6 luni 8 luni

Dezvoltarea copilului la 7 luni

Conținutul

Părinții unui copil cu vârsta de șapte luni se schimbă în copil în fiecare zi. Acesta nu este nou-născutul neajutorat care putea doar să mintă, să doarmă, să mănânce și să plângă. La șapte luni, copilul a crescut considerabil și este deja membru cu drepturi depline al familiei. El comunică foarte mult, se mișcă foarte mult, nu mănâncă numai laptele matern și învață mereu noi abilități. Ce a învățat copilul până la vârsta de șapte luni și cum pot stimula părinții dezvoltarea ulterioară a copilului?

Mama cu un copil de 7 luni
Iubirea părintească este cel mai important factor în dezvoltarea psihologică completă a copilului.

Modificări fiziologice

 • Muschii copilului devin din ce în ce mai puternici, permițând copilului să mențină corpul într-o poziție șezută la vârsta de 7 luni și să se târască și, de asemenea, să stea, ținând suportul.
 • Dezvoltarea emisferei drepte este mai intensă, astfel încât copilul nu poate folosi adesea mâna dreaptă, ci stânga, dar acest lucru nu este deloc un semn că copilul va fi stângaci.
 • Copilul are viziune și auz de 7 luni deja formate. Miezul se transformă chiar și ca răspuns la un sunet scăzut și vede perfect obiectele care se mișcă repede.
 • La vârsta de șapte luni, mulți copii au tăiat primii dinți. Unii dintre părinții copilului pot observa numai unul dintre incisivii inferiori, iar la câțiva copii, doi dinți inferiori din față au apărut deja, iar cei de sus sunt pe punctul de a "acoperi".
 • În legătură cu introducerea alimentelor complementare, scaunul copilului se schimbă - devine mai rar (de obicei o dată pe zi) și gros, iar mirosul este mai clar.
Pat pentru 7 luni
Un copil de 7 luni poate să stea, să se târască și să stea, ținând pe suport

Dezvoltarea fizică

Deși dezvoltarea fiecărui copil are loc în ritm propriu, pe baza performanței tuturor copiilor de o anumită vârstă, s-au definit limitele normei, excesul de care atât în ​​sus, cât și în jos este un motiv de consultare cu un pediatru. Principalii indicatori pentru copii 7 luni (atât medii cât și limită) pe care le-am colectat în tabel:

indicator

În medie, 7 luni

Băieți în 7-8 luni

Fetele la 7-8 luni

greutate

7600-8300 g

6700-10300 g

6000-9800 g

creștere

67,3-69,2 cm

64,8-73,5 cm

62,7-71,9 cm

Circumferința capului

42,8-44 cm

41,5-46,4 cm

40,2-45,5 cm

Circumferința pieptului

44,6-45,5 cm

42,5-48,9 cm

42,7-47,2 cm

Cea de-a șaptea lună a vieții aduce creșterea în greutate a copilului de aproximativ 600 de grame, iar înălțimea - de la 1,5 până la 2 centimetri. Circumferința capului copilului, precum și circumferința sânului, devin mai mult de 0,5 cm. În același timp, observăm că circumferința toracelui la copii sănătoși de 7 luni depășește întotdeauna circumferința capului.

Fata de 7 luni
Urmăriți nu numai respectarea normelor, ci și dinamica dezvoltării copilului

Ce copil poate?

 • Copiii de șapte luni sunt deja mari și se târăsc. Cu toate acestea, unii copii încearcă deja să stea singuri, dar această abilitate nu este încă disponibilă majorității karapuzilor. Copiii în vârstă de șapte luni se târasc în diferite moduri - cineva se mișcă pe burtă, cineva reușește să se târască numai înapoi și cineva se ridică pe toate patru și se mișcă repede, rearanjând picioarele și brațele.
 • Multe dintre vârfurile acestei vârste pot deja să stea, ținând cu ambele mâini un sprijin puternic. Și unii bebeluși chiar își trec picioarele, făcând primele măsuri incerte ale sprijinului. În același timp, copilul a învățat să se ridice, trăgându-se de susținere, dar nu se poate încă să se așeze și cere părinților săi.
 • Un copil în vârstă de șapte luni deține deja bine obiecte diferite, chiar dacă jucăria are o formă neregulată. Un copil de aceasta varsta poate fi angajat cu jucarii pentru o lunga perioada de timp. Copilul dezvăluie cu interes proprietățile, închide și deschide, aruncă, schimbă, guste și efectuează alte acțiuni.
 • Un copil de șapte luni explorează noi gusturi, încercând alimente complementare. Copilul a învățat nu numai să mănânce dintr-o lingură, ci și să bea dintr-o cană, lăsați paharul în sine să-l ajute pe adult să-l țină pentru o vreme. Dar bebelușul la această vârstă este deja destul de capabil să țină sticla pe cont propriu și, dacă cade, poate să o ridice.
 • Copilul înțelege discursul părinților. La cererea copilului se pot arăta câteva părți ale corpului și obiecte familiare care se află în același loc. Copilul a realizat că obiectul ascuns nu dispare pentru totdeauna, ci pur și simplu nu este vizibil. De asemenea, copilul îți știe numele și numele oamenilor nativi. Majoritatea copiilor sunt legați de mama lor și pot să se lase lacrimi din absența ei.
 • Babble-ul bebelușilor devine mult mai complicat, cruda rostește din ce în ce mai multe silabe și mulți dintre ei se pronunță într-un mod semnificativ.
Baby 7 luni zâmbitoare
Cele mai multe criterii sunt doar indicative pentru dezvoltarea de crumbs, nu le ia prea în serios.

Atunci când se stabilește dacă un copil este suficient dezvoltat la vârsta de șapte luni, părinții ar trebui să înțeleagă că fiecare copil se dezvoltă conform programului personal, dar există abilități pe care copilul trebuie să le asiste în mod sigur timp de 7 luni.

Următoarele puncte ar trebui să fie un motiv pentru o vizită la pediatru:

 • Copilul nu se rotește.
 • Nu stați singuri.
 • Nu examinează obiectele care utilizează gura.
 • Nu bateți jucăria pe masă.
 • Nu priviți jucăria în mișcare.
 • Nu pronunță silabele.
 • Nu atrage atenția mamei și nu dezvăluie emoții atunci când comunică cu mama.

Urmăriți următorul videoclip al lui Larisa Sviridova privind dezvoltarea copilului la 7 luni. Veți învăța ceea ce este deosebit de important pentru dezvoltarea psihologică a firimiturilor.

Clasele de dezvoltare

Încurajați accesarea cu crawlere a copilului, deoarece această etapă de dezvoltare este considerată foarte importantă. Lăsați copilul să aibă haine confortabile și posibilitatea de a încerca mâna pe podea. Ajutați-i pe fâșii, așezând jucăriile dvs. preferate și transformându-le într-un scop realizabil.

Cum de a proteja miezurile în aceste momente importante, vezi transferul lui E. Komarovsky.

 • Pentru dezvoltarea coordonării, pune copilul pe picior și se agită și tata poate arunca copilul în sus și în jos.
 • Sugerați unui copil să tragă "frânghia", luând o eșarfă luminată pentru un astfel de joc.
 • Ascundeți jucăria sub pătură în fața copilului și lăsați copilul să îl găsească. De asemenea, bebelușul se va bucura de vizionarea jucăriilor mici "ascunde" în palma mâinii tale.
 • Învățați-vă copilul să îndrepte atenția asupra obiectului care este sunat cu degetul, valul "de pa" și bate mâinile. Să dăm copilului sarcini de înțeles, de exemplu, să arătați un urs, să deschideți o cutie sau să luați o lingură. Introduceți bebelușul cu cuvântul "nu", dar ar trebui să se aplice numai pericolelor reale.
 • Porniți muzica copilului la tempo-uri diferite, și veți observa că, cu melodii lente, copilul se va liniști, iar cu un ritm rapid va începe să danseze.
 • Nu pierdeți ocazia de a dezvolta abilitățile motorii fine ale copilului. Pentru clase, puteți folosi pungi de casă cu diferite umpluturi, vopsele cu degete, jocuri cu degete ("capră cu coarne", "patruzeci"), jucării cu butoane și multe altele pe care un copil le poate simți, apasă, trage, atinge și comprima.
 • Continuați să-i spuneți copilului despre tot ceea ce faceți pentru a crește vocabularul copilului. Apelați jucăriile care arată copilul. Apelați întotdeauna copilul după nume și, de asemenea, să arătați fotografiile rudelor, exprimându-le numele.
 • Umblați cu un copil nu numai în perioada în care bebelușul ar trebui să doarmă, ci și în timpul vegherii, pentru a permite copilului să observe natura.
 • Puteți folosi pentru cursuri cu un mic card Doman.
 • Obțineți cărți pentru bebeluși, care vor fi pagini groase.Lasă-l pe copil să întoarcă pagina pe cont propriu și să privească la fotografiile luminoase și să citești poezii în acest moment.
 • Introduceți copilul împreună cu alți copii, invitându-i să viziteze sau să vorbească despre plimbări. Lăsați copiii să se privească unul pe celălalt.
 • Când faceți baie, adăugați câteva jucării la baie care pot înota.

De la video la SvitMam. tv veți afla de ce crawling-ul este foarte important pentru dezvoltarea fizică a copilului. Faceți exerciții cu copilul și bucurați-vă de succesul lui.

.

îngrijire

În fiecare dimineață un copil de 7 luni începe cu proceduri de igienă. Râsul se spală, se curăță dacă este necesar nasul și urechile, nuielele trimise, pieptenele, dinții perii (chiar dacă nu există încă). Baia de seară zilnică este deja un obicei și îi ajută pe copil să se relaxeze înainte de o odihnă de noapte.

Complexul de exerciții de gimnastică la șapte luni se extinde. Îți poți ajuta copilul să se ridice în picioare, să îndoiască și să dezbrace picioarele copilului în poziția de pe spate, să întoarcă copilul în direcții diferite, să-și țină mâna, să facă exerciții pentru dezvoltarea coordonării și multe altele. În această gimnastică și masaj se efectuează de obicei dimineața.

De îndată ce copilul a învățat să stea în siguranță, puteți introduce copilul în ghiveci, dar nu trebuie să hrăniți iluzii speciale cu privire la viteza dezvoltării acestuia (vezica și intestinele sunt controlate de către copii până la 18 luni și chiar mai târziu), precum și copilul este forțat să stea acolo mult timp. Lăsați bebelușul să stea pe oală timp de până la 10 minute și este mai bine să alegeți timpul după somn pentru plantare.

Copil 7 luni pe oală
De la 7 luni, puteți începe deja să predați orezul în oală

Rutina zilnică

Copiii 7 luni de somn aproximativ 15 ore pe zi, în timp ce unii copii continuă să doarmă de trei ori pe zi, iar unii tots au trecut deja la un pui de somn de două zile. Durata somnului de noapte este de 9-10 ore, iar ziua este de aproximativ 5 ore. Cu o opțiune de somn de 3 ori în după-amiaza, de regulă, una dintre perioadele de odihnă este mai lungă, iar celelalte două sunt mai scurte (până la o oră).

Mersul cu un copil de 7 luni este recomandat de două ori pe zi timp de 2 ore. Numai în condiții meteorologice nefavorabile, cum ar fi ploi abundente, înghețuri grave sau vânt, puteți sta cu cei mici la domiciliu. În vremea caldă de vară, bebelușul poate petrece până la 6 ore zilnic pe stradă. Aveți posibilitatea să planificați o plimbare pentru visele pentru copii în timpul zilei sau pentru ca copilul să fie treaz pentru o vreme în afara.

Mesele unui copil de șapte luni includ 5 mese, între care durează 3 și jumătate până la 4 ore. Cantitatea de hrană pe care un copil o are nevoie de 7 luni pe zi este calculată pe baza greutății copilului. Masa corporală a bebelușului trebuie împărțită la 8. Cantitatea de alimente care rezultă este împărțită la numărul de furaje. În medie, un copil de șapte luni mănâncă 1000-1100 ml de alimente pe zi. O porție pe masă este de aproximativ 200-220 ml.

Când alăptați, copilul este aplicat pe piept de 7-10 ori în timpul zilei și de 2 până la 4 ori pe timp de noapte (de obicei dimineața). Copiii în vârstă de 7 luni primesc alimente cum ar fi legume, cereale și fructe. Începeți să intrați în dieta uleiului vegetal, adăugându-l la piureul de legume. Meniul bebelușilor-ismostennikov se extinde datorită apariției în el a brânzei de vaci, a sucului de fructe, a gălbenușului, patiserie și biscuiți. Citiți mai multe în articol despre baby meniu la 7 luni.

Bebeluș de 7 luni bea laptele matern
Baza dietei copilului la 7 luni este laptele matern sau un amestec
Calculați graficul de alimentare
Specificați data nașterii copilului și metoda de hrănire

Ordină zi

În fiecare zi, cu un copil de șapte luni este distractiv și interesant. Desigur, regimul fiecărui copil va fi individual timp de 7 luni, dar pentru a vă imagina ce poate arăta regimul de zi al unui copil de această vârstă, vă oferim următorul exemplu:

7: 00

Scurgeri.

Prima hrănire, în care bebelușul primește laptele matern sau formula.

Proceduri de igienă.

Trezie.

9: 30

Gimnastica.

10: 30

Cea de-a doua hrană, în care copiii alăptați, li se administrează gulă, iar bucățile-umpluturi îi adaugă untul.

Perioada de veghe.

12: 00

Plimbare, în timpul căruia frigele au primul somn în timpul zilei în aerul proaspăt.

14: 00

Înapoi acasă.

Cea de-a treia hrănire, în timpul căreia copiii, indiferent de tipul de hrană, primesc piure de legume cu ulei vegetal, dar sucul de fructe și gălbenușul se adaugă copiilor artificiali.

15: 00

Perioada de veghe și jocuri educaționale.

16: 00

Plimbare, în timpul căreia copilul are o a doua zi de somn în aerul proaspăt.

18: 00

Înapoi acasă

Cea de-a patra hrănire, care la copiii alăptați include piure de fructe și lapte matern, și în bebelușii hrăniți cu sticlă, brânză de vaci, piure de fructe, prăjituri și un amestec.

Trezie.

21: 00

Baie.

Cea de-a cincea hrănire, în timpul căreia copilul primește lapte sau formulă maternă.

Luând-o pe somn de noapte.

Noaptea

Alaptarea bebelușilor într-un vis este aplicată de mai multe ori la sân, copiii artificiali cel mai adesea nu se trezesc pentru hrănire.

O zi obișnuită cu un copil, puteți varia masajul tonic. Tehnica de execuție, vedeți următorul videoclip al lui Nikolai Nikonov - medicul principal și terapeutul de masaj din Rusia.

Probleme frecvente

 1. Teama de străini. Copiii în vârstă de șapte luni disting deja clar între persoanele familiare și străinii și pot reacționa negativ la un străin. Deci, nu lăsați copilul singur cu orice străin pentru el. Doriți să cunoașteți copilul cu cineva, rămâneți aproape, duceți copilul în brațe și țineți-l până când copilul se simte confortabil cu situația și înțelegeți că străinul nu este periculos.
 2. Probleme de a adormi și de a dormi. Mulți toțeni din cauza intensificării activității fizice în timpul zilei încep să doarmă mai rău pe timp de noapte, iar așezarea copilului devine problematică. În stabilirea vă veți ajuta la crearea unui ritual. Zilnic, cu copilul, aceleași acțiuni înainte de a merge la culcare, ceea ce va crea copilul pentru o odihnă de noapte.
 3. Refuzul de prikorma. Mulți copii, în special cei care au consumat numai lapte matern, refuză produse necunoscute, nu doresc să guste cartofi piure sau porridge lichid pregătit cu mândrie de mama. Forțarea unui copil să încerce un nou produs alimentar este inacceptabilă. Nu insistați, dați copilului un sân și, în cele din urmă, oferiți un nou fel de mâncare. În cazul în care copilul refuză să bea și bea, gândiți-vă la posibilitatea introducerii hrănirii pedagogice.
 4. Durerea și disconfortul în timpul dentiției. Copiii reacționează la apariția dinților în diferite moduri. La câțiva copii, părinții învață despre dinte numai după ce au văzut în gură, dar la mulți copii, apariția fiecărui dinte este însoțită de slăbirea crescută, roșeața gingiilor și umflarea lor. De multe ori, temperatura copilului se ridică și scaunul poate fi deranjat. Tochetorii răciți, gelurile anestezice, medicamentele antipiretice ajută la rezolvarea disconfortului.

Principalul lucru necesar unui copil este iubirea părinților săi. Petreceți timp interesant și bucurați-vă de activitățile comune. Joacă-te cu copilul, pe baza lecțiilor despre metoda lui O. Teplyakova - expert în dezvoltarea intelectuală.

6 luni 8 luni
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate