La ce vârstă poți începe să stai jos?

Conținutul

Dezvoltarea abilităților fizice la sugari este una dintre cele mai acute pentru părinți, în special preocupată de oportunitatea apariției unei anumite abilități. Foarte adesea, mamele de sugari încep să sune alarmele din cauza faptului că bebelușul lor nu stă la vârsta de jumătate de an, în timp ce copilul vecin se confruntă deja cu toleranță cu acest lucru. Merită să vă faceți griji și de la ce vârstă puteți începe să așezați copii mici, vom spune în acest material.

  Când și cum copilul începe să stea?

  Problema când un copil ar trebui să înceapă să stea independent, pare oarecum incorectă, deoarece toți copiii sunt diferiți și, prin urmare, perioadele de dezvoltare ale fiecărui copil sunt foarte individuale. Cu toate acestea, există standarde statistice medii, însă acestea ar trebui tratate doar ca repere exemplice și nu ca adevărul final.

  Se crede că un copil sănătos ar trebui să înceapă să se așeze la vârsta de șase luni, timp de 7 luni ar trebui să stăpânească scaunul cu sprijin, iar fără unul, copilul ar trebui să stea liber la vârsta de 9-10 luni.

  Ședința confidențială este, de obicei, precedată de o etapă pregătitoare lungă, care începe cu perioada neonatală. Pentru a sta jos, bebelușul trebuie să aibă mușchi bine dezvoltați în gât, spate, brațe și abdomen. Acestea vor ajuta coloana vertebrală să reziste la noul tip de sarcină, sub forma unei greutăți proprii a copilului, într-o poziție așezată. În plus, copilul trebuie să învețe cum să mențină echilibrul.

   Dacă observați că copilul a învățat să se răstoarne și o face destul de des și activ, atunci puteți fi calm - în curând va fi așezat. Așezați copiii în mod diferit. Dar pentru toti, prima etapa este pe termen scurt, adica copilul isi asuma o pozitie pozitiva asupra preotului, dar nu poate suporta sarcina, prin urmare, el se prabuseste pe spate sau pe langa el.

   La o lună după începerea primelor încercări, copilul învață să stea cu sprijinul și o lună și jumătate mai mult fără el. La aproximativ 8 luni, un copil poate petrece un timp destul de lung, ședințe, joacă, unii chiar încearcă să ajungă pe toate patru și să înceapă cu crawlere.

   Poate fi foarte dificil pentru părinți să fie în standby și tot timpul să încerce să interfereze cu procesele naturale și să-i ajute pe copil să se așeze mai repede.

   Grăbește-te de miez nu este necesar, el dezvoltă un program propriu de consonanță, intervenție în care poate dăuna dezvoltării sale fizice și sănătății.

   Factori de impact

   Dacă natura își dictează condițiile proprii, atunci de ce sunt diferite aceste condiții pentru copiii diferiți: un copil începe să stea singură după 9 luni și altul încearcă să se așeze la cinci? Este vorba de factori de influență care își lasă amprenta asupra vitezei de a stăpâni noi abilități.

   Să ne uităm la ele în detaliu.

   • Starea de sănătate. Bebelușii care au apărut la timp, fără antecedente de leziuni la naștere, hipoxie, ischemie, displazie de șold și boli congenitale, stau în mod tradițional mai devreme. Copiii slabi și adesea bolnavi în dezvoltarea fizică pot să rămână în urma celor mai puternici. Tulburările neurologice, chiar și cele minore, reduc și viteza de învățare a aptitudinilor noi. Cel mai puternic dintre acești factori este prematuritatea.Acest lucru nu înseamnă că copiii slăbici sau prematuri rămân în urmă în dezvoltare, au nevoie doar de puțin timp pentru a se adapta la lumea exterioară și pentru a-și dezvolta sistemul musculo-scheletic.
   • Greutatea copilului. Copii chinuitori arata dulce, dar greutatea in plus nu a ajutat pe nimeni inca mai usor sa reziste la efort fizic. Acest lucru se aplică și copiilor. Bebelușii cu greutate normală și copiii subțiri (cu normă întreagă) se așează, de obicei, în jos și încep să se târască înainte de colegii lor.
   • Temperament. Trăsăturile de caracter proprii ale unui făt apar chiar și în timpul sarcinii, iar după naștere se poate determina cu ușurință cine este cine. Copiii flegmatici și melancolici se așează mai târziu, din cauza unor lene și leneși caracteristice acestora. Dar colericul și sângelui tind să se deplaseze mai mult și, în cele din urmă, să învețe noi competențe mai devreme.
   • Mediu și motivație. Acest factor este singurul care depinde de părinți și, parțial. Astfel, un copil care primește libertate, fără a-l restrânge în mod constant cu un loc de joacă sau în afara unui pătuț, începe să stea mai devreme. Dacă copilul nu are o nevoie acută și nu vrea să se așeze, nu se va grăbi. Dar, pentru că părinții sunt destul de capabili să creeze o astfel de motivație, de exemplu, prin agățarea jucăriei, astfel încât aceasta să poată fi atinsă doar într-o poziție așezată.
   • Ereditatea influențează de asemenea. Dacă mama și tata erau copii "târzieți" în copilăria lor, atunci este cel puțin greșit să contezi pe avansarea lui Stakhanov a tuturor concepțiilor imaginabile și de neconceput de către copiii lor.

   Despre caracteristicile sexuale

   Se crede că fetele se dezvoltă mai devreme, că sunt mai puțin leneși și învață rapid mișcări noi. În același timp, se crede că băieții pot fi așezați mai devreme, deoarece fetele au un sistem de reproducere în așa fel încât ședința de până la 7 luni poate duce la sterilitatea ulterioară la vârsta adultă. Ambele declarații nu sunt adevărate.

   Sistemele osoase și musculare, precum și țesuturile articulare și cartilagiile se dezvoltă indiferent de sexul persoanei. Iar întrebarea despre lentoarea băieților este destul de controversată. Medicina nu are nici o dovadă că fetele se dezvoltă mai repede. În perioada anterioară pubertății și în timpul pubertății, există cu adevărat o diferență, dar este cauzată de diferiți hormoni sexuali. Copiii din primul an de viață se dezvoltă la fel.

   Stați jos și băieți și fete, nu se recomandă până la șase luni. Mulți pediatri, în general, nu recomandă abandonarea copiilor până nu stau singuri.

   În cazul în care păsărică o face devreme - în 5 luni, de exemplu, nu este necesar pentru a preveni copilul. Dar, de asemenea, pentru a forța copilul să stea, dacă nu poate, este imposibil.

   Despre ședere

   Vorbind despre ședință, trebuie să înțelegeți clar ce este. Oamenii cheamă din greșeală așezarea și aterizarea copilului între perne și verticalizarea pe mâinile mamei.

   Se numește corect așezat verticală relativă, în care coloana vertebrală a copilului nu este situată la un unghi drept față de pelvis. Cu alte cuvinte, pentru a ține copilul în brațe, ținându-i spatele la el, este o opțiune de a sta bine. Punerea copilului în cărucior și ridicarea părții inferioare a căruciorului cu aproximativ 45 de grade este, de asemenea, adevărată.

   Dar ambele se recomandă să nu se facă înainte ca copilul să înceapă să-și arate dorința de a sta, adică în stadiul pregătitor al stăpânirii abilităților (în medie, de la 4-6 luni).

   Este ușor de înțeles că bebelușul este "copt" pentru a sta jos: bebelușul începe să se rotească și să umfle în timp ce se află într-un pat sau cărucior, încercând să se ridice pe coate. Mama ar trebui să-și amintească faptul că, în timp ce copilul nu este gata să stea, trebuie să-l țineți în poziție verticală, cu sprijin obligatoriu sub fundul tău.

   Dacă își așează un copil pe genunchi, un adult nu trebuie să stea drept, ci să se relaxeze. Și apoi sarcina pe coloana vertebrală va fi redusă semnificativ.

   Din păcate, mamele nu cad adesea în nuanțele formării cuvintelor, iar conceptul de "a sta jos" înseamnă verticalizarea forțată a copilului, aterizarea. Medicii nu recomandă deloc acest lucru. Coloana vertebrală, articulațiile și mușchii imaturi sunt încărcate disproporționat pentru ei. Consecințele pot include postură slabă, scolioză, dislocări, subluxații și fracturi ale articulațiilor șoldului, leziuni ale oaselor pelvine (în special periculoase pentru funcția reproductivă și sănătatea generală a fetelor), deformarea membrelor, plasarea incorectă a picioarelor în viitor, apariția modificărilor compresiei vertebrale și herniile intervertebrale.

   Prin urmare, puteți să vă așezați în sensul "plantarea unui copil" nu mai devreme decât învață să stea.

   Acțiuni interzise

   Pentru a proteja copilul, mulți medici, inclusiv doctorul celebru Evgheni Komarovski, recomandă părinților să părăsească copilul în pace. El se va așeza când el însuși este gata pentru asta, când poate.

   Dacă doriți, puteți face gimnastică, inclusiv exerciții pentru dezvoltarea spatelui, gâtului, brațelor și abdomenului. Masajele și plimbările, scăldatul și întărirea, lipsa de constrângere în mâncare sunt utile.

   Cei care recomandă șederea copilului, în ciuda dorinței sale, ar trebui trimise la clinică pentru experimente, chiar dacă acesta este un medic autorizat, pediatrul local, - spune dr. Komarovsky.

   Părinții ar trebui să știe asta Începerea verticalizării prin folosirea jumperilor sau a pietonilor este foarte periculoasă. Aceste dispozitive obligă copilul să se afle într-o poziție care nu poate fi considerată naturală pentru vârsta lui și, prin urmare, sarcina verticală va fi foarte semnificativă. Indiferent cât de strălucitoare și atrăgătoare sunt jupașii din magazinul copiilor, amintiți-vă că nu sunt doar dăunători, sunt potențial periculoși pentru sănătatea copilului dumneavoastră.

   Dacă copilul a început să se așeze în stadiul de ședere pe termen scurt, ar trebui să fie protejat de lovituri atunci când cădea. Va fi necesar ca bebelușul să cadă și, prin urmare, este necesar să se impună perne sau otomani pe el, precum și să fie în permanență în apropiere pentru a exclude situații anormale, cum ar fi asfixia mecanică, care se poate întâmpla dacă un copil căzut se blochează între perne.

   Ce ar trebui să acorde atenție

   • Posibilitatea copilului de a se așeza poate fi oricare. Unii copii se apleacă pe palmă, alții pe două mâini, alții pe coate și al patrulea stau jos numai după ce au adoptat poza pe toate cele patru. Nu încercați să corectați modul copilăresc de a atinge obiectivul - el o face așa cum îi place.
   • Când copilul a început să stea, să acorde atenție poziției sale. O întoarcere înapoi cu umerii coborâți indică faptul că bebelușul are mușchii gâtului și spatelui slab. În cazul în care copilul cade înapoi, trebuie să înceapă să consolideze mușchii abdominali, abs. În cazul în care se încadrează în lateral, este necesar să se consolideze mușchii abdominali și mușchii laterali oblici. Pentru a ajuta părinții să vină exerciții complexe pentru fiecare grup muscular. Nu permiteți copilului să se așeze în genunchi cu eversiune. Fixarea în formă de W rănește articulațiile șoldului.
   • Dacă un copil la 9 luni nu observă nici măcar încercările de a sta pe cont propriu, asigurați-vă că îl arătați unui neurolog, ortoped și pediatru.

   Pentru informații despre cât de vechi puteți sta pe copil, consultați următorul videoclip.

   Calculați programul de vaccinare
   Introduceți data nașterii copilului
   Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

   sarcină

   dezvoltare

   sănătate