Cum de a învăța un copil să numere exemple în termen de 20 de ani?

Conținutul

Numerele ne înconjoară pretutindeni. Poate că acesta este motivul pentru care copiii le amintesc atât de ușor, în timp ce nu se încadrează în sensul și valoarea. Pentru primul elev, scorul este unul dintre principiile fundamentale ale antrenamentului. Este mai bine să familiarizați copilul cu scorul înainte de școală, astfel încât să fie mai ușor să curgați în procesul educațional și să nu vă confruntați cu multă stres.

Este important să începeți învățarea de la o vârstă fragedă. În doi ani, creierul copilului este deja capabil să memoreze contul. Dacă lăsați totul la întâmplare, există riscul ca gândirea matematică să apară abia în 10 ani.

Cum să interesează?

Este greu să-i înveți pe un copil să conteze, mai ales dacă nu simte compasiune pentru un subiect atât de complex cum este matematica.

Cu toate acestea, la început, interesul pentru cont poate fi trezit în cele mai simple moduri:

  • Considerăm tot ce vedem - pași, copaci, pași, flori, oameni. Începeți de la sine și copilul va prinde inițiativa, amintindu-i cifrele.
  • comparație - oferi copilului un mod dulce - bomboane. Luați un număr diferit de ele și oferiți-le să compare. În primul rând, vor fi cuvintele "mai mult", "mai puțin", iar apoi puteți trece la numere și puteți introduce conceptul de "cât de mult". Puteți utiliza margele mari, jucării din surpriza Kinder, mașini și articole similare.
  • Găsiți numărul - Oferiți copilului o carte sau un jurnal cu numere. Denumiți numărul și jucați detectivii - căutați-l pe pagini și imagini.
  • Lansați racheta - exercițiul ajută la predarea copilului numărătoarea inversă de la 10 la 1.

Este important să țineți cont de starea de spirit a copilului și să nu fiți intruși. Apoi, uitați-vă la ce metodă de numărare este interesantă pentru un copil. Nu-mi place bastoane - contează bomboane, mere, jucării preferate.

O altă regulă importantă - nu complicați. Nu este nevoie să dai imediat sarcini complexe. Cu toate acestea, exemplele prea simple, memorate de copil de la inimă, se pot plictisi rapid și pot descuraja noile cunoștințe.

Principalul lucru este repetarea. Nu acordați atenție că cineva Petya sau Masha este considerat mai bun și mai rapid. Totul este individual și fiecare trebuie să-și găsească propria abordare.

Întrerupeți clasa dacă copilul dvs. este obosit. În general, timpul de clasă nu trebuie să depășească 10 minute la un moment dat. În timpul zilei, puteți începe contul de mai multe ori. Cel mai bine este să faceți acest lucru atunci când un mic student își ia inițiativa. Aflați prin redare. Lecția nu ar trebui să se transforme într-o prelegere profesorală care va fi neinteresantă pentru copil.

Contul la 20

Dacă până la 10 este ușor de învățat să numărați, deoarece un cont de unitate este prezent în mod obișnuit, atunci este mult mai greu să numărați în termen de 20.

Pentru ca copilul să-și amintească numerele după 10, veți avea nevoie de 20 de obiecte identice - bastoane, cuburi, jucării mici. în mod natural, în primul rând, este necesar ca puștiul să aibă un scor de până la zece

Am postat câte două rânduri de câte zece articole. Este necesar să se explice copilului că numărul după 10 este similar. Doar în fața fiecăreia este o unitate, ceea ce înseamnă o duzină. Adică, la fel de multe rânduri de cuburi, câte zeci, apoi în cifra de douăzeci, există două cuburi de două ori zece. Acest lucru va ajuta la studierea cifrelor suplimentare.

Mai mult, explicăm că la numărul obișnuit unul, doi, trei și așa mai departe, trebuie să adăugați sfârșitul - "unsprezece". Pentru a face mai ușor, în al doilea rând, schimbăm numărul de cuburi și cerem copilului să numească cifra rezultată.

Pentru claritate, cuburile pot fi numerotate, astfel încât copilul să aibă și o imagine clară a numărului. Cu toate acestea, în calcule, nu confunda numerele, altfel secvența și rezultatul aritmetic vor introduce copilul într-un punct mort. Pentru calcule, eliminați numerotarea din cuburi.

Exemple de soluții

Aflați rapid cum să adăugați și să scăpați va fi dificil. Principalul lucru aici este repetarea. Cu cât copilul se va angaja mai des, cu atât mai repede va învăța să-l numere în minte.

În primul rând, permiteți copilului să se "rotească" și să înceapă rezolvarea puzzle-urilor ușoare la 10. Apoi, puteți trece la al doilea zece.

Re-construiți bastoane sau cuburi în două rânduri de zece. Pentru o mai bună memorare, pronunțați numele numărului celui de-al doilea zece atunci când vă stabiliți. De exemplu, zece plus unu - unsprezece, zece plus două - doisprezece și așa mai departe. Setați un exemplu pentru bebelușul dvs., scrieți-le pe o bucată de hârtie astfel încât copilul să vadă imaginea.

Explicați că numai al doilea zece trebuie să fie schimbat dacă este vorba de adăugarea a zece. Așezați 10 cuburi și cereți copilului să adauge cinci și să rostească rezultatul. Când învățați să adăugați, mergeți la scădere. Explicați că acum trebuie să eliminați cuburile suplimentare.

La început, încercați să nu confundați zeci și să nu colectați cuburi într-o grămadă. Este important să vă amintiți zeci și unități și să construiți grade și rezultate ale zece. Dacă scorul nu trece prin zeci și copilul poate număra până la douăzeci, atunci puteți ignora seria. De exemplu, 8 + 8 pot fi adăugate fără a utiliza rânduri zecimale.

Calculul folosind zeci

Există un alt mod de a număra, unde copilul învață să numere cu zeci, unde este important să păstrați rândurile, astfel încât să fie clar cât de multe zeci de numere de zeci aparțin.

Aceasta este, în exemplul de 8 + 8, vom naviga în zeci. Puteți muta 8 cuburi puțin mai departe. Apoi, copilul trebuie să-și dea seama câte cuburi au mai rămas în primele zece pentru celelalte opt - acestea sunt două și cât de multe trebuie să adăugați din celelalte zece - acestea sunt șase. Această metodă va forța copilul să instruiască memoria și scorul la zece în minte. În mod similar cu scăderea. Din numărul pe care îl eliminăm pe cei zece, apoi îl descompunem în cel de-al doilea zece. Adică, în exemplul 14-7, facem 14 din zece și patru. Apoi, explicăm copilului că există 4 din numărul 7, deci pentru a obține 7, trebuie să luați încă 3 cuburi dintr-o duzină, din moment ce 3 + 4 = 7. Apoi urmează numărarea cuburilor rămase.

Pentru a face copilul să înțeleagă cum arată această acțiune în formă digitală, scrieți-i exemple pe foaie. În primul caz va fi 8+ (2 + 6) = 16, iar în al doilea 14 - (4 + 3) = 7.

La început, această metodă va fi dificilă pentru copil. Dar când se formează baza de conturi, el va stăpâni rapid o astfel de modalitate interesantă și va fi ușor de numărat în mintea sa fără a utiliza materiale de numărare.

Tehnici de instruire a contului

Fiecare se dezvoltă în felul său, astfel încât metodele de antrenament pot necesita mai mult. Și este chiar mai bine să le alternăm astfel încât copilul să aibă idei diferite despre proiectul de lege, iar inovațiile școlare nu l-au speriat. Cu toate acestea, obsesia poate fi confuză, astfel încât diferența dintre tehnicile ar trebui să fie decentă. Odată ce copilul stăpânește unul și se va simți ca un pește în apă, puteți trece la altul:

  • Degete mici. Cea mai renumită și mai practică tehnică. Busting degetele ajută și memorie vizuală, și abilitățile motorii fine. Pentru scorurile celei de-a doua duzini, imaginile vizuale se vor dezvolta, de asemenea, în funcție de cât de multe degete trebuie să adăugați și de ce va fi rezultatul. Această metodă este potrivită pentru zeci de conturi.
  • Jucării pentru cont. Învățăm să adăugăm și să scăpăm numere mari pe zaruri, bețe, jucării. Scriem exemple într-un notebook și invităm copilul să introducă răspunsurile. În plus, copilul poate scrie un exemplu de dictare de la un adult. Perfecționează perfect jocul de domino, unde pe o parte a articulației este o figură, iar pe de altă parte - obiecte. Jucând cu ei, copilul va putea compara și corela mental numărul de lucruri și numărul.
  • Cărți și cărți pentru învățare. Pregătire pentru copiii care sunt deja numărați. Îmbunătățește perfect abilitățile și contribuie la o mai bună memorare și vizualizare a contului. Multe reviste diferite, cu o soluție etapizată de exemple, numărarea numărului de lucruri și comparare, vor permite efectuarea operațiilor aritmetice într-o formă de joc. În plus, puteți învăța să înscrieți independent, fără ajutorul unui adult.

Cu cât copilul este mai mic, cu atât este mai ușor să-l înveți să conteze. Pentru că atunci se întâmplă sub forma unui joc și nu este percepută ca o sarcină. Principalul lucru în acest proces este coerența și claritatea. Cu cât copilul este mai în vârstă, cu atât mai multe metode de numărare pot fi utilizate.

În acest caz, copilul dvs. va fi gata să învețe și va fi ușor să facă față sarcinilor de la orele de matematică la școală.

Pentru a afla cum să înveți un copil să numere în 20, vedeți următorul videoclip.

Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

sarcină

dezvoltare

sănătate