Cum să dezvolți un copil în 1 lună?

Conținutul

În zadar, majoritatea adulților consideră că un copil de o lună are nevoie doar de alimentație, precum și de somn. Nevoile de crumbs cresc in fiecare zi. El știe deja foarte mult și este capabil de mult și, prin urmare, dezvoltarea de clase cu arahide care are deja 1 lună nu este doar un beneficiu necondiționat pentru dezvoltarea sa, ci și o mare plăcere pentru toți participanții la acest proces fără excepție. Să examinăm mai atent cum și ce puteți face cu copilul acestui grup de vârstă.

Beneficiile

În prima lună a vieții lor independente, miezul sa adaptat aproape complet la lumea din jur. Este momentul cel mai oportun pentru a introduce copilul cu această lume în detaliu. Desigur, bebelușul petrece tot timpul într-un vis. Cu toate acestea, perioadele de veghe au devenit deja puțin mai lungi, iar acest lucru ar trebui să fie cu siguranță folosit.

Nu credeți că cursurile cu un copil care are o vechime de numai 1 lună vor face din copil un adevărat copil minunat. Ei au un alt scop - de a stabili o comunicare strânsă și plăcută, pe care absolut toți oamenii au nevoie, fie că este vorba de o vârstă de o lună sau de vechime de cinci decenii. Contactul cu mama, tata, fratii si surorile, daca este cazul, este important pentru sugari. În acest sens și trebuie să se bazeze, planificarea primului în viața micilor activități de dezvoltare.

Calculați programul de vaccinare
Introduceți data nașterii copilului

Principiile Ocupației

Este important să ne amintim că un copil la această vârstă nu este capabil să-și concentreze privirea pe un singur punct pentru o lungă perioadă de timp, nu deține capul însuși și se obosește foarte repede. În perioadele scurte de veghe, nu merită să supraîncărcați copilul cu activități care sunt însoțite de sunete puternice, lumină prea puternică. Încercați să împiedicați copilul să fie înconjurat de prea mulți oameni, mama și tatăl lui sunt suficienți pentru el. Cu toate acestea, adunarea în jurul copilului toată familia mare nu merită deloc.

În toate exercițiile și jocurile, încercați să furnizați contact tactil, este foarte important pentru fâșii. Porniți muzica delicată, mai clasică, asigurați-vă că lumina este camuflată. Toate clasele petrec în timpul zilei. Seara, înainte de a dormi noaptea, este mai bine să nu deranjați copilul.

Principiul principal al studiului este dezvoltarea simțurilor. Viziunea, auzul, mirosul și atingerea îi vor ajuta să învețe mai bine toate posibilitățile lumii înconjurătoare, care până acum pare a fi o persoană străină. La vârsta de 1 lună, este posibil și necesar să se dezvolte datele fizice ale copilului - mușchii, sistemul nervos.

Jocuri potrivite pentru dezvoltare

Ursii mari de pluș și mașinile colorate, pe care le-ați dat, fără îndoială, cadou, sunt complet inutile pentru un copil de o lună. O mobilă luminoasă și contrastantă este mai potrivită pentru el la această vârstă - o caruselă pentru pat, zuruitoare mari (mai ales galben, verde, albastru, roșu și alb). Puteți imprima pe imprimantă desene alb-negru care prezintă o șah sau o spirală contrastantă.

Dezvoltarea fiecărui simț este necesară cu ajutorul unor exerciții speciale. Există o mulțime de ele, dar să ne ocupăm de cele care sunt testate în timp.

vedere

Dacă nou-născutul vede un grup de neclarități și lipsit de pete, atunci copilul, care are deja vârsta de 1 lună, este capabil să se concentreze într-un timp scurt asupra unui anumit obiect de culoare luminos. Copilul poate privi cu mare interes zgomotul mare.Este încă dificil, dar poate încearcă deja să o urmeze cu privirea. Toate exercițiile pentru dezvoltarea funcției vizuale se bazează pe acest lucru.

La început, este suficient ca mama să demonstreze jucăria pentru copilul static. În acest caz, distanța dintre fața mascilor și subiectul nu trebuie să fie mai mică de 35-40 centimetri. Aceeași regulă se aplică și în legarea jucăriilor la pat. Veți observa că copilul va învăța rapid să privească articolele afișate.

După aceasta, puteți trece la exerciții mai complexe: mutați zgomotul orizontal la stânga și la dreapta, apoi în sus și în jos vertical. Când arahul va urmări cu siguranță mișcarea cu ochii, puteți practica mișcarea transversală - vertical, într-un cerc.

Mișcările mâinilor adulților nu trebuie să fie prea dure, înfricoșătoare, iar sunetele pe care le fac cele mai multe jucării pentru copii nu ar trebui să fie tare și stridente.

Imaginile alb-negru care se bazează pe forme geometrice simple și contraste de culoare alb-negru sunt perfecte. Frunzele cu astfel de modele pot fi fixate pe pat - mai întâi în partea dreaptă a miezurilor, apoi spre stânga. El îi va privi cu interes.

auz

Glasul mamei sale, nou-născutul, cunoaște foarte bine și îl va distinge întotdeauna de vocile altor oameni. Clasele pentru dezvoltarea auzului trebuie să se bazeze pe comunicarea vocală. Intonarea ar trebui să prevaleze în ea. Buzunarele puternice, jucăriile de jucărie-tweeterile se lasă până la momente mai bune, le înlocuiesc cu comunicarea emoțională, care ar trebui să însoțească orice activitate, procedură, hrănire. Lilibii, rime, cuvinte pline de dragoste - copilul va accepta toate acestea cu recunoștință.

În plus, este important ca copilul să fie învățat să distingă de ce parte vine un anumit sunet. Rattles cu un sunet blând și liniștit, clopote care pot fi cusute pe o bază tesatura va ajuta. Exercițiile se bazează pe mutarea obiectului sonor: în primul rând în stânga copilului, apoi din partea laterală a urechii drepte.

Muzica calmă liniștită are un efect benefic asupra copilului. Urmăriți-vă copilul, reacția lui la muzică va fi instantanee. Veți vedea că ochii lui sunt mai concentrați, zâmbește și este complet calm.

Atingerea

După cum am menționat deja, senzațiile tactile sunt foarte importante și informative pentru copil. La vârsta de o lună, bebelușul nu poate lua jucării diferite în funcție de textura sa, dar mama poate pune pe pielea delicată a copilului bucăți mici de țesături diferite (velveteen, mătase, chintz, dantelă). Puteți folosi mănuși de țesătură pentru îmbăierea copilului și transforma ritualul obișnuit de igienă într-o activitate de dezvoltare care stimulează perfect simțul atingerii.

emoții

Cel mai puternic factor emoțional pentru un copil mic este mama. El nu numai că își ghicește starea de spirit și statul, dar el însuși reacționează la el. De aceea este mai bine să respingem toate experiențele, începând să practicăm copilul.

Comunicarea ar trebui să fie veselă și pozitivă, atunci copilul va fi mai calm și mai receptiv la emoțiile adulților.

Toate firimiturile, fără excepție, îl iubesc când mama "vorbește" cu tummiile lor. Pentru a face acest lucru, atingeți-vă buzele la burta copilului și spuneți-i ceva - nu contează ce este, pentru că el va reacționa mai întâi la vibrații plăcute. Zâmbiți des, întorcându-vă la copil.

Dezvoltarea muzicală

Muzica pentru copil este, de asemenea, utilă, dar nu ar trebui să fie tare și lungă. Este suficient să-l activați timp de 10-15 minute - de două sau trei ori pe zi. Este mai bine dacă acestea sunt melodii și compoziții pe care mama le-a ascultat cel mai adesea în timpul sarcinii, deoarece copilul le "cunoaște" deja. Muzica clasică are un efect excelent de dezvoltare și chiar de îmbunătățire a sănătății, în special lucrările compozitorilor precum Mozart și Vivaldi. Cântați copilului mai des, spuneți "singsong", toate acestea formează în firimiturile o percepție pozitivă a sunetelor.

Pentru dezvoltarea fizică

La vârsta de o lună este util să se răspândească copilul pe burtă: acest lucru nu numai că are un efect pozitiv asupra muncii intestinale și reduce apariția colicii infantile intestinale, ci și formează mușchii abdomenului și a spatelui. Copilul începe să încerce să țină capul, iar acest lucru stimulează mușchii gâtului și a brațului umărului.

Gimnastică și exerciții

Gimnastica pentru un copil lunar ar trebui să fie un ritual zilnic, deoarece exercițiile de dimineață sunt utile pentru toată lumea fără excepție, indiferent de vârstă. Nu trebuie să fie prea intensă, mișcarea brațelor și picioarelor trebuie făcută cu atenție. Exercițiile recomandate sunt îndoirea și îndoirea brațelor și picioarelor, răspândirea atentă a picioarelor în șolduri, ridicarea mânerelor în sus și în jos.

masaj

Accidentele și loviturile nu ar trebui să fie prea puternice. Cel mai bine este să faceți un masaj înainte de scăldatul de seară. Separat, mâinile, picioarele, burtica (în sensul acelor de ceasornic) și apoi răsucirea copilului pe burtă ușoară în spate. Toate mișcările sunt făcute pentru a elimina tonusul muscular pe care îl are fiecare nou-născut. Dacă este foarte puternic, neurologul va recomanda cel mai probabil un masaj specializat de la specialiști.

Masajul si gimnastica ajuta copilul sa creasca sanatos si sa creasca mai repede. Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții în timpul unui masaj? O masseuză profesionistă pentru copii oferă instrucțiuni detaliate.

înot

Nu este un secret că toți copiii de la naștere pot înota. Cu toate acestea, doar câțiva dintre părinți sunt gata să arunce imediat copilul lunar în piscină și să-l trimită să plutească liber. Grupuri pentru sugari ajung la salvare, care există acum în aproape fiecare piscină sau palat de sporturi de apă. Mama și bebelușul se pot bucura de tratamente cu apă sub supravegherea unui instructor cu experiență medicală.

Pentru procedurile de înot la domiciliu, puteți folosi un cerc special. Baby înotătorcare se află în vânzare în magazine pentru copii de rețea, saloane ortopedice. El ține în siguranță coloana cervicală a bebelușului, capul fiind întotdeauna deasupra apei. Copilul va putea înota în cerc atât pe spate cât și pe burtă și va începe să se rostogolească în apă aproape de la primele lecții.

Sfaturi pentru părinți

Nu supraîncărcați copilul cu informații noi. Introduceți treptat orice tip de activități noi, începând de la 1 minut pentru perioada de veghe și aducerea timpului la 4-5 minute, iar până la sfârșitul lunii - până la 10 minute.

Dacă aveți de gând să începeți să faceți exerciții pentru dezvoltare fizică, gimnastică, masaj, asigurați-vă că vă consultați cu pediatrul. Există boli și defecte congenitale în care masajul ar trebui să fie terapeutic în natură. În astfel de cazuri, nu o recomandați.

Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate