Parul cade la sugari: cauzele și eliminarea lor

Conținutul

Aproape toti parintii, intr-un fel sau altul, se confrunta cu o astfel de problema ca pierderea parului la un copil. În acest sens, există multe întrebări, deoarece orice mamă dorește ca copilul să crească sănătos.

De ce se întâmplă acest lucru?

La un nou-născut, părul are o structură foarte subțire. Ele sunt mai degrabă ca puf și este destul de natural ca puful să înceapă să cedeze părului dens normal. Este nevoie de aproximativ 3 luni. Căderea părului la această vârstă nu trebuie să fie jenantă, în locul lor va apărea în curând părul puternic și puternic.

Este important să se evalueze exact unde apare pierderea părului. Pe spatele capului, de mai mulți ani, patch-ul chel a fost calificat de medici ca un semn de rahitism la sugari. Dar studii recente nu au găsit o relație strânsă între rahitism și chelie de gât. Baldarul poate și fără rahitism. Și, în majoritatea cazurilor, exact acest lucru se întâmplă. Motivul constă în banalul ștergând părul pe un scutec, o pernă, pentru că bebelușul se culcă în cea mai mare parte a vieții.

Specialiștii din domeniul sănătății spun acest lucru în plus față de schimbarea naturală a părului, pierderea firelor de păr afectează fondul emoțional - nașterea este un mare stres pentru un copil și durează destul de mult timp pentru a se adapta la noile condiții de viață, diferite de mediul obișnuit intrauterin.

Cauza pierderii parului poate fi îngrijire excesivă - spălați adesea capul copilului cu detergenți. Chiar și un sănătos pentru copii, cu utilizare frecventă, distruge stratul natural de lipide de pe păr, care este necesar pentru a proteja părul de influența factorilor de mediu, ceea ce duce în cele din urmă la subțierea și rănirea arborelui de păr.

Se crede că structura părului pentru copii se formează până la 4-5 ani. Și pentru că pierderea moderată a părului în primul an de viață nu ar trebui să îi sperie pe părinți deloc. Dar există și alopecie patologică, nu ar trebui să acordați o atenție la ceea ce este imposibil.

Când este chelie considerată normală?

După cum sa menționat deja, până la vârsta de trei luni, pierderea părului este de natură fiziologică, schimbarea lor apare aproape imperceptibil. La nou-născut, părul subțire poate cădea pe cap după zgârierea, schimbarea capacelor, scăldarea. Apoi, poate apărea patch-ul chel pe partea din spate a capului descris mai sus.

Pentru a nu vă faceți griji cu privire la rahitism, părinții trebuie să consulte un pediatru.

Nu este nevoie să te ascunzi de doctor pentru temerile și îndoielile lor despre starea părului copiilor. În aproape 95% din cazuri în copilărie, părul cad din motive fiziologice și nu este nimic în neregulă cu asta. În afară de schimbarea părului, printre cauzele naturale se poate numi o schimbare în nivelurile hormonale. În pântece, copilul a primit o cantitate mare de hormoni sexuali materni, după naștere este exclusiv pe suport propriu hormonal, care se datorează parțial slăbiciunii părului. Această situație nu necesită tratament. Când organismul copilului se adaptează la noile condiții de existență, creșterea părului și schimbarea naturală a acestuia vor intra într-un anumit ritm, pierderea se va opri.

Un alt motiv foarte natural pentru căderea părului copilului este supraîncălzirea capului. Bebelușii au unul din primele transpirații ale capului și, prin urmare, problemele legate de păr se întâmplă cel mai adesea la copiii ai căror părinți încearcă să țină tot timpul copilul în capace și căpșuni calde.

Dacă capacul este îndepărtat și capul este lăsat să "respire" liber, în mod obișnuit, efectul se oprește și se limitează la cadrul schimbării fiziologice a părului.

Când trebuie să-mi fac griji?

Nu trebuie să vă faceți griji în nici un caz. Chiar și cauzele patologice ale căderii părului sunt supuse corectării, iar mama nu trebuie să se panică, ci să o trateze pe copil cu medicul.

Căderea părului cu coajă chelie mare și resturi poate fi un semn al alopeciei copiilor. În acest caz, părul cade puternic, prin focare sau total, adesea pe întreaga suprafață a capului, rămânând doar pe laturi și chiar și atunci într-o cantitate mică. Petelele cheii sunt plane, netede, care nu se supun oscilațiilor. În acest caz, nu puteți face fără ajutor medical, deoarece alopecia poate avea mai multe motive diferite:

  • afecțiunile autoimune în care foliculii de păr la un copil sunt percepuți ca fiind ostili și distruși de celulele sistemului imunitar;
  • dezechilibru hormonal, tulburări ale glandei tiroide;
  • boli fungice ale scalpului, ringworm;
  • utilizarea pe termen lung a antibioticelor sau a vitaminelor în cantități mari.

Becurile de păr pot fi traumatizate mecanic. Ele sunt situate la un copil de până la 3 luni foarte aproape de epidermă, și chiar pielea prea harnică de păr la un copil poate provoca pierderea părului.

Este imposibil să nu se ia în considerare și rahitism, în care chelie de gât este doar unul dintre semne clinice. Mamele ar trebui să înțeleagă în mod clar că, pe baza spotului chel, nimeni nu are dreptul să facă un astfel de diagnostic. Rachetele trebuie confirmate prin examinarea radiografică a oaselor.

Este foarte important să evaluați cu atenție simptomele asociate. Dacă părul tocmai cade și copilul se comportă viguros, se dezvoltă în funcție de vârstă, mănâncă bine, doarme, atunci nu ar trebui să căutați boli în care nu există.

Cu aceleași rahitism, de exemplu, un copil de 4 luni și un copil de 6 luni are transpirație excesivă, apetit scăzut și constipație. Când vă adresați unui medic, indicați exact ce simptome suplimentare ați observat. Aceasta va ajuta la diagnosticarea rapidă și corectă, dacă este.

tratament

Cauzele fiziologice ale prolapsului descrise mai sus nu necesită tratament. Dezvoltarea părului revine singură. În ceea ce privește cauzele patologice, este deosebit de importantă pentru ce motiv apare. Leziunile fungice sunt tratate cu medicamente antifungice, iar pentru alopecie focală, agenții hormonali pot fi indicați topic sub formă de unguent și fizioterapie.

Trebuie să înțelegeți asta patologia pleoapelor este tratată pentru o lungă perioadă de timp. De la terapia părinților va fi nevoie de diligență, atenție și mare răbdare. Medicii vor determina daca un copil are un deficit de vitamina. După aceea, se recomandă prepararea multivitaminului pentru a elimina deficiența substanțelor benefice.

Remediile hormonale sunt recomandate numai copiilor care au chelie totală.

Este important să se înțeleagă starea organelor digestive. Foarte des, este o tulburare a pancreasului sau a stomacului care cauzează căderea părului. În acest caz, un gastroenterolog copil va examina și trata copilul.

Printre remediile populare care, cu permisiunea medicului pediatru, pot folosi părinții, se poate observa ceapa si usturoiul. Pregătiți gruelul de pe bulb, care este aplicat pe scalp timp de 10 minute, uneori usturoiul este adăugat la mălai. Acest lucru provoacă iritarea locală a pielii, crește fluxul de sânge către foliculii de păr.

Este permisă utilizarea brusturei, castorului și uleiurilor de măsline pentru părul copiilor. Puteți clăti părul copilului cu decoct de rădăcină de brusture, precum și folosiți gălbenușurile de pui brute pentru a spăla capul.

Dar ar trebui să se înțeleagă că utilizarea oricărei remedii la domiciliu necesită consultarea prealabilă obligatorie cu un pediatru.Unele ingrediente din plante din rețete neconvenționale pot provoca alergii grave la un copil.

În cazul în care copilul este prescris medicamente, Nu trebuie să o abandonezi în favoarea medicinii populare, nu poate înlocui terapia tradițională, dar poate să o completeze dacă medicul tău nu-i deranjează.

În cele mai multe cazuri, problema alopeciei în copilăria timpurie este rezolvată în siguranță. Cazurile de chelie la sugarii cu o pierdere totală de foliculi medicina nu știe atât de mult. De obicei, este alopecia ereditară, genetică, în care tratamentul este, de fapt, lipsit de putere. Când copilul crește, problema transplantului de păr poate fi discutată cu trihologul.

În toate celelalte cazuri, problema caderii parului este aproape întotdeauna posibilă pentru a face față până la 1,5 ani. În același timp, majoritatea copiilor nu au nevoie de nici un tratament, totul merge pe cont propriu, iar firele de păr noi cresc rapid.

Este întotdeauna mult mai ușor să preveniți pierderea părului la sugari decât să îl tratați mai târziu. Pentru a face acest lucru, imediat după descărcarea de gestiune din spital trebuie acordată o atenție deosebită problemelor de prevenire.

Este imposibil să se prevină pierderea fiziologică a părului infantil, deoarece acest proces este natural, necesar. Dar motive patologice pentru părinți pentru a evita complet acest lucru.

Dacă un copil are probleme cu stomacul, glanda tiroidă, în primele luni de viață, este necesar să urmați cu atenție toate recomandările medicului, să luați copilul la un specialist în timp pentru examinare.

Laptele de lapte este considerat a fi cea mai bună hrană care vă permite să vă dați copilului toate vitaminele și mineralele necesare pentru creștere și dezvoltare, chiar și cele mai bine adaptate formule de lapte nu-l pot înlocui. Potrivit statisticilor, alopecia se dezvoltă mai des la copiii lipsiți de alăptare.

Nu spălați prea des părul copilului cu detergenți speciali, chiar dacă sunt copii, hipoalergenici și adaptați pentru bebelușii din primele luni de viață. Desigur, trebuie să vă scăldați copilul în fiecare zi, dar trebuie să vă spălați capul cu săpun și sampon nu mai mult de o dată pe săptămână. Atunci când alegeți produse pentru copii, ar trebui să citiți cu atenție compoziția produsului - ar trebui să fie cât mai natural posibil. Este strict interzisă spălarea părului copiilor din primul an de viață cu detergenți adulți.

Dacă copilul este predispus la constipație, este important să îi oferiți ajutorul potrivit în timp. Dacă observați că un bebeluș are un plasture chel, părul se urcă foarte mult, în coloane, este important să nu se amâne vizita la medic. Alopecia totală la o vârstă fragedă nu este prognosticul cel mai favorabil și, prin urmare, este important să se înceapă tratamentul cât mai curând posibil.

Calculați graficul de alimentare
Specificați data nașterii copilului și metoda de hrănire

Despre motivele caderea parului la copii, spune dr. Komarovsky în videoclipul de mai jos.

Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate