Exerciții de educație pentru copii de 7 ani

Conținutul

Fiecare copil, devenind mai în vârstă, învață tot mai mult și mai mult și mai interesant. La vârsta de 7-8 ani, copiii, de regulă, încep viața școlară. La această vârstă, ei deja știu și sunt capabili să facă multe, sunt capabili să studieze de foarte mult timp. Cu toate acestea, identitatea matritelor mature este încă în curs de formare.

Adulții trebuie să stabilească direcția corectă pentru dezvoltarea descendenților lor. Scopul principal al părinților într-o astfel de perioadă ar trebui să fie acela de a ajuta copilul să se adapteze la școală, să dezvolte procese mentale de bază, cum ar fi memoria, atenție, gândire, vorbire, imaginație, precum și abilități motorii fine și perseverență. O varietate de exerciții de dezvoltare pentru copiii de 7 ani vor contribui la rezolvarea acestei situații la domiciliu.

Sfaturi pentru organizarea de cursuri

Dacă brusc, din diverse motive, familia nu are ocazia să participe la diverse activități de dezvoltare suplimentare cu copilul, atunci părinții pot lucra singuri cu copilul la domiciliu.

Atunci când o mamă lucrează cu bebelușul său, nu doar explică sarcina necesară și verifică rezultatul mai târziu, ci rămâne lângă el în timpul lecției, ajută în momente dificile, îl laudă pentru succesele sale, susține eșecurile și explică cu răbdare materialul dificil pentru copil. copilul începe să încerce din greu. În consecință, rezultatul clasei va fi mult mai mare, el va învăța mai multe informații.

La vârsta de 7 ani, copiii sunt încă dominați de activități de joc, care, odată cu începutul vieții școlare, sunt treptat înlocuite de învățare. Dacă părintele care se ocupă de copil ia în considerare acest factor important și folosește jocul în studiile sale, atunci va fi mult mai ușor să îl interesează copilul. Și dacă copilul este interesat, atunci cunoștințele pe care le primește în acest moment vor fi amintite mult mai mult și mai pline.

Folosiți în practică cât mai multe activități practice. De exemplu, puteți găti cina cu copilul. În timpul acestei lucrări, veți da copilului cunoștință despre ce fel de tacâmuri există și despre ce sunt destinate, ce ingrediente vor fi folosite, despre regulile de siguranță din bucătărie.

Dacă este posibil, permiteți-le să-și arate imaginația. Asigurați cunoașterea regulilor de etichetă atunci când serviți mâncăruri pe masă.

La vârsta de 7-8 ani, copiii se bucură să joace într-un grup. Acest moment este foarte important în organizarea lecției. Compania poate face un copil nu numai colegii, ci și părinții. Puteți organiza un spectacol de basm pentru bunicii folosind un deget de teatru.

Puteți să creați propriul dvs. basm împreună cu copilul, să faceți costume și atributele necesare din mijloace improvizate și să-l arătați tatălui tău. Toate acestea ajută la dezvoltarea imaginației, fanteziei, creativității. De asemenea, în cercul familiei puteți organiza o competiție pentru rezolvarea problemelor logice, realizarea unei imagini dintr-un puzzle, rezolvarea împreună a puzzle-urilor încrucișate, construirea figurilor de la designer. În astfel de activități, rezultatele copilului pot fi mult mai mari decât părinții săi.

Calculatorul va ajuta la diversificarea clasei, dar merită să discutăm imediat cu copilul timpul pe care îl poate petrece cu el. Puteți să-l utilizați pentru vizualizarea filmelor educaționale, rezolvarea puzzle-urilor online.

Ca un test al cunoștințelor dobândite, puteți oferi copilului dvs. o soluție la testele din diferite direcții.Astfel de programe furnizează în mod automat o analiză cuprinzătoare care ajută adulții să identifice lacune în cunoștințe. Copii le plac foarte mult aceste clase.

Exerciții pentru dezvoltarea gândirii logice

 • Jocul "Gânduri de citire". Un adult sau copil face un cuvânt mental. Ghicitorul trebuie să ghicească ce a fost făcut cuvântul cu ajutorul întrebărilor de conducere la care se poate răspunde doar cu "Da" sau "Nu".
 • Jocul "Rhymes". Prin cuvântul cuvintele pe care trebuie să le numiți rhyming cuvinte la rândul lor. Câștigătorul este cel care a chemat ultimul cuvânt. De exemplu, cuvintele "baby" rhyming vor fi "burtă, stuf, tăcut". În timpul acestui joc, pe lângă gândirea logică, vocabularul activ și pasiv al mirosurilor este bine dezvoltat.
 • Joc "Completați cuvântul." Primul participant face un cuvânt și scrie scrisoarea cu care începe. Următorii participanți scriu scrisori unul câte unul înainte sau după, încercând să ghicească ce înseamnă un începător prin cuvânt. Jocul continuă până când abilitățile fiecărui participant de a compune un cuvânt din scrisorile scrise au fost epuizate. După aceea, începătorul îi spune tuturor ce cuvânt credea inițial.
 • Jocul "Găsiți pe cei inutili". Variante ale jocului pe care le puteți gândi de multe. Puteți folosi aproape totul în casă pentru asta. În mod alternativ, puteți pune 5-7 legume în fața copilului, dați-i timp să le examinați și să-l cereți să se întoarcă. În acest moment, trebuie să adăugați niște fructe. După ce copilul se întoarce, ar trebui să spună ce sa schimbat, ce este superfluu și de ce.
 • Jocul "Colectează povestea". Jocul va necesita o serie de imagini, în care copilul trebuie să facă o poveste în etape. Adult le pune în fața copilului în ordine aleatorie. Sarcina copilului este de a restabili secvența de imagini în sensul și de a crea o poveste. Este necesar să se asigure că copiii pronunță complet frazele, nu pierdeți firul semantic al istoriei.
 • Jocul "Face o ofertă". Copilul este invitat să facă o propoziție a cuvintelor care sunt amestecate împreună.
 • Rezolvarea puzzle-uri de cuvinte încrucișate copiilor, joc Sudoku pentru copii Ajutor excelent pentru a dezvolta gândirea logică și abilitatea de a răspunde la întrebări non-standard.
 • Jocul "Găsiți diferența". Copilului îi este oferit să găsească 10 diferențe în două poze. Acest joc poate fi organizat ca o competiție, dacă există două perechi de fotografii. Sarcina de a juca în această versiune este de a găsi toate diferențele cât mai repede posibil.
 • Îmbunătățește perfect dezvoltarea puzzle-ului logic. În plus, astfel de jocuri ajută la dezvoltarea perseverenței, atenției și abilităților motorii fine ale mâinii.
 • Trecerea labirintului este foarte fascinantă pentru copii. Acest joc poate fi oferit ca desktop și online. Copiii vor purta cu entuziasm eroul de-a lungul căilor încurcate, ajutându-l să ajungă la linia de sosire.
 • Jocuri cu tag-uri de buzunar.

Clase de dezvoltare a memoriei

 • Conversații cu un copil despre modul în care a mers ziua lui. O astfel de conversație va ajuta nu numai să-i dai timp, care de multe ori părinții nu au destule în timpul zilei, ci și să dezvolte memoria și vorbirea. Cere-i copilului să spună totul în cele mai mici detalii, să ceară întrebări principale, să precizeze detalii mici (ce culoare era mingea, tricou dintr-o prietenă / prietena etc.). La început, copiii vorbesc confuz, incoerent, dar treptat povestile devin mai complete, propozițiile sunt construite corect, copilul însuși începe să-și amintească lucrurile mici, toate detaliile și detaliile.
 • lectură de cărți și memorarea poemelor. În cazul în care copilul este încă dificil să se citească, atunci fă-o tu. Rugați-l să repetă ceea ce citiți, să vă exprimați părerea despre ceea ce citiți. Încercați să insuflați o iubire de lectură. Dacă totuși nu a reușit, atunci face o regulă citirea mai multor pagini pe zi, urmată de discuții. Memorați cel puțin un quatrain pe zi.Pe lângă faptul că veți dezvolta această memorie, veți contribui la extinderea vocabularului activ și pasiv al copilului dumneavoastră, la dezvoltarea discursului său.
 • Un joc de "cuvinte". Cereți copilului să memoreze cuvintele pe care îi veți spune. Apoi spuneți 10 cuvinte, vă puteți baza pe un anumit subiect (legume, fructe, animale domestice și sălbatice, păsări de curte). Sarcina frământărilor de a vă aminti și de a repeta cel mai mare număr de cuvinte pe care le-ați sunat. Dacă un copil de șapte ani ar putea repeta 5 cuvinte după tine, se consideră că are un bine dezvoltat pe termen scurt memoria, 7-8 dintre aceste cuvinte indică o bună dezvoltare a memoriei pe termen lung.
 • Jocuri cu imagini. Sunt afișate 5 până la 10 imagini înaintea copilului. După ce copilul a analizat cu atenție și le-a adus aminte, trebuie să se întoarcă. În acest moment, puteți să eliminați 1-2 fotografii sau să le aranjați într-o secvență diferită. Sarcina copilului este să numească orice imagine care lipsește sau să restabilească secvența care a fost anterior.
 • "Imagini asociate." Pentru acest joc, luați câteva perechi de imagini de aceeași dimensiune și partea inversă. Toate sunt amestecate și așezate pe masă în jos. Jucătorii trebuie să deschidă alternativ o pereche de imagini și să le arate altora. Dacă o pereche a fost deschisă, jucătorul o ia pe el însuși. Dacă imaginile nereparate sunt deschise, acestea sunt inversate și puse în mișcare, iar rândul este trecut la următorul jucător. Câștigătorul este cel care a reușit să colecteze cel mai mare număr de poze asociate.
 • Cereți copilului să analizeze cu atenție orice model. După aceea, întoarce-l și-l roagă să spună sau să scrie pe foaia cu cel mai mic detaliu ceea ce își aduce aminte. Apoi arătați din nou imaginea și verificați dacă a avut dreptate.
 • Metoda de asociere Ajută la amintirea informațiilor care au fost prezentate într-o mizerie haotică. Învățați copilul să o folosească. Pentru a face acest lucru, oferiți copilului să numească asociații la un cuvânt sau să-l ajute cu acest lucru. Asociațiile pot fi foarte diferite, ridicole, familiare tuturor sau pot fi înțelese numai de copilul dvs. și de dvs. Cu acest exercițiu, îl veți ajuta să construiți relații între ceea ce trebuie să vă amintiți și ceea ce deja știe și înțelege.
 • Învățați să jucați instrumente muzicale învățarea limbilor străine, învățarea de a dansa - toate acestea nu numai că sunt utile, ci și oferă un mare ajutor în dezvoltarea copilului.

Pentru dezvoltarea îngrijirii

Teste de corecție

Acest exercițiu vă ajută perfect să dezvoltați îngrijirea copilului dumneavoastră. Esența sa constă în faptul că miezul este oferit o foaie de hârtie cu textul tipărit pe el. Sarcina lui este să treacă o literă concepută de adulți.

Treptat, puteți complica sarcina adăugând o altă acțiune, de exemplu, traversați o literă și subliniați a doua. Dacă copilul nu cunoaște încă literele, atunci le puteți înlocui cu orice caractere.

Aceeași sarcină poate fi și mai dificilă, cerându-i fiecărui personaj să-și pună un caracter specific.

spioni

Joacă-te cu copilul în spioni. Pentru a face acest lucru, gândiți-vă la un cod specific pentru fiecare literă sau număr - un indiciu. Apoi trimite-i un mesaj secret, pe care trebuie să-l descifreze.

Căutările pentru cei lipsă

În acest exercițiu, copilului îi este oferit un set de scrisori pe o bucată de hârtie, printre care trebuie să găsească cuvinte pe un anumit subiect. De exemplu, iodolukvraloshkroalmorkovchioriavoyyloldvoamararkpustadvvvomidoryryam. Printre aceste scrisori, bebelușul trebuie să găsească numele de legume și să le tragă afară.

O sarcină similară se poate face și cu numere. În acest caz, printre seturile de cifre, miezul va trebui să găsească un anumit număr. Pentru copiii care nu sunt familiarizați cu numerele și scrisorile, această sarcină poate fi oferită cu simboluri diferite. Aici copilul va trebui să găsească o combinație specifică de personaje.

iubitorii de teatru

Pentru această sarcină, va trebui să ridicați o poezie simplă cu unul sau mai multe cuvinte frecvent repetate. Începeți prin a cere copilului să o citească în mod expres. După aceea, bebelușul va trebui să o citească din nou, dar cu adăugarea unei condiții, de exemplu, unul dintre cuvintele frecvent repetate va trebui să vorbească foarte tare.

Dacă copilul dvs. sa confruntat cu acest lucru, complicați apoi sarcina adăugând o altă condiție. Dacă mizeria încă nu poate citi, atunci ar trebui să o faceți. Va trebui să audă un anumit cuvânt, de exemplu, să-și bată mâinile.

Pentru dezvoltarea imaginației

Desene de mână

În afară de faptul că desenul cu palmele și degetele stimulează perfect dezvoltarea imaginației și a fanteziei, ea ajută, de asemenea, la dezvoltarea abilităților motorii fine ale mâinii și dezvoltă perseverența în copil. Pentru a face acest lucru, oferiți farmecele pentru a picta palma în orice culoare îi place și faceți o amprentă pe foaia de hârtie.

Puteți face printuri de două palme unul lângă altul. Acum, lăsați copilul să fanteze și să-și completeze desenul. Poate că va avea un copac sau o pasăre de zână, sau poate un om mic cu o barbă mare. Fantezia copiilor este foarte bogată. Îi va cere o opțiune interesantă.

Fun bloturi

Cereți copilului să atragă pe pensulă cât mai multă vopsea și aruncați o pată mare în mijlocul foii. Împingeți foaia în jumătate și apăsați în jos. Apoi, trebuie să îndreptați foaia și să îi cereți copilului să vadă cum arată aceste bloturi. Lasă-l să-și termine desenul.

Fire magice

Un fir de 30-40 cm lungime trebuie să fie înmuiat în guașă și să se pună pe o foaie de hârtie, îl puteți rostogoli așa cum vă place. Acoperiți capacul cu a doua foaie și apăsați. Apoi, trebuie să trageți firul, ținând ambele coli

Uită-te la imaginile care rezultă cu copilul și-l roagă să spună ce arată, să-i ceară să deseneze detaliile necesare.

Magician rău și zână frumoasă

Va trebui să puneți în fața copilului o foaie de hârtie cu două figuri absolut identice. Trebuie să transforme o figură într-un magician rău, iar al doilea - într-o zână bună folosind creioane colorate. Lăsați-i pe cel mic să viseze și să-ți spună ce poate face magicianul rău și cum a câștigat peste el zana bună.

Povești de muzică

Porniți-vă copilul pentru a asculta muzica clasică și cere-i să închidă ochii. Ar trebui să vă spună ce, în opinia sa, această muzică spune ce sentimente transmit.

Dansul se încălzește

Dancing la o anumită muzică, copilul ar trebui să spună despre imaginea pe care a conceput-o și ceilalți participanți - să ghicească ce fel de imagine a făcut. Poate fi o maimuță amuzantă, un leu formidabil, este important ca copilul să gândească prin propria sa imagine și cum ar trebui să-i dezvăluie.

La vârsta de 7 ani, este deja foarte important să se gândească la achiziționarea de jucării sau materiale educative pentru copilul dumneavoastră. Toți ar trebui să dea copilului cunoștințe noi despre ceva.

O achiziție foarte bună va fi o enciclopedie dedicată obiectului de interes pentru copil. Într-un efort de a învăța cât mai mult posibil, copiii cu mare interes începe să o citească.

De asemenea, la vârsta de șapte ani, trebuie să lucrați la dezvoltarea abilităților motorii fine ale mâinii. Un ajutor remarcabil în acest sens va fi oferit și sarcini interesante în plus, coloranți, lut, creioane și vopsele.

Un bun ajutor este, de asemenea, oferit de diverși constructori, mozaicuri. Aflați cu copilul câteva rime pentru performanța independentă a exercițiilor de degete.

Și cel mai important - amintiți-vă mereu că dezvoltarea unui copil depinde în mare măsură de tine. Nu se bazează numai pe grădiniță sau școală în această sarcină dificilă.

Despre jocurile educative pentru copiii cu vârste între 6 și 7 ani, consultați următorul videoclip.

Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate