Reflexele nou-născutului 2 luni

Dezvoltarea copilului în 1 lună

Conținutul

Perioada neonatală se termină, iar miezul sa stabilit deja într-o lume nouă pentru ea. Ce a învățat copilul în prima lună de viață, ce abilități a început să dețină și cum pot părinții să contribuie la dezvoltarea ulterioară a copilului în 1 lună?

Dezvoltarea fizică în 1 lună

Creșterea medie în greutate a unui copil în vârstă de o lună comparativ cu greutatea la naștere este de 600 de grame. Creșterea copilului în prima lună crește cu o medie de trei centimetri.

Acestea sunt indicatorii medii și dezvoltarea fiecărui copil individual, dar există limite la normă, atunci când depășește care copilul trebuie examinat de un medic.

Cântărirea unui nou-născut
Primele cântare de cântărire erau încă în spital. Acum trebuie să urmăriți dinamica greutății

Indicatorii fizici ai dezvoltării unui copil vechi de o lună sunt prezentați în tabelul următor.

indicator

Băieți în 1-2 luni

Fete 1-2 luni

Valoarea medie în 1 lună

greutate

3400-5800 g

3200-5500 g

4200-4500 g

creștere

50,8-58,5 cm

49,8-57,6 cm

53,7-54,7 cm

Circumferința capului

34,9-39,6 cm

34,2-38,9 cm

36,5-37,3 cm

Circumferința pieptului

34,1-38,9 cm

34-38,1 cm

36,1-36,5 cm

Ce copil poate?

Iată abilitățile pe care un copil le învață după vârsta de 1 lună:

 • Țineți capul. Copilul, fiind în poziția de pe burtă, poate ridica capul și îl poate ține până la 5 secunde.
 • Fixarea privirii. Copiii se află nu numai la obiectele fixe și la fața unui adult, dar și la obiectele în mișcare, dacă sunt mari și luminoase.
 • Dezvoltarea viziunii. Copilul poate distinge deja între roșu, negru, galben și alb, precum și celule și linii. În plus, copilul în 1 lună deja recunoaște mama.
 • Reacția la sunet. Când bebelușul aude un sunet puternic sau aspru, începe sau se oprește. Uneori sunetul îi sperie copilul atât de mult încât face ca bebelușul să plângă.
 • Îmi place Veți auzi sunete asemănătoare cu "gu" sau "ha" din carapuzul lunar, deci primul discurs al acestui copil este, de asemenea, numit agukani.
Pat în 1 lună
De la naștere, copilul sa schimbat foarte mult.

Faptul că bebelușul ar trebui să aibă posibilitatea de 1 lună, vedeți următorul videoclip al lui Nikolai Nikonov - medicul principal și terapeutul de masaj din Rusia.

Poate un zâmbet crud?

Zâmbetul conștient este una dintre cele mai plăcute aptitudini pe care un copil o dezvoltă în prima lună de viață. Cu cât mama mai zâmbește copilul, cu atât mai repede văd un zâmbet fermecător în schimb. În plus, zâmbetul va fi însoțit de alte manifestări ale revitalizării bebelușului - copilul își va mișca picioarele și brațele, precum și urletul.

Rețineți că puteți vedea cum zâmbește noul-născut, din primele zile de viață, dar primele zâmbete ale copilului sunt involuntare. În primul rând, mama va observa că mizeria zâmbește într-un vis, puțin mai târziu - în timp ce se îmbăiază sau după hrănire. Acestea sunt toate variantele unui zâmbet fiziologic. Dar mai aproape de 1 lună, zâmbetul copilului pare conținut social. Ea devine un răspuns la contactul cu o mamă sau cu o altă persoană apropiată.

îngrijire

Mama trebuie să stea mereu aproape de copil și să răspundă imediat nevoilor micuțului.

Adesea luați copilul în brațe, fără să uitați să vă sprijiniți capul, să discutați cu arahidele și să nu vă faceți griji că îi veți învăța pe micuț în mâinile voastre și veți crește un egoist. Dimpotrivă, studiile au arătat că bebelușii pe care mamele le iau mai rar pe mâini strigă mai des și mai mult, încercând să atragă atenția mamelor. Dacă copilul știe că mama este mereu acolo, atunci nu va mai țipa din nou.

Pat în 1 lună se culcă în baie în brațele mamei
Copilul se comportă mult mai calm în prezența mamei

Îngrijirea copilului în 1 lună include următoarele acțiuni:

 • Proceduri igienice - spălarea, îngrijirea urechilor și a ochilor, spălarea, tăierea unghiilor, pieptănarea.
 • Baie.
 • Mergând în aerul proaspăt.
 • Masaj.
 • Băi de aer.

Când îmbrăcați bebelușul, asigurați-vă că mâinile nu sunt reci sau ude, deoarece bebelușii de o lună sunt foarte sensibili la senzațiile tactile.

Cum de a promova dezvoltarea?

Deoarece perioadele de veghe ale unui copil sunt foarte mici timp de o lună, mama ar trebui să aloce corect timpul astfel încât să aibă timp să vorbească cu copilul, să efectueze proceduri de igienă, să facă masaj, să înoate în baie și să facă un minut pentru a dezvolta bebelușii. Sănătatea mamei este, de asemenea, importantă, deci trebuie să faceți timp și o odihnă bună în timpul somnului copilului.

Pat în 1 lună
Toate exercițiile de dezvoltare ar trebui să apară în timpul liber. Acestea sunt doar recomandări, bunăstarea și buna dispoziție sunt cele mai importante pentru copil.

Un copil de 1 lună studiază în jurul obiectelor, atît imobiliare cît și în mișcare, și sunetele lumii înconjurătoare. Același lucru în curs de dezvoltare Sunt clasele disponibile la această vârstă? În primul rând, comunicarea cu copilul pentru dezvoltarea sferei sale emoționale și mentale. În al doilea rând, stimularea viziunii, a receptorilor tactili și a auzului copilului. Și, în al treilea rând, să contribuie la reținerea capului, pentru care copilul este adesea răspândit pe burtă și ținut într-un post.

Iată câteva acțiuni care vor ajuta la dezvoltarea unui copil lunar:

 • Pentru a ajuta copilul să se concentreze asupra aspectului, Arătați copilului o jucărie mare, așteptați ca bebelușul să se uite la el și apoi mutați-l încet pe lateral, asigurându-vă că privirea bebelușului rămâne concentrată asupra jucăriei.
 • Repetați același lucru cu zgomotul, care face sunete linistite. Faceți acest lucru împreună cu bebelușul dvs. de 1-2 ori pe zi timp de până la 2 minute într-o singură sesiune.
 • Puteți include și muzică clasică pentru copii sau inregistreaza diverse instrumente muzicale. Lăsați cel mic să asculte muzică timp de până la 10 minute zilnic.
 • Așezați-vă în locașul mobil cu jucării mari (3-4 bucăți) și o melodie plăcută. Puteți, de asemenea, să stabiliți frământările dezvoltare mat.
 • Vorbiți constant cu copilul. Și faceți-o astfel încât bebelușul să vă poată vedea expresiile faciale. Deci, veți stimula și auzi copilul și dezvoltarea discursului copilului. Ca răspuns la discursul blând al mamei sale, copilul va începe să răspundă mai repede cu un complex de animație și un zâmbet conștient.

Nu numai ca mama se joaca cu bebelusul, dar si tata, pentru ca interactiunea cu bebelusul este diferita, ceea ce ii permite fumatorilor sa absoarba cele mai bune din fiecare dintre ele.

Tata sărută piciorul bebelușului în 1 lună
Implicați tata în jocuri și sărutări copil

Jocuri în 1 lună

Pentru dezvoltarea fizică:

 • Puneți miezul pe spate, luați copilul de mânere, ridicați-l până în cap, apoi coborâți, apoi traversați pe piept și împrăștiați-vă în lateral. Cu picioarele de mâncare puteți imita mișcarea pe o bicicletă. În timpul unei astfel de gimnastică cântă un cântec plăcut.
 • Puneți bebelușul pe burtă, arătați-i jucăria și ridicați-o, stimulând copilul să ridice capul. Puteți, de asemenea, pune o pâslă pe burtă și apelați copilul după nume, astfel încât copilul să ridice capul și să vă uite la fața dumneavoastră. Astfel de exerciții vor îmbunătăți dezvoltarea muschilor săi.
 • Apăsați ușor copilul în timpul înotului, însoțind un astfel de masaj ușor cu un cântec liniștit. După ce vă îmbăiați copilul, împachetați copilul într-un prosop, ascundeți-vă fața în spatele margini, apoi priviți din spatele prosopului și spuneți "cucul".

Pentru dezvoltarea viziunii:

 • Faceți un fel de "păpușă" dintr-o placă de hârtie. Pentru a face acest lucru, trageți o față și atașați un mâner la farfurie astfel încât să poată fi ținut și mutat. Arătați "papusa" copilului la o distanță de 25 cm și așteptați ca miezul să înceapă să privească placa.
 • Înclinați-vă copilul să-și fixeze privirea pe față și apoi să vă mișcați încet în lateral. Copilul te va urmări, întorcând capul.
 • Pentru o jucărie mică trebuie să coaseți guma și să atârnați jucăria peste copil. Apoi faceți jucăria pe banda elastică "săriți" în fața copilului în sus și în jos.În curând, copilul nu numai că va privi jucăria de sărituri, ci va încerca să o ia și cu mâinile.
 • Arătați-i copilului o jucărie strălucitoare la o distanță de 30 cm de fața lui, apoi conduceți ușor obiectul orizontal. Observând că copilul se uită la jucărie, apoi mutați-l vertical și în final mutați obiectul într-un cerc.
 • În timpul hrănirii, așezați pe umăr o eșarfă sau un prosop luminos. Copilul va arăta de pe fața ta la acest subiect strălucitor.
Mama vorbește cu copilul timp de o lună
Chiar și discursul vostru afectiv dezvoltă copilul, dă mai multă complimente celor care nu-și dau seama

Pentru dezvoltarea altor simțuri:

 • Citește poezii ale copiilor copilului tău pentru a-ți dezvolta fragile de auz și sentiment de ritm. Puteți introduce copilul cu rimele preferate sau puteți veni cu dvs. Puteți să luați ca bază orice melodie și să schimbați cuvintele din ea după cum doriți.
 • Legați-vă cu buzunarele copilului pe clopot. În timpul mișcării picioarelor, miezul va auzi sunetul și îl va asculta.
 • Când copilul se află în pat, discutați cu copilul în timp ce vă deplasați în cameră. Acest lucru va stimula atât auzul copilului cât și vederea acestuia.
 • Masați ușor picioarele și mânerele copilului cu fiecare deget. Atingeți miezurile nu numai cu mâinile, ci și cu o bucată de bumbac, o perie moale, o pânză de bucătărie, o lână sau alt mănușă de pânză.
 • Îndepărați bilele de bumbac în lichide nealterate, miroase, cum ar fi menta sau vanilie sau apă de toaletă. Oferirea unui astfel de copil unei mingi va stimula simțul mirosului copilului.

Dezvoltarea copilului este promovată prin masaj. Pentru a afla cum să procedați corect, consultați următorul videoclip al lui Nikolay Nikonov.

Clase de apă

Printre activitățile care stimulează dezvoltarea sugarilor timp de o lună se poate numi înot. Se poate realiza atat in piscina (sub controlul instructorului), cat si in baia acasa. Datorită exercițiilor din apă, bebelușul va stimula aparatul vestibular. Pentru înot, cumpărați un cerc gonflabil special pentru copilul care susține copilul sub gât.

După ce ați introdus o baie completă de apă caldă, coborâți copilul cu cercul în apă și așteptați până când copilul se simte confortabil. În mod literal unul sau două înot și copilul va începe să se bucure de astfel de activități, iar mama poate viziona doar fâșiile și captura cele mai strălucitoare momente pentru fotografie.

Coborâți copilul în apă cu atenție, pornind de la tocuri, ținând cont de sensibilitatea copiilor la schimbările de temperatură ale lumii înconjurătoare. Dacă bebelușul reacționează negativ la prima înot, încercați să faceți baie împreună cu bebelușul. Așezați bebelușul pe piept, udați ușor corpul bebelușului cu puțină apă și arătați jucăriile.

Baiatul în 1 lună
Ceaiul de musetel poate fi adăugat în apă pentru a calma pielea și a lăsa bebelușul să doarmă.

Afișează carapuzu că poate împinge picioarele de pe pereții băii. Desfaceți copilul plutitor, astfel încât picioarele îndoite să se sprijine pe lateral și să așteptați ca miezul să se împingă și să înoată puțin. La marginea opusă a băii, întoarceți copilul și repetați exercițiul.

Un exercițiu interesant pentru bebelușii din prima lună în timpul înotului va fi mersul pe fundul băii. Țineți copilul sub brațe și înclinați ușor înainte, stimulând reflexul de mers pe jos câteva secunde. Apoi, dați bebelușului puțin în spate.

Probleme frecvente

Anomalii pe care părinții le pot identifica în 1 lună:

 • Creșterea sau scăderea tonusului muscular al copilului. Asimetria tonusului muscular este, de asemenea, posibilă.
 • Icterul. Pentru unii copii, nu trece prin lună, ceea ce necesită consultarea cu un pediatru.
 • crampe. Acestea apar la a treia săptămână de viață la mulți copii și cauzează un mare disconfort în prăjini.
 • Creșterea insuficientă în greutate, care poate fi asociată atât cu problemele organizării alăptării, cât și a bolilor copilului.

Pentru oricare dintre aceste probleme, copilul trebuie prezentat medicului vorbind despre simptomele alarmante.

Reflexele nou-născutului 2 luni
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate