8 luni 10 luni

Dezvoltarea copilului la 9 luni

Conținutul

Un copil de nouă luni nu mai poate fi numit neajutorat. Miezul se mișcă independent în jurul camerei, își exprimă atitudinea față de diverse evenimente, comunică activ cu părinții săi. Ce a învățat copilul după vârsta de 9 luni, cum ar trebui să determine părinții dacă se dezvoltă în mod normal și cum să ajute în viitor dezvoltare?

Modificări fiziologice

 • Corpul bebelușului se pregătește activ să meargă. Întărește mușchii umerilor și șoldurilor, precum și aparatul ligamentos, dezvoltă coordonarea neuromusculară.
 • Organele de simț ale copilului sunt deja bine dezvoltate. Copilul are o percepție auditivă îmbunătățită, astfel că acum copilul nu poate auzi doar sunete din camera următoare, ci și să compare ceea ce a auzit cu cunoștințele sale. De exemplu, după ce ați auzit sunetele de vase și plăci, copilul va înțelege că prânzul va veni în curând.
 • Sfera emoțională se dezvoltă, de asemenea, în mod activ. - miezul cu aspectul său arată emoții precum bucurie, durere, plăcere, resentimente și altele.
 • Mulți copii în vârstă de 9 luni încep să înceapă să introducă două incisivi. În primul rând, ele apar pe maxilarul superior și puțin mai târziu pe maxilarul inferior. În același timp, fălcile bebelușului se dezvoltă, astfel încât nuielele trebuie în mod constant să ofere ceva de mestecat.
Baby se târăște la 9 luni cu mama
Încurajați accesarea cu crawlere la 9 luni: întărește partea din spate a miezurilor

Dezvoltarea fizică

În timpul celei de-a noua luni de viață, copilul câștigă aproximativ 500 de grame, creșterea acestuia este alungită cu 1,5 centimetri, iar circumferința capului și pieptului devine mai mult cu 0,5-1 centimetri.

Toți părinții înțeleg că copiii se dezvoltă în funcție de programul lor individual, dar pentru a determina dacă rata de dezvoltare a firimiturilor este normală și dacă există devieri care ar trebui să alerteze, medicii sunt ghidați de date medii privind indicatorii fizici pentru copii de aceeași vârstă. De asemenea, pentru fiecare vârstă există indicatori limită - excesul lor ar trebui să fie un motiv pentru examinarea unui copil. Parametrii principali ai dezvoltării fizice a copiilor de 9 luni au fost colectați în acest tabel:

indicator

Valoare medie de 9 luni

Băieți în 9-10 luni

Fetele 9-10 luni

greutate

8200-8900 g

7100-11000 g

6500-10500 g

creștere

70,1-72 cm

67,5-76,5 cm

65,3-75 cm

Circumferința capului

43,8-45 cm

42,5-47,5 cm

41,2-46,5 cm

Circumferința pieptului

46,6-47,2 cm

44,4-50,8 cm

44,5-49,3 cm

Puteți să faceți un masaj, tehnica a cărei tehnică este prezentată de Nikolay Nikonov - medicul principal și terapeutul de masaj din Rusia.

Ce copil poate?

 • Copilul se mută mult și cu plăcere consolidează abilitățile pe care le-a dobândit deja. Copilul se târî rapid în direcții diferite și face mai ales pe toate patru. De asemenea, bebelușul se ridică cu ușurință pe picioare, se agăță de ceva durabil și poate chiar să treacă cu picioarele, ținând pe suport și luând pași suplimentari.
 • Când copilul minte, el poate să stea singur, iar când stă, să se culce. De asemenea, bebelușul deja știe să stea și să stea din picioare. Unii copii la această vârstă încearcă să stea singuri și chiar iau primii pași fără sprijin.
 • Taranul de nouă luni își manipulează în mod inteligent mâinile. În tratamentul obiectelor și jocurilor, copilul imită alți copii și adulți apropiați. Copilul poate să scoată jucăriile din cutii și să le ascundă, să scoată niște jucării de la alții, să se rostogolească mașini, să poată rupe sau să zdrobească o foaie de hârtie, să prezinte părți ale corpului.
 • Mulți copii de la 9 luni încep să ia obiecte mici, nu cu o palmă întreagă, dar cu doar două degete.
 • Crumbs place să asculte muzică și să danseze la ea, stomping picioarele lor și bate palmele.
 • Auzind numele său, copilul se va întoarce sau se va târî la mama sa. La cerere, arahidele pot să caute obiecte familiare, să se ridice, să se culce, să arunce o jucărie, să o ia de pe mâinile unui adult și să efectueze alte acțiuni care i-au fost prezentate mai devreme.
 • Copiii bebeluși în perioadele de veghe sunt puternici și emoționali. Copilul repetă adesea silabe pentru adulți, încercând să le imite.
 • Rar poate deja să trișeze și să încerce să manipuleze mama.
Un copil de 9 luni stă pe un scaun
La 9 luni, copilul este deja destul de bun în a-și deține corpul.

Unii dintre copii se dezvoltă mai repede decât colegii lor, iar unele dintre aptitudinile apar mai târziu decât la copiii de aceeași vârstă. În același timp, există abilități care trebuie să fie într-un copil de nouă luni. Trebuie să arătați medicamentele pentru un copil de această vârstă:

 • Nu păstrează echilibrul într-o poziție așezată.
 • Nu se întoarce și nu se târăsc în față.
 • Nu încercați să scoateți capacul și să beți din ceașcă.
 • Nu bateți o jucărie pe alta.
 • Nu repeta silabele pentru adulți.
 • Nu ezitați la străini și nu vă temeți de străini.
 • Nu vă supărați dacă scoateți jucăria.
Consultarea cu medicul copilului la 9 luni
Discutați cu medicul dumneavoastră despre simptomele care vă tulbură.

Clasele de dezvoltare

 • Pentru dezvoltarea degetelor, oferi copilului să se joace cu fasole, butoane, pietricele, nuci. Lăsați copilul să le atingă și să-i turnați în recipient cu pixuri, o lingură sau o lingură. Nu va fi mai puțin interesant pentru el să toarne apa în containere diferite.
 • Utilizați pentru jocuri cu vopsele cu deget de copil de 9 luni și aluat de sare. Puteți, de asemenea, vopsea în plăci de baie. Blind un aluat din aluat și stoarceți fasole sau pietricele în ea, oferind miezuri pentru a le trage afară.
 • Așezați jucăriile cu fața în jos în fața copilului și așteptați ca copilul să înțeleagă ce este în neregulă cu ei.
 • Joaca-te cu arahidele in "doamne", rotiti mingea, puneti o piramida, faceti turle de cuburi, ascundeti jucariile sub o pătură. Astfel de jocuri sunt foarte populare cu un copil de această vârstă.
 • Arătați-i copilului cum se poate dezbraca. Lăsați copilul să învețe să-și scoată șosetele și pălăria, să deschidă fermoarul pe sacou, să-și scoată brațele din mâneci.
 • Joaca-te cu bebelusul, imitand situatia, ca si cum telefonul a sunat. Luați telefonul și spuneți frazele scurte "salut", "ce faci?", "Cum ești?" Și cum ar fi. Apoi dă telefonul copilului și oferă și "să vorbească". Curând copilul va înțelege cum să vorbească la telefon.
 • Deoarece copilul la vârsta de 9 luni îi place altor copii, să creeze situații în care o prăjină poate să le urmărească și să se joace. Invită-ți prietenii cu copii, fă-ți prieteni cu alți copii și mame pe terenul de joacă.
Bebeluș 9 luni joacă jocuri
Joacă cu copilul și jocurile care învață emoțiile copilului

Despre jocurile relevante în 9 luni, vedeți videoclipul lui Anna Nahlupina.

îngrijire

Procedurile zilnice pentru un copil de 9 luni sunt spălarea, spălarea, scăldarea, perierea dinților, plantarea pe oală, curățarea urechilor, tăierea unghiilor, pieptănarea și alte manipulări igienice. Se recomandă perierea dinților bebelușului dvs. de două ori pe zi folosind o perie de cauciuc specială.

Copilul de nouă luni continuă să se întărească, fără să uite procedurile graduale și sistematice. Este necesar să ventilați camera înainte de a dormi copilul, iar dacă miezul se culcă cu fereastra deschisă, ar trebui închisă o jumătate de oră înainte de a se trezi. Astfel de specii sunt încă relevante. întărirecum ar fi plajă, ștergere, baie de baie și baie.

De la vârsta de 9 luni, turnarea picioarelor poate fi adăugată procedurilor de temperare. Începeți cu o temperatură a apei de + 30 ° și o reduceți treptat cu un grad pe zi până ajungeți la apă rece (+ 20 ° + 24 °). Când bebelușul se obișnuiește cu dușurile reci, puteți începe să efectuați o procedură de contrast utilizând prima apă caldă (+ 36 °) și apoi rece (+ 20 °).

Rutina zilnică

Copilul poate fi deja treaz pentru o lungă perioadă de timp, studiind totul în jur. Noaptea, un bebeluș în vârstă de 9 luni adorme adesea fără să se trezească.Durata totală de somn pentru un copil de această vârstă este de până la 15 ore. Somnul de noapte durează în medie 10 ore, iar în timpul zilei copilul doarme de două ori timp de 1,5-2,5 ore.

Mersul cu un copil la vârsta de nouă luni trebuie să fie de două ori pe zi - dimineața (aproximativ 10-11 ore) și după-amiaza (aproximativ 16-17 ore). Dacă vremea este bună, ambii trebuie să fie aranjați în timpul mersului. În timpul verii, este recomandat să petreceți mai mult timp în aer liber, folosind aer curat și pentru a dormi, pentru a studia natura și pentru a vă întări.

Fata sta la 9 luni
Fiecare copil este individual, normele date și rutina zilnică sunt doar o îndrumare.

Atunci când copilul este treaz, oferiți activitățile de miezuri în funcție de timpul zilei și starea de spirit a copilului. Jocurile de gimnastică și de distracție sunt preferabile dimineața, iar citirea și vizionarea imaginilor ar trebui lăsate o vreme înainte de culcare.

Mâncarea unui copil de 9 luni oferă 5 mese. Pauza dintre ei este de la 3,5 la 4 ore. Copilul ar trebui să mănânce în același timp, dar nu ar trebui să se grăbească și să fie forțat. Copiii cu lapte primesc laptele mamei în prima hrănire dimineața, înainte de culcare și după trezire, noaptea și, de asemenea, noaptea. Copiii hrăniți artificial continuă să primească furajele adaptate în prima și a cincea hrănire.

Există deja multe alimente în meniul pentru copii. La vârsta de 9 luni, bebelușii hrăniți încep să dea brânză de vaci, lapte fermentat, gălbenuș și lapte. Copiii artificiali sunt deja familiarizați cu aceste produse, astfel încât dieta lor la această vârstă este extinsă numai prin combinații noi de produse deja introduse.

Cantitatea totală de hrană pentru un copil în vârstă de nouă luni, pe care o mănâncă pe zi, se determină prin împărțirea greutății corporale a carapuzului cu 9. În medie, copiii de această vârstă mănâncă de la 1000 până la 1200 ml de alimente pe zi, ceea ce reprezintă aproximativ 200-240 ml de alimente pe hrănire.

Citiți mai multe despre filmele din articol despre meniu pentru copii la 9 luni.

Alăptarea la 9 luni
Dacă este posibil, mențineți alăptarea cel puțin 1,5 ani
Calculați graficul de alimentare
Specificați data nașterii copilului și metoda de hrănire

Ordină zi

În fiecare zi cu un copil la vârsta de 9 luni este plin de momente interesante. Este de la sine înțeles că diferiții copii vor avea un regim diferit de zile, dar pentru a înțelege cum poate fi, oferim o rutină zilnică aproximativă cu un copil de nouă luni

7: 00

Trezirea.

Prima hrănire, în timpul căreia copilul primește fie lapte matern sau formulă.

7: 30

Proceduri de igienă.

8: 00

Perioada de veghe.

9: 00

Gimnastica.

11: 00

Al doilea hrănire, în care copilul primește terci, unt, gălbenuș și piure de fructe.

12: 00

Plimbare, din care copilul doarme în aer proaspăt.

14: 30

A treia hrănire, în timpul căreia copiii cu orice tip de hrană primesc legume, carne, ulei vegetal, pâine și suc de fructe.

15: 00

Perioadă de veghe cu jocuri educaționale.

16: 00

Plimbare, din care copilul doarme a doua oară în aerul proaspăt.

18: 30

A patra hrănire, inclusiv piure de fructe, biscuiți, brânză de vaci și băuturi lactate.

19: 00

Perioadă de veghe cu jocuri de calm.

21: 30

Baie.

22: 00

Cea de-a cincea hrănire, în timpul căreia copilul are lapte sau formulă de mamă.

Pregătirea pentru somn de noapte și stabilire.

Noaptea

Sânii hrăniți cu hrănire sunt aplicați de mai multe ori la sânul mamei într-un vis, iar copiii artificiali dorm fără să se trezească pentru hrănire.

Probleme frecvente

 1. Teama de străini. Aceasta este o reacție absolut normală a unui copil de 9 luni. În prezența străinilor, copiii de la această vârstă se întorc de la ei, plâng și ajung pentru mama lor. De asemenea, norma pentru copii de 9 luni este o reacție negativă în timpul îngrijirii mamei.
 2. Durere, febră sau alte reacții negative la dentiție. Destul de des, dinții la sugari sunt tăiați cu apariția unor astfel de simptome. Pentru ușurarea lor, părinții folosesc geluri de răcire, adolescenți, medicamente antipiretice.
 3. Încălcarea încercării de a atrage. Mulți copii preferă laptele matern la diferite alimente complementare, ceea ce este foarte frustrant și deranjant pentru părinți. Forțarea unei miezuri pentru a încerca să atrage prin forță este imposibilă, dar nu trebuie să renunți la oferirea de alimente noi. Experimentați-vă cu gusturile și aspectul alimentelor și, de asemenea, asigurați-vă că copilul este înfometat și că camera nu este prea fierbinte.

Cu privire la nuanțele importante ale dezvoltării copilului la 9 luni, consultați următorul videoclip.

Sfaturi pentru părinți

 • Permiteți-i copilului 9 luni să-și dezvolte independența. Dați copilului o lingură când hrănește copilul. Lasă copilul să încerce să se spele, să-și scoată hainele, să aleagă o jucărie sau o carte cu care vrea să joace.
 • Urmăriți poziția bebelușului în timpul ședinței. Ei bine, dacă copilul va sta într-un scaun special, în care coloana sa nu va fi îndoită.
 • Aveți grijă de siguranța maximă a copilului. Ascundeți și eliminați toate elementele periculoase pe care copilul le poate atinge. Să presupunem că nu există cuțite și cești de ceai fierbinte pe marginea mesei, toate prizele sunt închise cu dopuri, iar cutiile și cutii de produse chimice de uz casnic sunt ascunse în siguranță sub blocare.
 • Copiii de la această vârstă le place să-i ajute pe mama lor, astfel încât să poți da copiilor o cârpă în timpul recoltării și o gălbă în timpul gătitului.
 • În fiecare cameră în care copilul își petrece timpul, face loc pentru jucării sau alte obiecte pe care copilul le poate juca. Pentru cărțile pentru copii, dați un raft mic, astfel încât bebelușul să poată alege o carte pentru ea însăși. Jucăriile ar trebui puse în recipiente mici, permițând copilului să se săpare în ele în căutarea obiectelor cele mai îndrăgite și interesante.

Diversificarea zilei dvs. va ajuta la joc prin metoda "Little Leonardo", care arată în filmul Teplyakova O. N. - expert în dezvoltarea intelectuală.

8 luni 10 luni
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate