Cum de a învăța copiii să se rostogolească cu abdomenul pe spate?

Conținutul

Dezvoltarea unui copil mic îi atinge întotdeauna părinții. Atunci când mizeria păstrează încrezător capul, într-o familie este sărbătoarea adevărată. Bineînțeles, mama și tata așteaptă cu nerăbdare momentul în care copilul învață să regleze poziția corpului - să se întoarcă de la burtă la spate și invers. Am nevoie de un copil pentru a învăța acest lucru și cum să stăpânească întoarcerile de la abdomen la spate, vom spune în acest articol.

Norme și termeni

De obicei, de la început, bebelușii încep să se întoarcă de la spate la stomac și numai atunci este timpul pentru o lovitură de stat în direcția opusă. Timpul mediu de lovitură de la spate la burtă este de 3-4 luni, respectiv, de la poziția de pe burtă, copilul învață, în medie, să se întoarcă înapoi la 4-5 luni de viață.

Regulile au fost inventate de cineva care nu știa și când, și nu ar trebui să fie considerat adevărul final. Destul de des, copiii mici nu pot stăpâni orice schimbări de până la jumătate de an, sau să transforme un maxim pe un flanc.

Părinții nu ar trebui să se teamă dacă copilul lor de cinci luni nu se transformă în corp în spațiu. El o va face cu siguranță atunci când țesutul muscular și aparatul ligamentos se pregătesc pentru astfel de mișcări.

Toți copiii se dezvoltă într-un ritm diferit, pentru că fiecare natură a oferit o schemă individuală de creștere și, prin urmare, nu merită să ne concentrăm asupra normelor și sfaturilor prietenilor și rudelor. Copilul tău este numai al tău, nu este obligat să fie ca un alt copil. Nu le puteți compara.

Dacă copilul este "în spatele"

Părinții nu trebuie în nici un caz să considere că copilul lor este "rămas", dacă nu vrea să se rostogolească de la burtă la spate în acest moment. Astfel de mișcări devin posibile dacă mușchii spatelui, abdomenului, mușchilor și ligamentelor laterale oblice sunt suficient de dezvoltați. Acesti muschi devin mai puternici si stimulati treptat, iar acest lucru se intampla la viteze diferite pentru toate carapuzurile.

Copiii care se mișcă, curioși și neliniștiți încep să se întoarcă mai devreme, iar copiii cu o greutate corporală echitabilă, un apetit bun, o parte solidă de lene și un temperament calm pot să-și stăpânească noi abilități motorii mai târziu.

Copiii care s-au născut prematur și copiii care s-au născut din timpul sarcinii, însoțiți de patologii și hipoxie fetală, se dezvoltă mai lent și mai târziu dezvoltă tentative. Copiii cu afecțiuni congenitale, copii slabi și dureroși vor domina, de asemenea, mult mai târziu.

Mult depinde de stimul. Dacă el are un copil, cursoarele vor fi stăpânite de el mai devreme. Principalul stimulent pentru el este dorința de a explora această lume în orice mod suplimentar, nu doar întinzându-se pe spate.

Dacă te angajezi cu un copil, să-l enervezi cu jucării și obiecte strălucitoare care sunt interesante pentru el, probabilitatea ca el să se întoarcă mai devreme.

Opinia dr. Komarovsky

Renumitul pediatru Evgeny Komarovsky încurajează destul de adulții să nu provoace panică de la zero. În 99% dintre cazuri, dacă un copil în 4-5 luni refuză să se rostogolească de la abdomen până la spate, nu există nici cel mai mic motiv pentru anxietate și anxietate. Dacă nu există alte plângeri, nu merită să se suspecteze nici o patologie.

Un bebeluș care mănâncă în mod normal, reacționează emoțional la rudele sale, își întoarce capul la sunet, încearcă să producă sunete în sine, dar nu se întoarce, este sănătos.Pur și simplu, se dezvoltă în conformitate cu propriul său plan și plan, care nu este similar cu normele, publicate pe Internet sau sub formă de tablete-sfaturi pe masa medicului pediatru.

Prin urmare, medicul recomandă să așteptați un anumit timp. Când firimiturile sunt gata, cu siguranță va începe să se rostogolească. Boli care împiedică activitatea sistemului musculo-scheletic, medicamentele nu sunt atât de cunoscute, toate sunt grave - cum ar fi paralizia cerebrală sau alte leziuni ale sistemului nervos central. Părinții află, de obicei, despre ei la prima examinare sau chiar de la un neonatolog din casa de maternitate unde sa născut copilul.

În cazul în care medicii nu au găsit astfel de afecțiuni înainte de această zi, atunci nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la absența de lovituri de stat.

Komarovsky înțelege și acceptă dorința părinților de a ajuta copilul cât mai curând posibil să-și stăpânească abilitățile motorii noi ca inevitabile. Medicul pediatru vă recomandă să începeți să învățați sau să vă antrenați copilul doar atunci când mama și tata nu au fragmente și nici o dorință de a aștepta. Dar o astfel de instruire nu trebuie să dăuneze copilului.

Komarovsky admite, deși nu consideră necesar, masaj de întărire, gimnastică, care vizează întărirea mușchilor spatelui, gâtului, membrelor și a mușchilor laterali. Cu toate acestea, jumpers și walkers, ca și alte dispozitive de verticalizare, nu vă recomandăm să utilizați Komarovsky. Coloana vertebrală a bebelușului nu este pregătită pentru astfel de încărcături la 3 luni sau la 6 luni, iar dorința părinților de a face mai bine poate avea ca rezultat traume și consecințe grave asupra sănătății copilului în viitor.

Masajul intens și agresiv, care epuizează atât mama, cât și copilul, nu va aduce beneficii, dar poate face rău cu ușurință. Dacă vrei să-ți înveți bebelușul să se rotească de la burtă la spate, Evgeny Olegovich recomandă ca părinții să nu forțeze copilul să facă asta cu forța. Dacă mușchii nu sunt gata, nici o clasă nu va permite copilului să stăpânească noile mișcări.

Cel mai rezonabil comportament parental în această situație, Komarovsky consideră crearea condițiilor favorabile dezvoltării și nu o influență obligatorie asupra organismului copiilor.

Pregătire pentru cursuri

Părinții care sunt hotărâți să-i învețe pe copil să se răstoarne de la abdomen până la spate ar trebui să răspundă sincer la întrebarea principală pentru ei înșiși - sunt copiii lor pregătiți pentru astfel de activități? Nu este atât de dificil să evaluezi gradul de pregătire, este suficient să observi abilitățile existente:

  • copilul se simte încrezător în poziția pe stomac, reține cu ușurință capul, îl poate transforma în poziție predispusă în direcția obiectului sau voci familiare;
  • într-o poză pe stomac, un mazăre se poate odihni scurt pe coate, încercând să se ridice mai sus;
  • într-o poză pe spatele bebelușului îi poate ridica picioarele, le poate aduce în față, le poate apuca și, de asemenea, încearcă să ridice capul.

Dacă ați răspuns da la aceste întrebări, înseamnă că sistemul muscular al spatelui, gâtului și abdomenului este aproape gata să se alăture unui nou proces pentru ei, îl puteți face. Dacă răspunsul la cel puțin un element este negativ, așteptați încă o lună și răspundeți din nou la întrebări.

Pentru cursuri, veți avea nevoie de ulei de masaj sau de cremă pentru copii, un covor pentru copii gimnastică, care poate fi așezat pe o suprafață tare și uniformă, de exemplu pe podea, precum și o minge de minge (opțional).

Masaj și gimnastică

Masajul fortificator, orice părinte sau bunica este capabil să stăpânească și să efectueze independent la domiciliu. Este în mediul familiar, când rudele și mâinile familiare sunt atinse, copilul se va simți cât mai calm și mai relaxat posibil. Sensul unui masaj, pe care o masseuză profesională a unui copil (adică un străin complet pentru un copil) îl face pe copil să plîngă pentru stres, va fi puțin.

Masajul la domiciliu va întări contactul dintre mamă și copil, va face procedura un joc interesant și, de asemenea, va economisi o sumă considerabilă din bugetul familiei, deoarece masajul este o plăcere scumpă.Clasele trebuie să se desfășoare numai atunci când bebelușul este sănătos, este bine odihnit, nu este înfometat. Se recomandă combinarea lor cu adoptarea băii de aer - va fi un beneficiu dublu.

Poți să te antrenezi de două ori pe zi, și unul, totul depinde de starea de spirit a tuturor participanților la proces. În cazul în care copilul este în afara tipului, nu trebuie să țineți o gimnastică sau să faceți un masaj cu orice preț. Exerciții utile vor fi doar dacă copilul este interesat de procesul însuși pornit de mama jocului.

Atunci când efectuați un masaj, acordați atenție forței de presiune a mâinilor - atingerea trebuie să fie ușoară, fără a cauza dureri. În cazul în care copilul este incomod, el vă va informa cu siguranță despre acest strigăt, îl veți asculta și veți schimba tactica expunerii.

Vom enumera mai multe tehnici eficiente care sunt recomandate a fi aplicate nu mai devreme de 3 luni pentru a stăpâni loviturile de la burtă în spate.

  • "Cercuri și arce". Acest exercițiu ar trebui să contribuie la consolidarea presei. Cu o presiune slabă, o oprire va fi dificilă. Copilul trebuie să stea pe spate. Mama în mișcări circulare leagă ușor și masage burta copilului în direcția acelor de ceasornic - în jurul buricului, extinzând cercul și înapoi. Apoi, cu degetele, ar trebui să urmați arcul de la buric la coaste și de la buric până la zona inghinală.
  • "Spate puternic". Această recepție se realizează prin punerea copilului pe stomac. La început, este ușor să masați și să îndemnați spatele de-a lungul coloanei vertebrale și apoi să faceți o transversare cu vârfurile degetelor de-a lungul liniei coastelor spre coloana vertebrală.
  • "Caterpillar". Această tehnică este efectuată pentru a întări mușchii laterali și oblici. Când se întoarce de la abdomen la spate, bebelușul se sprijină pe mâner, transferând greutatea corporală spre el, în mare parte datorită muncii mușchilor laterali, apare foarte întoarcerea la spate. Este necesar să-l așezați pe stomac și să-l "întindeți", ridicându-și mâinile în sus. Mișcările luminoase se maschează și se mângâie mușchii laterali de la armpă la genunchi sau picioare.

Masajul la domiciliu se face doar cu mâini calde, o atingere de palmieri reci nu va fi plăcută copilului, el nu va putea să vă relaxeze și să aveți încredere în tine. Aplicați emolienți de masaj. Durata sesiunii crește treptat - de la 5 minute la 10-15 minute. După un curs de zece zile, faceți o pauză de câteva săptămâni.

Gimnastica ar trebui să fie zilnic. Dacă se repetă zi de zi, copilul se obișnuiește cu ea și o ia cu mare plăcere. Cele mai eficiente exerciții pentru lovitura de stat cu abdomenul din spate sunt după cum urmează.

  • „Biciclete“. Acest exercițiu ajută la întărirea picioarelor, a spatelui și a mușchilor laterali ai copilului. Întinzându-vă pe spate, îndoiți picioarele copilului în genunchi și faceți mișcări ritmice, de parcă copilul pedalează o bicicletă. O astfel de reducere alternativă a picioarelor va avea un efect pozitiv nu numai asupra dezvoltării mușchilor, ci și asupra digestiei - acumularea gazelor intestinale este puțin probabilă.
  • "Changeling". Acest exercițiu va ajuta copilul să stăpânească repede lovitura de stat. Puneți-o pe burtă, mișcați ușor piciorul opus și întoarceți copilul pe lateral, apoi pe spate. Dacă piciorul drept este adus, copilul ar trebui să fie întors spre stânga, dacă piciorul stâng este adus, turnul este făcut în dreapta.
  • "Potyagushi". Acest exercițiu va necesita o jucărie interesantă și plină de culoare, care este nouă și încă necunoscută copilului sau alt obiect sigur și interesant. Un copil aflat pe stomac vede o jucărie în fața lui. Așezați-o direct în fața acesteia și așezați-o astfel încât miezul să ajungă și să-l atingă. Apoi mutați jucăria puțin în lateral și în afară, astfel încât copilul trebuie să se întindă în spatele lui, tensionând mușchii laterali și oblici. Ajută-l, creând palma de palmier sub picior, astfel încât miezul poate împinge și merge mai departe. Treptat, bebelușul va începe să se răstoarne, astfel încât să fie mai ușor pentru el să ajungă la un subiect interesant.

Dezvoltați spatele, abdomenul și părțile laterale, pentru a vă răsturna în cele din urmă de la abdomen până la spate și spate, și puteți să vă potriviți.Dar mai intai merita consultat un medic pediatru pentru a nu face rau copilului.

Puteți să faceți lecții suplimentare de înot. Ele sunt arătate chiar și nou-născutului. Puteți învăța copilul să înoate într-o baie mare independent și puteți folosi experiența și cunoștințele formatorilor profesioniști care pot ajuta copilul. Pentru asta trebuie să vă înscrieți cu o cruzime într-un grup special pentru cei mici din piscină.

Sfaturi și trucuri

Părinții care sunt angajați cu copilul, pentru a-l învăța prima lovitură, trebuie să fii răbdător, nu totul se va întoarce imediat. Toate exercițiile și tehnicile de masaj ar trebui să fie efectuate corect, cu respectarea strictă a tehnicii de punere în aplicare a acestora.

Adulții trebuie să se asigure că mușchii sunt formați simetric - din două părți, în caz contrar copilul poate începe să se rostogolească numai pe o parte.

Se întâmplă adesea ca un copil care a început să se răzgândească de la culcare pe stomac la spate, se oprește brusc să o facă. Nu este nimic patologic sau neobișnuit. Destul de des, copiii mici învață noi abilități în fragmente, în câteva zile, credeți-mă, miezul va "reține" cu siguranță capacitatea dobândită de a schimba poziția corpului în spațiu și de a profita de el, dar conștient - când are un motiv valid.

Pentru a afla cum să învățați un copil să se răstoarne, consultați următorul videoclip.

Calculați programul de vaccinare
Introduceți data nașterii copilului
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate