11 luni 1,5 ani

Dezvoltarea copilului la 1 an

Conținutul

Timpul cu un copil mic zboară foarte repede. Cel mai recent, copilul era o minge micuta, incapabila sa-si ridice capul, sa rosteasca sunete sau sa-si concentreze ochii. În primul an, copilul sa schimbat dramatic, a început să înțeleagă foarte mult, a vorbit primele cuvinte, a făcut primii pași și continuă să învețe despre lumea din jur. Să învățăm cum să determinăm dacă un copil se dezvoltă în mod normal, precum și cum să stimuleze dezvoltarea în continuare a unui copil de un an.

Băiat de 1 an

Modificări fiziologice

 • Copil cu 12 luni de obicei triplează greutatea cu care sa născut. Acum ritmul creșterii în greutate și creșterea creșterii comparativ cu prima jumătate a vieții este în mod semnificativ încetinită.
 • Picioarele unui copil de un an sunt încă plane și nu au nici un arc. Dacă bebelușul tocmai a început să meargă pe cont propriu, în picioare încă mai există plăcuțe de grăsime. Pe măsură ce stăpânează mersul pe jos, ei dispar și apare o îndoire la picioare.
 • Numărul mediu de dinți pe care copiii de un an le au este de 8. În acest caz, unii copii pot avea deja 12 dinți, în timp ce alții - doar 1-2 dinți. Acestea sunt toate variantele normei care nu necesită o vizită la un medic. Consultarea cu medicul pediatru este necesară numai în absența dinților în 1 an.

Dezvoltarea fizică

Pentru a douăsprezecea lună de viață, copilul câștigă aproximativ 350 de grame de greutate, iar creșterea acestuia este extinsă cu încă 1-1,5 centimetri. Atât circumferința capului cât și circumferința toracelui unui copil la această vârstă crește cu o medie de 0,5 cm.

Copiii diferiți se dezvoltă fizic cu viteze diferite, dar pe baza indicatorilor unui număr mare de copii de o anumită categorie de vârstă, specialiștii stabilesc limitele normei pentru astfel de indicatori. Aceste limite, împreună cu cifrele medii pentru copiii de un an, am notat în tabel:

indicator

1 an mediu

Băieți în 1 an

Fete 1 an

greutate

8900-9600 g

7700-12000 g

7000-11500 g

creștere

74-75,7 cm

71-80,5 cm

68,9-79,2 cm

Circumferința capului

44,9-46,1 cm

43,5-48,6 cm

42,2-47,6 cm

Circumferința pieptului

48,3-48,7 cm

46,1-52,5 cm

46,3-51,4 cm

Când lovesc bucăți de mobilier, unii părinți îi învață pe copil să dea "schimbare". Ar trebui să fac acest lucru, vedeți următorul videoclip al lui Larisa Sviridova.

Calculați programul de vaccinare
Introduceți data nașterii copilului

Ce copil poate?

 • Un copil de 12 luni se mișcă foarte activ și foarte mult. Cei mai mulți karapuzov până la vârsta de un an cunosc deja cum să meargă independent și să-și îmbunătățească în mod constant această abilitate. Cu toate acestea, unii copii în 1 an încă au nevoie de sprijinul mamei în timpul mersului pe jos sau nu se grăbesc să înceapă mersul pe jos, preferând mișcarea rapidă pe toate cele patru.
 • De asemenea, un copil de un an poate deja ghemuit și în mod independent să urce din această poziție. Abia se ridică cu încredere în scări și urcă pe canapea.
 • Într-o mână, copilul de un an este capabil să ia două obiecte mici. Copilul preia butoanele și alte obiecte minuscule cu indexul și degetul mare.
 • Un copil de un an se dovedește a colecta o piramidă și să construiască turnuri de cuburi.
 • Discursul copilului include aproximativ 10-15 cuvinte simple de 1-2 silabe. Un cuvânt karapuz poate avea mai multe sensuri. Rar încă nu pronunță toate literele și poate confunda silabele în unele locuri.
 • Un copil de 1 an înțelege discursul părinților. El știe semnificația cuvintelor "pot", "nu pot", "da", "ia", "a veni" și multe altele. De asemenea, el știe numele persoanelor cu care vorbește adesea. Copilul poate răspunde deja la o întrebare simplă.
 • O crudă poate efectua sarcini simple de exemplu, spălați legumele, întindeți tacamurile, ștergeți praful.
 • Bebelușul îi place să ascundă și să caute jucării aruncați jucării, construiți clădiri din cuburi și distrugeți-le, umpleți cutii și cutii, apoi goliți-le.
 • Copilul de 12 luni este interesat de jocuri de teren și știe cum să le joace. O miros poate pune o jucărie să doarmă sau să o hrănească.
 • Audind muzica, copilul va dansa și încercați să cântați.
 • Copilul știe multe animale și le pot arăta atât pe o plimbare cât și în imagini.
 • Copilul știe modalitate de a utiliza elemente diferite.
 • Memorie pe termen lung copilul se dezvoltă - copilul este deja capabil să-și amintească evenimentele de acum câteva zile.
 • copil devenind mai independenți în fiecare zi. La masă, el este deja controlat cu o lingură și bea dintr-o ceașcă. Copilul are deja anumite preferințe în alimentație - nu-i plac deloc fructele, iar altele, dimpotrivă, mănâncă cu mare plăcere.
Copil de 1 an la oglinda

Pentru a verifica dacă copilul se dezvoltă într-un ritm normal, ar trebui:

 • Evaluați dacă o crumbă se poate accesa cu crawlere, stați, țineți mâna și luați câțiva pași cu ajutorul dvs.
 • Asigurați-vă că bebelușul folosește cel puțin un gest, de exemplu, își întoarce capul negativ sau își învârte mâna în timp.
 • Verificați dacă copilul înțelege solicitările dvs. simple, de exemplu, să luați o jucărie sau să-i dați acesteia.
 • Asigurați-vă că vorbirea copilului are cel puțin un cuvânt semnificativ.
 • Verificați dacă bebelușul are cel puțin un dinte sau semne de aspect în viitorul apropiat.

Dacă, cu un astfel de test, ceva v-a alertat, spuneți medicului pediatru despre acesta în timpul unei examinări de rutină pe an.

Copil în 1 an

Clasele de dezvoltare

 • Abilitatea principală pe care o lucrează un copil de un an este mersul pe jos. În cazul în care bebelușul continuă să se târască și nu se grăbește să ia primii pași, puteți atrage frișcile cu jucăria preferată. Unii copii se tem să-și piardă echilibrul, așa că îl pot ajuta să înceapă să meargă jucăria în mâinile sale.
 • Dacă există o posibilitate, dați un miros plimbare desculți pe pământ, nisip sau iarbă.
 • Pentru a stimula abilitățile motorii mari, oferiți copilului juca cu masini mari, bile și alte jucării mari.
 • Continuați cu copilul dezvoltarea abilităților motorii fine. De exemplu, puteți atașa știfturile de haine la marginile unei cutii de cafea și puteți invita copilul să le scoată. Încă interesant și util pentru copil sunt jocuri cu fasole, grits, nisip, apă.
 • Continuați, de asemenea dezvoltarea vorbirii copilul. Vorbește foarte mult cu copilul, astfel încât bebelușul să poată învăța multe cuvinte noi. Descrieți tot ce faceți și articolele pe care le vede copilul.
 • Joacă împreună cu copilul, dar în același timp permite copilului să facă în mod independent ceea ce poate. Joaca impreuna parcele diferite cu jucarii, de exemplu, ca un bunny care imparte cookie-uri cu un pui de urs, o papusa baie intr-o baie, un mouse-ul mic invita un pui de urs pentru a vizita.
 • Includeți muzică pentru copii de diferite genuri, precum și sunetele unor obiecte diferite. Deci, veți stimula dezvoltarea auzului.
 • Deal cu copilul prin desen permițând copilului să deseneze primele zgârieturi cu vopsele cu degete, creioane sau stilouri. Copilul va dori, de asemenea, să creeze aluat de plasticină și sare.
 • Mergeți cu copilul în nisip oferind să se joace cu scoop, matrițe, sită, greblă.
 • Într-o zi însorită, observați fumurile umbrele tale. Oferiți-vă pasul pe umbra voastră.
 • Dați copilului o șansă jucați cu alți copii. Dacă copilul nu are nici o soră sau frate, invită familii familiare cu preșcolari să viziteze.
 • Fă-ți bebelușul album foto în care vor fi fotografii ale tuturor rudelor apropiate și imagini ale animalelor. Peanutul va fi o lungă perioadă de timp să o ia în considerare.
 • Ia ceva timp în fiecare zi. citind împreună cu copilul. Obțineți cărți pentru copii din stofa cu ilustrații luminoase. Lăsați copilul să aleagă pentru sine însuși ce carte va "citi" astăzi.
 • În timp ce arunca băile în cada sunt jucării mici care pot înota, și apoi dați o sită sau o bucată de crustă, sugerând colectarea obiectelor plutitoare într-o găleată.
1 an baby bathing cu jucării

Diversificarea zilei cu O. Teplyakova, expert în dezvoltarea intelectuală, folosind metoda "Little Leonardo".

Dezvoltarea mintală

Dezvoltarea sferei mentale a unui copil de un an continuă să fie foarte intensă. Copilul este treaz mai mult și se poate concentra pe un joc interesant cu mama pentru câteva minute. De aceea, toate activitățile de dezvoltare ar trebui să se desfășoare doar sub forma unui joc.

Pe baza comunicării cu mama de la miez la prima zi de naștere, se formează încrederea sau neîncrederea față de lumea care o înconjoară. Dacă această experiență de comunicare este pozitivă, copilul se va simți în siguranță și va proiecta, de asemenea, emoții pozitive asupra lumii din jur.

În cel de-al doilea an de viață, copilul continuă să dezvolte în mod activ dezvoltarea senzorială și cognitivă. Copilul învață proprietățile obiectelor, forma lor, culorile. În jocuri, părinții ar trebui să trimită în mod constant un karapuz de un an, pentru că fără ajutorul și sfaturile din afară, frigele vor rămâne monotone. Efectuând lecții simple cu copii de un an, părinții ajută copilul să compare și să distingă obiecte, să dezvolte memoria și să învețe abilitățile de zi cu zi.

Pentru a evalua dezvoltarea mentală a copilului în 1 an, puteți folosi următoarele teste:

 • Dă copilului 2 zaruri și arată cum să construiești un turn. Copilul nu va arunca cuburi, nu-i va alunga in gura si nu va pune unul in altul. Până la 18 luni, bebelușul va putea folosi deja 3-4 cuburi pentru a construi un turn.
 • Oferiți o jucărie minusculă în care să încorporați formele geometrice (inserție sau sortare cadru). Copilul de un an ar trebui să pună un cerc în gaură pentru el.
 • Dă piramida karapuzu, oferindu-i să-l colecteze. Un copil de 1-1,5 ani va încerca să strângă inelele, dar în același timp nu va lua în considerare dimensiunea lor. În mod corect ori piramida, ținând cont de mărimea inelelor, copiii învață numai la vârsta de 2 ani.
 • Evaluați disponibilitatea abilităților de utilizare a obiectelor de uz casnic. O carapuz de 12-15 luni deja știe cum să folosească în mod corespunzător o lingură și o ceașcă. La vârsta de 1,5 ani, un copil poate scoate șosete, o pălărie și mănuși.
Copilul construiește un turn
Joacă împreună cu bebelușul și construiește turnuri cu cifre diferite, explică de ce turnul se prăbușește

motilității

Pentru a evalua motilitatea mare a bebelușului, aflați dacă bebelușul poate să meargă mult timp, să învețe să se aplece și să se îndoaie, să se ridice din genunchi și să urce pe canapea. Exercițiile care dezvoltă abilități motorii majore vor include:

 • Jumping. Țineți bebelușul sub brațe sau pe brațe și lăsați sărirea în mișcare.
 • Pornind pe canapea și coborând-o pe podea. În acest scop, puteți atrage jucăria preferată copilului.
 • Alpinism. Oferiți-vă un crawl fărâmițat sub un scaun, intrați într-o cutie mare și ieșiți din ea.
 • Treci peste După ce ați pus lucruri diferite pe podea, faceți o plimbare în jurul camerei cu totul, ținând copilul cu mâna. Când mirosul se apropie de obstacol, arătați că mai întâi trebuie să ridicați un picior și să treceți peste obiect și apoi să faceți același pas cu al doilea picior.
 • Jocuri cu minge. Învățați-vă copilul să arunce mingea pe podea, mai întâi, dați-i mingea la mlaștina în mâinile dvs. și apoi puneți-le în apropiere, astfel încât copilul să ia mingea. Apoi, învățați să prindeți mingea. Pentru a dezvolta ochiul, puteți arunca mingea în cutie.
Un copil de 1 an joacă mingea

Pentru a dezvolta abilitățile motorii fine ale unui copil de un an, puteți:

 • Desenați cu creioane.Mai întâi, țineți creionul penny și lăsați doar urme pe hârtie. Încercați să vă familiarizați copilul cu pictura.
 • Culorile vopselei. Dați copilului o perie uscată și arătați cum să părăsiți loviturile pensulei și apoi treceți la stăpânirea picturii cu vopsele.
 • Sculptură din plasticină. Rotiți mingea și arătați-i copilului cum puteți face un tort de la el și apoi invitați copilul să se repete.
 • Lipiți pietre, butoane, tubule în plasticină.
 • Sculptură din aluat de sare.
 • Stick autocolante pe tine sau pe o bucată de hârtie.
 • Vopsea cu vopsele cu degete.
 • Joacă cu dungi.
 • Coaseți pe o minge.
 • Se joacă cu apă, grâu sau nisip folosind o sită și o lingură.
 • Rotiți și deșurubați capacele.
 • Jucați cu sortare și inserții de cadre.
 • Învață să te descurci cu cârlige, stickie, butoane, butoane.
 • Joacă cu cârlige.
 • Angajați cu cutia de atingere.
Un copil în 1 an trage cu vopsele deget

Dezvoltarea vorbelor

În al doilea an de viață, discursul copilului se dezvoltă, precum și îmbunătățirea sa rapidă. În primul rând, prăjina începe să înțeleagă vorbirea, iar apoi, la un ritm ridicat, umple vocabularul și începe stadiul discursului activ. În același timp, are loc îmbogățirea mișcării și vorbirea gestuală a copilului. Într-un an, un cuvânt al unui copil poate însemna o frază întreagă.

Pentru a stimula dezvoltarea unui discurs al unui copil de un an, puteți:

 • Luați în considerare imaginile din cărți, exprimând imaginile și întrebând copilul cu privire la desen, de exemplu, "unde este câinele?".
 • Să citească cu o prăjină un om de numărare și resturi, scurte basme și rime, precum și să cânte cântece
 • Realizați gimnastica de articulare.
 • Să faci gimnastică și masaj cu degetul.
 • Să-i spui copilului toate lucrurile pe care copilul poate să le intereseze - despre natură, animale, timp de an, case și multe altele.

Jocuri cu degetul va ajuta la dezvoltarea de cruste. Vizionați videoclipul lui Tatiana Lazareva, unde arată cum puteți juca cu un copil de 1 an.

Eșantionați planul săptămânal pentru dezvoltarea unui copil de un an

Pentru ca clasele să nu deranjeze fărâmele, să nu se repete și să includă toate direcțiile importante de dezvoltare, ar trebui să le planificați în avans timp de cel puțin o săptămână. Acest lucru va permite mamei să acopere toate zonele de dezvoltare a karapuzului și să pregătească în avans materiale pentru jocuri educaționale.

Oferim un exemplu de program săptămânal de activități de dezvoltare pentru un copil în vârstă de 1-1,5 ani:

luni

marți

miercuri

joi

vineri

sâmbătă

duminică

Dezvoltarea fizică

Jocuri cu minge

Gimnastică cu muzică

Exercițiul fizic

jumping

Obstacol de mers pe jos

Gimnastica pe lecție video

dans

Dezvoltarea cognitivă

Așezăm un puzzle

Găsiți întreaga parte

Jocuri Dice

Studiem fructele

Sortați elementele după culoare

Jocuri Pyramid

Căutăm o jucărie lipsă

Dezvoltarea senzorială și muzicală

Ascultam sunetele instrumentelor muzicale

Studiem mirosurile

Studiem materialele prin atingere

Ascultăm cântecele copiilor

Studiem gusturile

Redați-vă cu o cutie tactilă

Ascultăm muzica clasică

Abilități motorii fine

Gimnastica la deget

Jocuri cu croup

Jocuri cu dresuri

Gimnastica la deget

Jocuri cu clothespins

Jocuri cu autocolante

Jocuri de nisip

Dezvoltarea vorbelor

Citirea unui basm

Articole de gimnastică

Povestea Imagine Discuție

Citirea poeziei

Articole de gimnastică

Revizuirea imaginilor și discutarea acestora

Citirea podshek

Dezvoltare creativă

Desen cu vopsele deget

applique

Desen creion

Sare de aluat

Vopsele pentru desen

Joacă-te cu designerul

Plastilina sculptura

Acesta este doar un plan aproximativ care ar trebui schimbat pentru fiecare copil individual. Asigurați-vă că includeți în programul săptămânal activitățile pe care copilul dvs. le place. La sfârșitul săptămânii, faceți o analiză a ceea ce sa făcut, pe baza căruia puteți adăuga orice clasă sau puteți scurta lista de jocuri pe zi.

Jucarii de la 1 la 2 ani

Jucăriile ajută la dezvoltarea unor sfere fizice și emoționale. Cu ajutorul lor, copilul învață lumea, studiază mediul, dezvoltă imaginația, devine proactiv și învață relația cauză-efect.

Despre ce jucării ar trebui să fie cumpărate pentru un copil timp de 1-2 ani, vezi Anna Gapchenko în film.

Printre jucăriile unui copil de 1-2 ani ar trebui să fie:

 • Cuburi.
 • Sorter cu mai multe găuri simple.
 • Piramida cu 3-4 inele.
 • Cupe pătate și rotunde.
 • Cutii de diferite dimensiuni.
 • Jucării pentru stradă - o lopată, matrițe, o mașină cu un corp, o găleată.
 • Jucarii care trag sau impinge.
 • Jucarii umplute pe care bebelusul le poate pune in pat, hraneste.
 • Jucării pentru joc cu apă.
 • Mese din plastic.
 • Telefon pentru jucărie.
 • Jucării care imită articole de uz casnic.
 • Jucarii muzicale.
 • Carton sau cărți de pânză.

Și câteva sfaturi despre jucării pentru un copil de un an:

 • Nu oferiți imediat copilului un număr mare de articole pentru joc. Ei se plictisesc rapid cu copilul și provoacă oboseală. O parte din jucăriile lăsate deoparte în caseta de departe sau ascunde, și după un timp, înlocuiți cu jucării lipsă cele care sunt deja ușor obosit de copil.
 • Vizitând prieteni cu copii, să acorde o atenție la ce jucării cel mai interesat karapuz. Acest lucru vă va oferi posibilitatea de a umple stocul de jucării cu obiecte cu care se va juca probabil o crudă.
 • Mulți copii preferă să se joace cu obiecte din viața de zi cu zi (acoperă din vase, foi, oglindă și altele). Nu interzice, dar asigurați-vă că astfel de jocuri sunt în siguranță.
Un copil se uită la o carte de țesuturi.

Jocurile cu cereale sunt una dintre cele mai îndrăgite dintre crumbs. Cum să conduceți astfel de clase, consultați următorul videoclip.

îngrijire

Procedurile igienice sunt un element important al rutinei zilnice în viața copiilor de un an. Dimineața, copilul este spălat și spălat. De asemenea, este important ca bebelușul să curețe dinții și să vă spălați mâinile înainte de a mânca și după mers. La culcare, bebelușul este în mod tradițional scăldat, combinând acest tratament cu apă cu jocuri distractive în apă.

Rutina zilnică

Pe parcursul anului, toți copiii au o anumită rutină zilnică, care s-au schimbat de mai multe ori în 12 luni de viață. Menținerea lui este importantă pentru bunăstarea copilului. Principalele puncte ale regimului de zi al unui copil de 12 luni sunt organizarea somnului și a vegherii, precum și alimentația.

Un copil în 1 an joacă

vis

Copiii de 1 an sunt treji mai mult, dar totuși dorm în jur de 14-15 ore pe zi. O odihnă medie de noapte durează 10-11 ore, iar în timpul zilei un copil de 12 luni doarme de două ori. În același timp, somnul din prima zi durează de obicei mai mult (2-2,5 ore), iar cel de-al doilea - mai puțin lung (1,5 ore). Pentru un somn într-o zi, copiii încep să se miște la aproximativ 18 luni.

trezi

În modul de zi, un copil de 12 luni are jocuri active și liniștite, exerciții de gimnastică, cărți de lectură, plimbări, vizite de vizită și multe altele. În prima jumătate a zilei, jocurile active sunt binevenite, iar seara trebuie evitate. Gimnastica cu un copil trebuie făcută cu o oră înainte de mese.

Copil cu mașină - jocuri active

mers

Plimbarea cu vârsta de un an este recomandată de 2 ori pe zi, iar în vreme bună, cel puțin unul din visele din timpul zilei ar trebui să fie organizat pe jos. Este recomandat să ieșiți cu un copil pe stradă dimineața la ora 10-11, iar după-amiaza - la orele 16-17. Durata plimbărilor trebuie să fie de 2 ore și mai mult. Acesta va fi afectat de condițiile meteorologice, de exemplu, în zilele calde de vară, copilul poate petrece 5-6 ore pe jos. Dacă înghețul este sub -10, ploi abundente sau foarte vânturi, trebuie să vă abțineți de la mers.

alimente

Un copil de 1 an mănâncă încă de 5 ori pe zi, cu pauze între mese timp de 3,5-4 ore. Se recomandă aderarea la regimul alimentar, oferirea alimentelor pentru bebeluși la aproximativ același timp, precum și evitarea pauzelor lungi. Pentru a determina cantitatea zilnică totală de hrană pentru un copil de un an poate fi împărțită masa corporală a miezurilor cu 9. În medie, copiii de această vârstă mănâncă 1000-1300 ml de alimente pe zi. Împărțind un astfel de volum cu numărul de furaje, veți primi un volum mediu de porție de 200-260 ml.

PHrănirea unui copil cu alăptarea include mai multe alimente și mai multe alimente. Copilul este aplicat pe piept în principal în jurul visei, în timpul zilei (de exemplu, dacă a căzut) și după masă (bea prim).În timpul nopții, hrană activă de miel este menținută, care se întâmplă la 4-8 dimineața.

alăptarea în 1 an

Copiii artificiali pot continua să fie hrăniți cu formula adaptată, oferindu-l în două furaje (prima și înainte de culcare). Dacă este necesar, amestecul poate fi deja eliminat oferind o bucată de cereale pentru micul dejun și înlocuind amestecul înainte de culcare cu o băutură cu lapte fermentat.

Condimente, verdeață, sare, unele tipuri de dulciuri (marshmallow, marshmallows) apar în dieta unui copil de un an. Este încă devreme pentru ca acești copii să se familiarizeze cu alimentele prăjite, cârnați și cârnați, carne afumată, carne grasă, fructe exotice, ciuperci și ciuperci.

Cel mai bine este să hrăniți mâncare proaspătă pentru copii, dar puteți oferi copilului și alimentelor pentru copii pentru copii proveniți de la producătorii dovediți. Citiți mai multe despre acest lucru în articol despre meniu pentru copii în 1 an.

Copilul mănâncă la un an pe un scaun înalt
Calculați graficul de alimentare
Specificați data nașterii copilului și metoda de hrănire

Ordină zi

Zilele cu arahide de un an sunt pline de descoperiri și de diverse lucruri interesante. Și pentru ca sistemul nervos al frimei să se dezvolte în mod normal, copilul doarme și mănâncă bine, iar mama are mai mult timp, este important să se organizeze o rutină zilnică care să se potrivească tuturor membrilor familiei. Va fi diferit în funcție de temperament și bioritmuri ale bebelușului, dar, ca exemplu, vă vom oferi o versiune a regimului zilei de un an. O zi cu un copil la vârsta de 1 an poate fi:

6: 30

Trezirea și prima hrănire, care, în funcție de tipul hrănirii, include laptele matern sau formula.

7: 00

Proceduri de igienă zilnică.

7: 30

Perioada de veghe.

9: 00

Exerciții de gimnastică.

10: 00

A doua masă, care include de obicei terci de ovăz (atât lapte, cât și lapte), gălbenușul de ou, piureul de fructe, untul și sucul de fructe.

11: 30

Plimbare, în timpul căreia copilul doarme timp de 1-2 ore în aer liber.

14: 00

A treia masă, care include supa de legume sau cartofi piure, o farfurie de carne sau pește, pâine, ulei vegetal și băutură.

14: 30

Perioadă de veghe cu diferite jocuri educaționale.

16: 30

O plimbare, o parte din care (1-2 ore) ia al doilea somn al copilului în aerul curat.

18: 00

A patra hrănire, în timpul căreia copiii primesc brânză de vaci și băuturi cu lapte acru, precum și biscuiți și piure de fructe.

18: 30

Perioadă de veghe cu jocuri de calm.

21: 30

Baie.

22: 00

Cea de-a cincea masă, inclusiv, în funcție de mâncarea mamei sau de un amestec.

22: 30

Pregătirea pentru somn de noapte și stabilire.

Noaptea

Sânii hrăniți cu hrănire pot fi încă atașați de sânul mamei de mai multe ori, mai ales dimineața. Copiii artificiali la această vârstă dorm, de obicei, toată noaptea.

Probleme frecvente

 1. Dificultate de a adormi. Acestea sunt cauzate de o activitate intensă în timpul zilei, pentru că un copil de un an umblă foarte mult. Eliberarea zgurii de adormire va ajuta ritualul zilnic repetitiv la care bebelusul se obisnuieste. Scopul implementării sale este înființarea unui copil pentru o odihnă de noapte.
 2. Fall. Practic, niciun copil nu le poate evita, deoarece căderea este o parte importantă a învățării modului de a merge independent. Când copilul a căzut, nu-l grăbiți să se ridice și să dea ocazia să se prăbușească singuri. Dar asigurați-vă că îi ajutați pe copil dacă nu este în stare să se ridice, precum și dacă copilul a lovit și plânge.
 3. Criza din primul an. La vârsta de 1 an la copii vine un moment dificil de tranziție, care se numește criza din primul an. Karapuzul devine încăpățânat, neascultător, refuză să-i ajute, se comportă contradictoriu, iritat, foarte lacrimal și atrăgător. Acest comportament indică formarea independenței copilului, propria voință și schimbări de atitudine. Este important să ne amintim că aceasta este doar o schimbare temporară a comportamentului friabilelor.
Copil în 1 an ofensat

Sfaturi pentru părinți

 • Vârsta de 1 an este considerată de multe mame ca fiind potrivită pentru oprirea alăptării, totuși, pediatrii moderni constată că și după un an laptele matern rămâne o dietă valoroasă pentru un copil în creștere, prin urmare vârsta cea mai bună pentru oprirea alăptării este de 1,5-2,5 ani -2,5 ani). În acest caz, rămas bun de la laptele mamei este mai ușor pentru copil și mamă pentru mamă. Dacă mama este încă hotărâtă să completeze hrănirea, se recomandă să o faceți treptat, înlocuind laptele de la piept cu un alt aliment.
 • Dacă un copil în 1 an încă nu vorbește un cuvânt, acesta nu este încă un motiv pentru a consulta un medic, dar ar trebui să cauzeze mai multă atenție părinților. Evaluează dacă miezul este suficient pentru adulți (dacă dicționarul său pasiv se umple), deoarece dacă copilul nu vorbește prea mult, dezvoltarea discursului său încetinește. De asemenea, pentru o dezvoltare mai activă a vorbirii, petreceți timpul zilnic pe activități care vor dezvolta abilitățile motrice ale brațelor copilului.

Cum să sărbătoriți ziua de naștere cu beneficiul pentru copil, vizionați videoclipul M. L. Lazarev - expert în dezvoltarea muzicală.

11 luni 1,5 ani
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate