9 luni 11 luni

Dezvoltarea copilului la 10 luni

Conținutul

La data rotunjită, copilul învățase deja foarte mult, a început să-și arate individualitatea și independența. Un tot vechi de zece luni bâzâie și se mișcă foarte mult. Ce altceva îi plac părinților o prăjină de această vârstă și cum să stimuleze dezvoltarea unui copil de 10 luni?

Modificări fiziologice

 • Creșterea în greutate și creșterea altor indicatori fizici la această vârstă nu mai sunt la fel de activi ca în prima jumătate a anului. Acest lucru se datorează activității fizice sporite a arahidei.
 • Coordonarea mișcărilor copilului se îmbunătățește, ceea ce permite copilului să se crawleze rapid și să se miște în jurul camerei. De asemenea, abilitățile motorii fine continuă să se dezvolte. Copilul a învățat să-și descopere degetele pentru a arunca un obiect și, de asemenea, să ia obiecte mici doar cu degetele.
 • Mulți copii de 10 luni au erupt deja 4 dinți, dar dacă nu există dinți, acest lucru nu este încă un motiv pentru această experiență.
Dezvoltarea copilului până la 10 luni
Un copil crește foarte repede, are nevoie de sprijin parental

Dezvoltarea fizică

În cea de-a zecea lună de viață, micul canon câștigă aproximativ 450 de grame și crește cu 1-1,5 centimetri. Circumferinta toracelui, precum si circumferinta capului cresc cu o medie de 0,5 cm.

Fiecare copil crește în ritm propriu, dar există norme, prin verificarea cu care părinți și medici pot determina dacă există abateri grave și dacă este necesar să se examineze copilul suplimentar. Pentru fiecare categorie de vârstă, se definesc atât mediile, cât și valorile limită (ar trebui avertizate să le depășească în orice direcție). Principalele pe care le-am prezentat în acest tabel:

indicator

Valoare medie de 10 luni

Băieți în 10-11 luni

Fete cu vârste cuprinse între 10 și 11 luni

greutate

8500-9200 g

7400-11400 g

6700-10900 g

creștere

71,5-73,3 cm

68,7-77,9 cm

66,5-76,4 cm

Circumferința capului

44,2-45,4 cm

42,9-47,9 cm

41,5-46,9 cm

Circumferința pieptului

47,2-47,9 cm

45,1-51,4 cm

45,2-50,1 cm

Lecțiile despre tehnica "Little Leonardo" de Teplyakova O. N. - un expert în dezvoltarea intelectuală vor ajuta copilul să se dezvolte.

Ce copil poate?

 • Un copil de zece luni se mișcă cu încredere și pricepere. Miezul este capabil să se așeze dintr-o poziție în picioare și în poziție verticală și să se ridice pe picioare, ținând mâinile pentru sprijin. În plus, la această vârstă mulți copii merg cu sprijin pentru mobilier durabil (pas) sau pentru ambii mâini ale mamei. Unii copii pot deja să stea fără ajutor și să meargă fără sprijin.
 • Scarce învățat să urce pe scări. Copilul poate depăși mai multe etape atât în ​​sus, cât și în jos pe scări.
 • Mișcările mâinilor copilului sunt deja bine coordonate. Copilul efectuează diferite manipulări cu jucării, de exemplu, deschide și închide cutii, ascunde obiecte, rotește mașini, construiește turle de mai multe cuburi. În plus, copilul este capabil să treacă prin cărți cu pagini dense și încearcă să mănânce cu o lingură.
 • Copilul mic de obiecte nu are destule palme și două degete. O astfel de captura de obiecte numite pensete.
 • În discursul copilului există diferite silabe și din ce în ce mai des și cuvinte simple care încep să iasă din ele. Un copil poate numi obiecte familiare în anumite silabe. Copilul înțelege foarte bine discursul adulților, repetând mișcarea la cerere, de exemplu, clapește mâinile sau arată o parte a corpului.

Ar trebui să consultați un medic dacă o cruzime nu a învățat până la vârsta de 10 luni:

 • Aruncați elemente din tabel.
 • Scuturati-va capul, aratand un acord sau negare.
 • Wave mâna la revedere.
 • Repetați mișcarea care arată un adult.
Patru luni
Un copil de 10 luni înțelege aproape tot ceea ce spui.

Clasele de dezvoltare

 • Faceți-vă timp în fiecare zi pentru gimnastică, a face exerciții cu un copil, care vă va ajuta copilul să se târască și să meargă. Lăsați copilul să se ridice și să se prăjească cu sprijinul dvs., să meargă pe toate patru, să îndoaie și să dezbrace picioarele, întinzându-se pe spate, și de asemenea să meargă, ținându-vă mâinile.
 • Deoarece bebelușii în vârstă de 10 luni se târău foarte mult, dau copilului spațiu pentru mișcare. Este important ca casa să fie curată și că nu există obiecte periculoase pe șosea.
 • Antrenează-ți bebelușul să coboare de pe canapea. Pentru a face acest lucru, puneți bebelușul pe canapea, întoarceți pradă la marginea sa și trageți picioarele în jos. În curând copilul va înțelege cum să coboare și va putea să o facă în mod confident și rapid.
 • Comunicați constant cu copilul, în același timp rostiți fraze scurte și nu vorbiți foarte repede. Pronumele pentru moment ar trebui înlocuite cu nume, de exemplu, "mama are un cub", "Vanya ia un cub".
 • Invitați un copil să arunce jucăriile într-o anumită cutie. Copiii în 10 luni doresc să facă acest lucru.
 • Continuați cursurile, dezvoltând abilitățile motorii ale copilului. Oferiți mirosurile de pe o tavă pe care sunt împrăștiate grits sau făină și să săpați într-un castron cu fasole sau paste făinoase. Lăsați copilul să vărsească boabele și boabele dintr-un recipient în altul, să dezlege șireturile și panglicile, toarnă apă.
 • Dați copilului hârtie colorată și arătați cum să-l rupeți în bucăți.
 • Jucați-vă cu îmbrăcăminte - atașați-le pantalonilor sau bluzei copilului dvs., apoi învățați-i cum să le îndepărtați.
 • Ascundeți ceasul de tact sub pernă sau pătură și așteptați ca copilul să le găsească.
 • Angajați-vă cu copilul cu modelare (utilizați aluat de sare) și desenați (încercați să pictați cu vopsele cu degete, pixuri mici, creioane, creioane colorate). Blindă împreună cârnați și mingea, culoarea imaginii.
 • Oferiți oasele câteva borcane diferite, cu capace care deșurubează. Lăsați copilul să le deschidă și apoi să le închidă.
 • Zilnic timp de citit. Ei bine, dacă nucile au un raft separat cu cărți pentru copii, iar copilul va alege ceva "să citească" pe cont propriu.
 • Pe stradă, învățați-vă copilul să se joace cu nisip, folosind o spatulă, diverse matrițe, o găleată și greble. În timpul iernii, aceste articole pot fi folosite pentru a juca cu zăpadă.
 • În fiecare zi, porniți muzica și dansați împreună cu copilul.
Un copil în brațele tatălui
Scarce este foarte conștient de interdicții și de laudă

îngrijire

În fiecare zi, copilul este spălat și spălat, pieptănat, periat, plantat într-o oală și scăldat (mai ales seara). După cum este necesar, trebuie să curățați urechile și nasul karapuz, tăiați gălbenele copilului.

Copiii în vârstă de zece luni continuă să se întărească cu ajutorul băii de soare, alăptare, băi de aer și scăldat. De asemenea, la această vârstă, puteți turna picioarele bebelușului, reducând treptat temperatura apei. Este important să nu uitați că toate procedurile întărire ar trebui să fie sistematică și graduală.

Rutina zilnică

Somnul unui copil de zece luni durează până la 15 ore pe zi. Aproximativ 10 ore un copil de această vârstă doarme noaptea, iar în timpul zilei un copil are de obicei două somn, care durează 1-2 ore. Fiecare copil are bioritmul său propriu - unii copii se trezesc la ora 6 dimineața și adoarmă devreme noaptea, alții se ridică cu 8-9 ore și adorm, respectiv, mai târziu.

Este recomandabil să mergeți cu copilul dvs de două ori pe zi, să stați acasă numai în condiții meteorologice nefavorabile (ploi abundente, vânt vânt, îngheț). În timpul verii, un copil poate petrece 5-6 ore în afara. În vreme bună, dați copilului posibilitatea de a dormi în timpul zilei în timp ce mersul pe jos, lăsând puțin timp afară pe stradă și să vă treziți, astfel încât copilul să poată observa natura, să se joace cu alți copii, să meargă cu sprijinul tău.

Dieta în 10 luni este reprezentată de 5 mese, intervalele dintre acestea fiind de aproximativ 4 ore. Bebelușii care alăptează primesc lapte uman imediat după trezire și înainte de culcare.În total, un copil de această vârstă poate fi aplicat pe piept de aproximativ 4-6 ori pentru hrănire lungă și la fel de mult pentru supt minute. În timpul nopții, bebelușii se trezesc să-și suge sânii de 4-6 ori, mai ales de la 3 la 8 dimineața. Citiți mai multe despre acest lucru în articol despre baby meniu la 10 luni.

Hrănirea copilului cu lapte matern
Dacă este posibil, hrănirea cu laptele matern nu se oprește cel puțin 1,5 ani

Copiii artificiali continuă să dea amestecul, adecvat vârstei, atât la prima hrană, cât și înainte de culcare. Bebelușii cu orice tip de hrană mănâncă alimente complementare la 10 luni în aceeași cantitate. La această vârstă, peștii se adaugă la alimente complementare. În a doua masă, copilul mănâncă de obicei terci de ovăz cu unt, gălbenuș și fructe. La prânz, copilului i se dau legume, ulei vegetal, carne, suc și pâine, iar în după-amiaza gustări (al patrulea hrănire) - brânză de vaci, fructe, biscuiți și chefir sau iaurt.

Calculați graficul de alimentare
Specificați data nașterii copilului și metoda de hrănire

Ordină zi

Fiecare zi nouă cu un copil de zece luni este plină de momente interesante. Organizarea unei anumite rutine zilnice, ținând cont de caracteristicile dezvoltării și bioritmelor copilului, este importantă pentru sistemul nervos al copilului. Fiecare copil va avea o rutină zilnică, dar pentru a înțelege cum să construim un regim, oferim un exemplu de zi cu un copil la 10 luni:

6: 30

Trezirea.

Prima hrănire, inclusiv, în funcție de tipul de hrănire, laptele matern sau un amestec.

7: 00

Proceduri de igienă.

Perioada de veghe.

9: 00

Gimnastica.

10: 00

Al doilea hrănire, în care bebelușului i se dă terci, piure de fructe, unt și gălbenuș.

11: 00

Plimbare, o parte din care primește primul somn al copilului în aerul proaspăt.

14: 00

Cea de-a treia hrănire, în care copilul primește de obicei legume sub formă de cartofi piure sau supă, carne (de două ori pe săptămână este înlocuită cu pește), ulei vegetal, pâine și suc de fructe.

14: 30

Perioadă de veghe cu jocuri educaționale.

16: 00

Plimbare, în timpul căreia copilul doarme a doua oară în aerul proaspăt.

18: 00

Al patrulea hrănire, în timpul căruia copiii primesc piure de fructe, biscuiți, brânză de vaci și băuturi cu lapte fermentat.

18: 30

Perioadă de veghe cu jocuri de calm.

21: 30

Baie.

22: 00

Cea de-a cincea hrănire, în care copilul, în funcție de hrană, primește lapte sau formulă maternă.

Pregătirea pentru somn de noapte și stabilire.

Noaptea

Sânii hrăniți cu hrănire se aplică pe pieptul mamei într-un vis de 4-6 ori, iar copiii hrăniți artificial nu se trezesc, de obicei, pentru hrănire.

Probleme frecvente

 1. Reacția alergică la alimente complementare. La 10 luni, încep să introducă un produs destul de alergic - pește. Poate provoca o reacție la sugarii alergici, așa că încercați foarte atent peștii. Dacă, totuși, introducerea unui astfel de produs în regimul alimentar are încă o reacție, produsul este anulat și nu este administrat timp de cel puțin 1 an.
 2. Somnul neliniștit. Mulți copii la vârsta de 10 luni pot dormi prost datorită activității mari din timpul zilei și se trezesc din cauza zgomotelor puternice, care este norma. Dacă copilul se trezește într-un vis, în absența unor sunete dure și, de asemenea, se trezește în starea de spirit, arătați copilul unui neurolog.
Copilul joacă piramida la 10 luni
Regimul de zi ajută copilul să nu suprasolicite și reduce capriciile friabilelor

Sfaturi pentru părinți

 • Dacă bebelușul are deja dinți, dați-i posibilitatea de a învăța să mestecați alimente grele. Copiii de această vârstă se bucură să gătească uscarea, cookie-urile, morcovii. De asemenea, ar trebui să li se dea bucăți de legume fierte sau fructe proaspete (piersici, banane).
 • Începeți să învățați niște cruste pentru a comanda. La sfârșitul zilei sau după joc, puneți jucăriile împreună, făcând acest proces un copil interesant. De asemenea, încurajați-vă copilul să vă ajute în jurul casei. Un bebeluș de zece luni poate răspândi șervețelele sau poate șterge praful cu tine. Asigurați-vă că lăudați copilul și încurajați astfel de activități.
 • Nu vă faceți griji dacă copilul nu se târută încă. Unii copii nu trec printr-o astfel de etapă, dar încep să se plimbe imediat.În același timp, nu grăbiți copilul, lăsați-l să stăpânească în mod independent.
 • În timpul plimbării, du-te la locul de joacă pentru ca copilul să poată viziona ceilalți copii să se joace și să socializeze.
 • Nu aruncați copilul dacă sparge jucăriile sau le aruncă. Deci, el explorează subiecte diferite și acest comportament este norma pentru un copil de 10 luni.

Pentru dezvoltarea dezvoltării copilului muzakalnogo petrece cu o clase de crumb, arătat în video Lazarev M.

9 luni 11 luni
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate