7 luni 9 luni

Dezvoltarea copilului la 8 luni

Conținutul

Copiii în vârstă de opt luni sunt foarte activi, se mișcă foarte mult și învață spații noi cu interes, deoarece la această vârstă se pot târî în jur. Ce altceva a învățat karapuzul până la vârsta de 8 luni, ce noi abilități sunt deja plăcute părinților și cum pot ajuta adulții în dezvoltarea unui copil de această vârstă?

Modificări fiziologice

 • Perioada de înjunghiere continuă, iar aspectul lor este foarte individual. Cineva în vârstă de 8 luni încă nu are un singur dinte, sau primul incisor tocmai a apărut, iar cineva încearcă deja să-i un cookie patru dinți.
 • Rata de creștere a copilului încetinește puțin, ceea ce este asociat cu creșterea activității fizice a copilului. Mușchii friabilei sunt deja dezvoltați, astfel încât să permită copilului nu numai să se răstoarne și să stea, ci și să stea și să se târască.
 • Scaunul bebelușului a devenit mai mult formă și nu seamănă prea mult cu scaunul copilului, care este exclusiv alăptat de sân. Are miros ușor, iar frecvența mișcărilor intestinale este de obicei 1 dată pe zi.
 • Memoria copilului dezvoltă și deține ultimele evenimente. Datorită îmbunătățirii memoriei, copilul este capabil să repete acțiunile părinților, să recunoască obiecte familiare, să asculte plăcinte, oameni apropiați.
Copil 8 luni
Copilul în 8 luni poate deja să stea și să se târască

Dezvoltarea fizică

În cea de-a opta lună de viață, copilul adaugă aproximativ 550 de grame și devine, în medie, cu 1,5 centimetri mai mare. Circumferința pieptului și circumferința capului cresc fiecare cu 0,5-1 cm.

Deși ritmul de dezvoltare al fiecărui copil este individual, pe baza măsurătorilor unui număr mare de copii de o anumită vârstă, medicii au determinat valoarea medie, precum și limitele indicatorilor normali ai dezvoltării fizice. Abaterea de la ele provoacă o urgență și este cauza unei examinări detaliate a copilului. Parametrii principali pentru copii 8 luni sunt prezentați în acest tabel:

indicator

Media pe 8 luni

Băieți în 8-9 luni

Fetele 8-9 luni

greutate

7900-8600 g

6900-10700 g

6300-10200 g

creștere

68,7-70,6 cm

66,2-75 cm

64-73,5 cm

Circumferința capului

43,4-44,5 cm

42-47 cm

40,7-46 cm

Circumferința pieptului

45,7-46,4 cm

43,5-49,9 cm

43,7-48,3 cm

Faptul că copilul ar trebui să poată ajunge la 8 luni, vezi în videoclipul lui Larisa Sviridova.

Ce copil poate?

 • Copilul de 8 luni este foarte activ fizic, capabil să se așeze, să se așeze, să stea în picioare (în același timp, trage în sus pe suport), să se crawleze destul de repede și, de asemenea, să traverseze elementele.
 • Copilul se dedică mult timp învățării jucăriilor și își pregătește în mod constant propriile mâini. El poate schimba liber o jucărie într-un alt mâner, iar dacă obiectul cade din mână, el o va căuta. Copilului îi place să lovească mingea, faceți clic pe diferite butoane, parcurgeți paginile cărților.
 • Blestemul unui copil de opt luni are deja intonație, pe care copilul la adoptat de la părinți. Miezul repetă aceleași silabe de mai multe ori, astfel încât părinții aud în permanență de copilul "ma-ma-ma" sau "ba-ba-ba".
 • Copiii de această vârstă sunt foarte veseli, fericiți altor copii, iar străinii adulți sunt atenți. Dacă mama pleacă undeva, copilul în vârstă de opt luni este foarte supărat. Când un copil nu reușește, miezul va fi supărat, iar lauda mamei mele va fi foarte fericită.
 • Un copil poate arăta un obiect familiar atunci când este întrebat unde, unde?De asemenea, bebelușul a învățat deja la cererea de a flutura o mână, de a face "doamnelor" și alte acțiuni pe care părinții săi le-au învățat mai devreme. Copilul chiar ii place jocurile in care se repeta actiunile.
 • Un bebeluș de 8 luni nu numai că mănâncă dintr-o lingură și chiar încearcă să o facă singur, ci și ia mâncare fermă (cum ar fi prăjiturile pentru bebeluși) în stilouri, mușcând bucăți din ea.
Jocuri cu un copil de 8 luni
Cu un copil de 8 luni, puteți juca în ușile de deschidere și închidere, acoperind borcane cu capac

Deși toți copiii se dezvoltă în ritm propriu, iar unele abilități se pot obține mai devreme decât colegii lor, iar unii - mai târziu decât alți copii de aceeași vârstă, există totuși abilități pe care copilul trebuie să le aibă în 8 luni. Ar trebui să fii avertizat dacă miezul:

 • Nu sta jos.
 • Nu se întoarce înapoi sau nu încearcă să acceseze cu crawlere deloc.
 • Nu încercați să vă ridicați de sprijin.
 • Nu poate rezista câteva secunde, ținându-se cu ambele mâini.
 • Nu pot ține jucăria în mâini.
 • Nu este suficientă jucăria propusă.
 • Nu schimbă o jucărie de la un mâner la altul.
 • Nu pronunță silabele.
 • Nu asculta când aude vorbe adulte.
 • Nu arată emoții.
Copil 8 luni în brațele unui medic
Consultați medicul pediatru pentru semne de avertizare.

Clasele de dezvoltare

 • Dacă bebelușul încă nu a învățat să se târî pe toate cele patru, tren copilul în apă. În timpul îmbăierii, puneți bebelușul pe fundul băii goale și rotiți apa astfel încât să umple încet băile. Nivelul apei va crește și va deveni un stimulent pentru ridicarea copilului pe coate și genunchi. Cu acest exercițiu, este important să se asigure că copilul nu bea apă.
 • O altă modalitate de a învăța un copil să se târască pe toate patru este să meargă pe mâini. Ridicați picioarele copilului astfel încât miezul să se prindă pe mânere. Apoi, rotiți micul tip înainte și înapoi. Imediat ce copilul oboseste, exercitiul trebuie oprit.
 • Pentru a îmbunătăți abilitățile motorii fine, sugerați copilului să atingă obiecte diverse, jucării cu butoane și bușteni, cutii cu capace, inele de piramide, cărți moi și multe altele.
 • Deoarece un copil la vârsta de 8 luni în jocuri copiază acțiunile adulților, mama ar trebui să fie arătată cum să se ocupe de jucării noi. Rulați mașina de jucărie cu copilul, agitați papusa, atingeți tamburul și lăsați copilul să se repete.
 • Oferiți-le să se joace cu mai multe obiecte omogene, de exemplu, cu cuburi de diferite culori, bile, inele piramidale. Prin plierea și împrăștierea unor astfel de elemente, copilul va cunoaște conexiunile dintre ele.
 • Construiți o piramidă mică din cuburi și arătați copilului cum poate fi spart cu ajutorul unei mingi de rulare.
 • Luați în considerare fotografiile de familie împreună cu bebelușul dvs. și cereți-le să vă arate oamenilor apropiați și copilului. Copilul va dori să se găsească în fotografie.
 • Porniți muzica des și dansați cu copilul. Să fie motive cu un ritm diferit - atât melodii clasice, cântece pentru copii, cât și cântece ale interpreților moderni.
 • Practicați echilibrul copilului prin ridicarea copilului și scăderea acestuia. De asemenea, puteți merge cu copilul.
 • Faceți copilului un raft pentru cărțile la care copilul poate ajunge. Umpleți acest raft cu cărți luminoase pentru copii și lăsați-l pe karapuzu să aleagă o carte pe care să o citească.
 • Joacă-te cu firimiturile din baie. Lasă copilul să miște jucăriile plutitoare, să-și bată palmele pe suprafața apei, să ia apă în matrițe, să toarne dintr-un recipient în altul.
 • Permiteți jucăriilor să se joace cu ustensile de bucătărie, dar, în același timp, dați copilului numai obiecte sigure - oale, recipiente, capace și altele.
 • De asemenea, bebelușul se va bucura de joc cu acest telefon, care pentru acest lucru ar trebui să fie deconectat de la rețea. Dați copilului un telefon și lăsați-l să "vorbească".
 • În timp ce mersul pe jos, să acorde atenție diferitelor sunete ale avionului, mașinii, pasăre, câine. În acest caz, sunați la sursa de sunet.
 • Păstrați interesul copilului pentru animale. Achiziționați animale de plastic sau de cauciuc și numiți-le și imitați-le vocea.Arătați mânjile animalelor în cărți și pe stradă.
 • Dați bebelușului o lingură de lemn și câteva elemente pentru a bate. Astfel, copilul va înțelege că obiectele diferă nu numai în ceea ce privește aspectul, ci și în sunetul produs.
 • În ochii copilului ascunde jucăria, acoperindu-l cu o pătură și apoi oferindu-i miezurile să o găsească.
Bebelus 8 luni în brațele ei
În primul rând, copilul are nevoie de dragostea părinților.

îngrijire

Dimineața, ca și înainte, copilul are măsuri de igienă. Acestea includ spălarea, perierea dinților, plantarea pe oală, clătirea. În fiecare seară, bebelușul este scăldat în timp ce se joacă distractiv cu jucării care pot înota. În plus, în timpul zilei, copilul trebuie să se spele periodic pe mâini, deoarece mirosul se mișcă și atinge diverse obiecte. Schimbând scutecul, copilul trebuie spălat cu apă curgătoare.

pentru întărirea copilului 8 luni continuă să folosească aerul și băile de soare, plimbările zilnice, aerul în cameră, spălarea, mersul pe un prosop umed. În plus, miezul zilnic face masaj și gimnastică întărește mușchii. Copilul de opt luni pentru o perioadă scurtă de timp poate fi așezat într-un plimbător sau în arenă.

Nikolay Nikonov - medicul principal și medicul de masaj din Rusia în următoarea secvență video, arată cum să faci un masaj pentru dezvoltarea completă a unui copil în 8 luni.

Rutina zilnică

Tăranul de opt luni dorm mai puțin și mai puțin, dar rămâne treaz, studiind cu interes lumea din jurul nostru, mai lungă și mai lungă. Durata totală de somn a unui copil de această vârstă este de aproximativ 15 ore, în timp ce copilul doarme până la 10 ore pe timp de noapte, iar în timpul zilei majoritatea copiilor de 8 luni au două vise de câte 1,5-2 ore fiecare.

Plimbarea cu bebelușul la vârsta de 8 luni este încă recomandată de două ori pe zi - dimineața (aproximativ 11-13 ore) și după prânz (aproximativ 15-17 ore). Mulți copii continuă să doarmă în timpul plimbărilor, dar câțiva copii nu mai dorm pe tot timpul lor pe stradă și pentru o anumită perioadă studiază natura și iau în considerare totul.

Hrănirea unui copil în vârstă de opt luni asigură 5 mese cu o pauză între ele de aproximativ 3,5-4 ore. Pentru a determina volumul zilnic de hrană necesar unui copil, greutatea miezului este împărțită la 9. În medie, un copil de opt luni primește de la 1000 până la 1200 ml de alimente pe zi și aproximativ 200-240 ml pe hrănire. Citiți mai multe în articol despre baby meniu la 8 luni.

Finalizarea copilului în 8 luni
Dieta copilului se extinde, bebelușul încearcă o mulțime de gusturi noi

alăptarea la cerere, la această vârstă, sunt asigurate 6-8 hrănire în timpul zilei și aproximativ 6 furaje pe timp de noapte. Volumul de alimente complementare crește și este prezentat în meniul bebelușului cu legume, fructe, cereale fără lapte, ulei vegetal, carne, suc de fructe, unt, biscuiți și biscuiți.

Sânii hrăniți cu sânge primiți amestecul în hrana de dimineață, precum și ultima hrănire înainte de culcare. În restul timpului, meniul crochiului artificial este format din alimente complementare. În comparație cu copiii alăptați, dieta lor este mai extinsă - se adaugă băuturi cu lapte acru, brânză de vaci și gălbenuș. Porumbul pentru un copil artificial este deja fiert cu lapte, iar volumul majorității va fi mai mare decât cel al unui bebeluș cu alăptare.

Alăptarea unui copil la 8 luni
Baza de dieta a copiilor in 8 luni este laptele matern sau un amestec
Calculați graficul de alimentare
Specificați data nașterii copilului și metoda de hrănire

Ordină zi

Fiecare zi nouă cu un copil de opt luni aduce multe momente interesante și distractive. Este clar că regimul pentru fiecare dintre copiii de această vârstă va fi diferit, dar oferim o versiune aproximativă a rutinei zilnice, care poate fi de 8 luni pentru copii:

6: 30

Scurgeri.

Primul hrănire, în care copilul primește laptele matern sau un amestec.

7: 00

Proceduri de igienă.

7: 30

Trezie.

9: 00

Gimnastica.

10: 00

Cea de-a doua hrănire, în care copiilor alăptați li se dăruie unt de unt, iar gălbenușul este oferit în plus micilor artificiali.

10: 30

Perioada de veghe.

11: 30

Plimbare, în timpul căruia frigele au primul somn în timpul zilei în aerul proaspăt.

13: 30

A treia hrănire, în timpul căreia copiii de orice tip de hrană primesc piure de legume cu piure de carne și ulei vegetal, precum și paine de grâu și suc de fructe.

14: 00

Perioada de veghe și în curs de dezvoltare jocuri.

15: 00

Plimbare, în timpul căreia copilul are o a doua zi de somn în aerul proaspăt.

17: 30

Cea de-a patra hrănire, pe care bebelușii alăptați vor include piureul de fructe, biscuiții și laptele matern, iar în cazul sugarilor hrăniți cu sticlă - o băutură cu lapte fermentat, piure de fructe, brânză de vaci și biscuiți.

18: 30

Jocuri de trezire și liniște.

20: 30

Baie.

21: 00

Cea de-a cincea hrănire, în timpul căreia copilul primește lapte sau formulă maternă.

Pregătirea pentru somn de noapte și stabilire.

Noaptea

Alaptarea bebelușilor într-un vis este aplicată la sân până la 6 ori, iar copiii de la această vârstă nu se trezesc la hrană.

Diversificați-vă jocurile de zi cu copilul în conformitate cu metoda "Little Leonardo", pe care o puteți vedea în filmul Teplyakova O. N. - expert în dezvoltarea intelectuală.

Probleme frecvente

 1. Teama de despărțire cu mama. Copiii de 8 luni încep să se teamă să-și lase mama departe de ei înșiși și sunt foarte îngrijorați să se despartă de ea. În plus, la această vârstă pot apărea alte temeri, de exemplu, un copil poate fi înspăimântat de sunetele puternice ale aparatelor de uz casnic. Arătați-i bebelușului sursa sunetului astfel încât acesta să nu mai fie intimidant.
 2. Refuzul de prikorma. Un bebeluș poate refuza să încerce o mâncare nouă dacă mâncarea nu-i place cu consistența, gustul sau temperatura. Poate că bebelușul nu a avut timp să se simtă foame sau este foarte fierbinte în cameră. În orice caz, nu trebuie să insistăm. Oferiți alimente copilului dvs. puțin mai târziu.
 3. Somnul neliniștit Copiii de opt luni, datorită activității fizice și supraexcitării, pot să nu adoarmă prea repede, iar odihna de noapte este perturbată. Pentru a evita problemele cu somnul de noapte, eliminați jocurile active seara, faceți un masaj relaxant înainte de culcare, citiți o carte mică.
 4. Dentiție dureroasă. Aspectul dinților fără durere și disconfort este destul de rar. La mulți copii, dinții sunt tăiați cu senzații dureroase, schimbări în scaun, febră, stare de spirit și alte manifestări negative. Ajutați copilul să răcească jucăriile speciale care pot fi frecate. Pentru a scăpa de durere, se folosesc geluri speciale și la o temperatură - medicamente cu efect antipiretic.
 5. Alergie pentru a atrage. Pe măsură ce meniul celor opt luni se extinde, există întotdeauna riscul unei reacții la un produs nou. O astfel de reacție poate fi manifestată prin diaree, erupții cutanate, nas curbat, constipație, colică, roșeață a ochilor și alte simptome. Încercați să familiarizați copilul de această vârstă numai cu produse sigure care rareori cauzează alergii. În timp ce copilul nu ar trebui să primească boabe roșii, roșii, cacao, fructe citrice, produse din soia și cu introducerea de lapte, ouă și pui ar trebui să fie foarte atent.
Copil și mama în vârstă de 8 luni
Copilul devine și mai atașat de mama

Sfaturi pentru părinți

 • Având în vedere că bebelușul în vârstă de opt luni exploră deja în mod activ apartamentul, târându-se peste tot, ar trebui să vă asigurați siguranța friabilităților. Copilul încă nu înțelege riscurile și pericolele, astfel încât sarcina părinților va fi să elimine din calea copilului substanțe toxice, obiecte mici și fragile, precum și toate cele ascuțite și tăiate. Ascundeți prizele, ascundeți colțurile ascuțite ale mobilierului, puneți produsele chimice de uz casnic într-un dulap închis și nu lăsați niciodată un copil în cramă în cameră nesupravegheată.
 • Dacă copilul dvs. de opt luni nu a început încă să se ridice în picioare, aderând la sprijin, nu este necesar să forțeze dobândirea acestei abilități.De îndată ce mușchii firimitului vor deveni suficient de puternici pentru a rămâne în picioare în picioare, copilul își va începe imediat "antrenamentele", hrănindu-și o nouă abilitate. Amintiți-vă că mulți copii nu încep să se ridice la vârsta de 8 luni, precum și să se târăsc și să-i grăbească nu merită.
 • Dacă copilul dvs. a tăiat deja 4 dinți, încurajați mestecarea oferind nuci de piure, ci și bucăți de legume fierte, precum și biscuiți și biscuiți pentru copii.
 • Discutați frecvent cu copilul și nu ar trebui să răsfoiți și să răsuciți cuvintele. Cu toate acestea, utilizarea cuvintelor abreviate este permisă, de exemplu, în loc de "pisică" puteți pronunța "kitty".
 • Atunci când alegeți activități educative pentru copil, luați în considerare nu numai timpul zilei, ci și temperamentul copilului. Dacă aveți un copil agitat, atunci el va dori jocuri active, lovituri de tort, crawling. Pentru copiii calmi, citirea unei cărți sau a cuburilor pliabile este mai potrivită. Interesele copilului ar trebui respectate, chiar dacă acesta este absolut copil. Dacă copilul nu-i place nimic, nu forța sau insista.
7 luni 9 luni
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate