Când copilul începe să râdă cu voce tare?

Conținutul

Râsul copilului, viu și sincer, nu lasă pe nimeni indiferent. Bebelușii care nici măcar nu au învățat să vorbească râd mai ales. În acest articol vom spune la ce vârstă copiii încep să râdă cu voce tare, cum și de ce se întâmplă acest lucru sau nu se întâmplă într-un anumit caz și, de asemenea, să afle dacă este posibil să înveți un copil să râdă.

Termeni și norme

Este dificil să spui când omenirea a început să râdă. Oamenii de știință sugerează că sa întâmplat într-un stadiu foarte timpuriu în dezvoltarea civilizației. Nu numai copiii umane pot râde, dar și maimuțele tinere, dar numai ca răspuns la gâtlej. Râsul omului nu este întotdeauna asociat cu efecte fizice. Aceasta este o reacție psiho-emoțională la o varietate de situații de viață.

Un nou-născut nu știe să râdă, pentru că, pentru a produce râs, mușchii feței trebuie să fie reduse după cum este necesar, respirația și munca corzilor vocale ar trebui să se schimbe. Singurul instrument pentru comunicarea cu lumea nou-născutului este plânsul. Pentru ei, el isi arata nevoile si cerintele sale si pana la un anumit moment el este complet lipsit de aceasta.

Da, copiii pot zâmbi, dar acest zâmbet fiziologic este involuntar, care nu vorbește de emoții pozitive, ci de contracție spontană a nervilor faciali, cu ocazia formării intense și a "depanării" sistemului nervos.

Primul zâmbet conștient poate să apară la miezuri atunci când el învață să distingă și să recunoască fața mamei, adică nu înainte ca copilul să învețe să-și concentreze ochii asupra obiectelor apropiate. Aceasta se întâmplă de obicei cu 2 luni și puțin mai târziu. La aproximativ 2-3 luni, bebelușii încep să se bată. Ei auzi vocea lor și la început ei sunt alarmați de ei, dar pe măsură ce sfera emoțională se dezvoltă, frimei încep să-și perceapă răceala ca niște sunete destul de amuzante. Este pentru perioada de la 3 la 5 luni că se așteaptă dezvoltarea mult așteptată a unei noi calități - copilul începe să râdă cu voce tare.

Copilul va zâmbi și râde cu sunet atunci când este plin, atunci când este sănătos și uscat, când este confortabil și bine. La început va fi un râs liniștit și prudent, atunci copilul va crește mai îndrăzneț și va începe să râdă cu voce tare. După șase luni, copiii încep să acumuleze impresii în timpul zilei, iar acest lucru poate fi exprimat în râs într-un vis. Nu este necesar să fii surprinsă și frică de acest lucru, un astfel de râs este stadiul formării dezvoltării mentale și emoționale a copilului.

Odată cu primul râs cu voce tare, multe întrebări parentale vor fi legate. Deci, adesea mamele spun că copilul începe să hiccup după râs. Acest lucru este normal, nu trebuie să vă faceți griji, doar respirația este implicată în râs, are loc ejecția ritmică a aerului din plămâni. În acest caz, o diafragmă slabă a copiilor poate prezenta spasme neobișnuite și necunoscute anterior, care se vor manifesta cu sughițe ritmice după râs.

De ce copilul nu râde?

Dacă totul a atins vârsta considerată optimă pentru începutul râsului, dar părinții nu auzi niciodată sunetele mult așteptate, pot exista mai multe motive pentru asta.

  • Lipsa de pregătire a sistemului nervos. Aceasta înseamnă că bebelușul nu este gata să râdă fiziologic, sistemul său nervos nu este suficient de puternic. Cel mai adesea acest lucru se observă la copiii care s-au născut prematur, subponderali, cu boli congenitale. Dezvoltarea lor fizică și emoțională are un anumit decalaj destul de natural.Dacă vă înconjurați copilul cu atenție și dragoste și așteptați puțin, copilul va râde cu siguranță când va veni timpul lui.
  • Nu există nici un exemplu clar. Dacă nu este obișnuit în familie să-și exprime emoțiile cu un râs puternic și sincer, dacă mama rar zâmbește, atunci copilul pur și simplu nu are unde să învețe o astfel de formă de exprimare a sentimentelor ca râsul. Copiii de la 2-3 luni încep să asculte nu numai ei înșiși, când vine timpul să agită și să urle, dar și celor din jurul lor. Pentru ei, cuvintele nu contează, ci emoțiile, intonațiile, tonul culorii vocii unui adult sunt importante. Când mama râde, copilul își dă seama repede că acest lucru este bun și începe să imite cu voce tare.
  • Un astfel de caracter. Sunt copii amuzanți, și sunt serioase și concentrate. Totul depinde de temperament, natura caracterului, caracteristicile înnăscute ale copilului. Dacă el este un "fag" și un gânditor, atunci va fi incredibil de dificil să-l facă să râdă. În același timp, se va dezvolta destul de normal atât fizic, cât și mental. În cel mai bun caz, un astfel de arahide va zâmbi, dacă ceva îl va încânta.
  • Leziuni ale sistemului nervos, boli. Lipsa de râs poate fi un semn de imaturitate emoțională asociată cu leziunile organice ale creierului. Acest lucru apare uneori la copiii care s-au născut după o sarcină severă, suferind de hipoxie sau de conflictul Rh. Cauza poate fi nașterea severă, hemoragia cerebrală, edemul cerebral, modificările ischemice, tulburările neurologice. Lipsa de râs adesea însoțește autismul și demența congenitală.

Cu cât este mai bine să se stabilească contactul emoțional și tactil între mamă și copil, cu atât mai repede se înțepenează zâmbetul și râde. Acesta este motivul pentru care toți copiii abandonați din casele pentru copii arată atât de trist - lipsa de comunicare din primele zile de viață, întârzierea sferei psiho-emoționale nu au un zâmbet radiant și un râs sincer deschis. Deși acești copii învață treptat aceste abilități, la urma urmei, descoperirea lumii din jurul lor este foarte interesantă și informativă.

Râsul ca un sistem de semnale și semne

Când copilul învață să râdă cu voce tare, are un instrument suplimentar pentru comunicarea cu lumea. Acum are un țipăt, zâmbete și râsete, precum și abilități individuale vocale - el agukat sau gulit. Din acest punct de vedere, mama trebuie să fie extrem de atentă - copilul va folosi toate noile sale abilități pentru a arăta exact ce și când are nevoie.

Dacă copilul reacționează cu râsul la cuvintele de ofertă adresate lui sau cântecului mamei, aceasta indică un contact bine stabilit, o dezvoltare psiho-emoțională în timp util. Râsul fără motiv este de asemenea natural pentru un copil sub un an. Mama nu pare o pene plină de amuzant sau o pată de praf, iar copilul, care le vede pentru prima dată, par foarte amuzant.

Râsul ca răspuns la gnoza proprie este, de asemenea, norma. Deci copilul primește primele abilități de pre-vorbire și îi place. Examinarea jucăriei și râsul adânc ulterior este o expresie a bucuriei, plăcerii.

Râsul de protecție nervos, care este specific copiilor neurasthenici, nu apare la vârsta de un an, ca și alte tipuri de râs, de exemplu, batjocorind. Este imposibil de a diagnostica boala mintală prin natura, frecvența și relevanța râsului într-o situație dată în copilărie - devine un simptom al anumitor deviații nu mai devreme de 3 ani.

Poți să înveți?

Dacă un copil de la nașterea "fagului" și melancolic, va fi dificil să-l înveți să râdă, dar nu este nimic imposibil pentru o mamă iubitoare. Și deci trebuie să vă duceți la afaceri. În primul rând, analizați pentru care dintre motivele de mai sus un copil poate să nu aibă râs. Dacă sunt patologice, asociate cu tulburări neurologice, merită consultată cu un neurolog. Unii copii sunt prescrise sedative, medicamente nootropice. În toate celelalte situații, totul este în mâinile mamei.

Râde "nesmeyanu" va ajuta la jocuri cum ar fi "Ku-Ku": mama își acoperă fața cu mâinile și apoi o deschide și îi spune copilului "Koo-ku" cu zâmbet obligatoriu. Chiar dacă, la început, miezul nu va arăta decât îngrijorat de manipularea părintelui, ziua va veni cu siguranță atunci când o mișcare familiară în combinație cu un sunet familiar va provoca un zâmbet și un râs de râs.

Bebelușii sunt, de obicei, foarte fericiți cu vibrații moderate. De aceea poți să-ți iei în mîini fîșiile și să-ți scut ușor mâinile și apoi picioarele picioarelor. Însoțesc aceste acțiuni pot fi orice sunete amuzante, cum ar fi "br-rr-r" sau "ta-ta-ta". Nu agitați copilul prea mult, poate duce la consecințe nedorite - sistemul nervos al copilului va fi copleșit, va fi dificil pentru el să se comporte calm.

De la 3 luni, copiii disting expresiile faciale ale adulților. Învață să faci fețe amuzante. Mama este folositoare ca o gimnastică mimetică pentru riduri, iar copilul va fi distractiv de privit. Înainte de a vă demonstra copilul pe o altă față, arătați-i în oglindă, pentru a nu sperie accidental fâșiile.

Foarte adesea, copiii cu vârste cuprinse între 4-5 luni încep să reacționeze cu râsul la cuvinte necunoscute. Dacă ați observat că un astfel de cuvânt a fost găsit în vocabularul dvs. și acesta îi trezește interesul copilului, repetați-l mai des, referindu-se în mod specific la copil. Acest lucru va stimula cu siguranță râsul. Cei mai amuzanți copii sub un an văd cuvinte lungi, de exemplu, "siguranța electrică".

Aproape toți copiii reacționează la gâtlej. Nu lăsați carapuzul sălbatic până la epuizare. Dar o atingere ușoară a dinților până la călcâiul și încheietura mâinii copilului, până la burtă cu glume precum "Cine mă duc să mănânc?" Cel mai adesea provoacă un răspuns foarte ridicol. Suflarea părților corpului copilului cu un curent de aer din propriii plămâni are aceeași proprietate minunată.

Citiți cu atenție întreaga gamă de jucării copil. Selectați numai cele luminoase - galben și roșu, de preferință sunete. Dacă nu sunt deloc mulțumiți de micuț și nu dorește să râdă, arătați-i un teatru primitiv de păpuși cu jucăria aleasă, arătați cum se stompează, ce sună, cum îl mănâncă.

Am nevoie de un doctor?

Dacă copilul are suficientă comunicare, joacă și practică cu el, dezvoltă-l, dar copilul nu râde greu, mama trebuie să acorde atenție simptomelor asociate. Dacă nu există alte plângeri, atunci, cel mai probabil, absența râsului este o trăsătură caracteristică a copilului. Simptomele asociate cu simptomele de anxietate includ lipsa apetitului, letargia generală, tonul scăzut, paloare sau îngălbenirea pielii, incapacitatea și nechibzuința de a menține capul în poziție verticală la 5 luni, regurgitarea profundă, somnul neliniștit și un strigăt isteric sau monoton.

Cu astfel de semne ale copilului, este imperativ să îi arătăm neurologului pediatru și pediatru. Este posibil ca nu există râs din cauza unor patologii severe, boli grave care nu au fost diagnosticate anterior.

Pentru a reasigura mamele, observăm că nu există atât de multe boli care se pot manifesta în acest fel și ele nu sunt atât de comune. În cea mai mare parte, cu diagnostic precoce, ele sunt supuse tratamentului și corecției și, prin urmare, nu merită amânarea tratamentului.

Cum să dezvolți un simț al umorului la un copil, vezi următorul videoclip de la Dr. Komarovsky.

Calculați programul de vaccinare
Introduceți data nașterii copilului
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate