășoare cu cel mai mic stres pentru prăjituri, trebuie să luați în considerare toate aspectele.

Nu este necesar să înlocuiți scutecul pentru scutece, deoarece poate deveni și el un obicei. Dacă bebelușul adoarme prost fără a se învârti, trebuie să vă gândiți la motiv. Adesea factorii negativi ai zilei pot duce la acest lucru.

Când este plin, calm și iubit, adaptarea trece rapid. Puteți să activați muzică relaxantă moale, să cumpărați lumini de noapte speciale cu efecte diferite, astfel încât acestea să distragă atenția copilului și să-l relaxeze. Alții costă autocolante speciale.

Dr. Komarovsky va vorbi despre înfășurarea unui copil în următorul videoclip.

Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate